שאלה לגבי עץ בוצ'ר

hachling

New member
שאלה לגבי עץ בוצ'ר

הבנתי שלבוצ'ר בלוק לאי במטבח עובי - סטנדרטי הוא 50 מ"מ ומעלה, אבל המחיר גבוה. הוצע לי לעשות אי במטבח עם פלטה של עץ אלון צרפתי בוצ'ר בעובי 40 מ"מ. כמו כן הוצע לי להשתמש באותו עץ בפלטות קטנות יותר כמדרך של מדרגות. כל זאת ע"מ להוזיל עלויות. האם זה עץ מספיק טוב לשמש כמשטח עבודה לאי והאם הוא טוב לשמש כמדרך למדרגות. תודה,

yulevi

New member
מצוין

למטרות שלך רק תוודא שאכן זה אלון צרפתי,כי בשוק קיימים מספר סוגים לאלון והבדלי המחיר מטבטא בעשרות אחוזים,האלון הצרפתי הוא היקר בחבורת האלונים

hachling

New member
קודם כל תודה על התגובה

ראיתי אותו במקום שנקרא יבה ישראל. הוא טוב גם כמדרך למדרגות? מה עושים אם הפלטות שלהם שהן 90*250 לא מספיקות לאישהוא 160*100? אפשר לחבר פלטות?

yulevi

New member
מדביקים

מספר לוחות עד לנתונים שיתאימו לכם

milch

New member
אלון

לפי הבנתי מדובר במה שמכונה לוח LAMY אחיד לכל אורכו או דמוי פארקט. בדוק אפשרות לבצע את הפלטה אצל נגר מלוחות רחבים יותר ובאורך הנדרש. נראה לי שיהיה הרבה יותר זול. יש אלון שמכונה RUSTIC או מיושן, הוא לבן אבל יש לו סדקים ועיניים שמעניקות לו את יחודו. הו יותר זול כחומר גלם. אם מדובר במשטח לאי, סותמים את החורים/סדקים הגסים באפוקסי שקוף. עשיתי כאלה, זה מדהים ל"אוהבי הז'אנר"
. כל ה"אלונים" מצויינים למדרגות.

maamoon

New member
תדאג שיאטמו לך את הבלטה של המטבח

תבקש שיעשו לך כמה שכבות של צבע , יסוד \לקה עד שתקבל שכבה אחידה בלי פורות של העץ , מכיוון שזה משטח של מטבח ויש חשש לגדילת חידקים בנקבובים של עץ אז מומלץ למלא בלקה עד שכבה חלקה

maamoon

New member
בדרך כלל 5 שכבות יספיקו באלון

אך תבקש כמה שכבות עד כבלת משטח אחיד שרואים את הלקה מלמעלה כמו זכוכית ללא חורים של פורות

למעלה