שאלה לגבי ערכת רקמה

שאלה לגבי ערכת רקמה

אני מאוד אוהבת ערכות למרות שקשה להשיג דברים מיוחדים בארץ
אמש רכשתי בסכום די גבוה ערכה לרקמה שדומה לגובלן (בד הבסיס) אבל הריקמה נעשית בחוטי רקמה.
כשפתחתי את הערכה ראיתי שמדובר בבד 170 על 200, אוסף חוטים ותרשים הדרכה (יש כ 20 גוונים שונים).

הבעיה שאין סימונים על הבד ומדובר בדיוק של מילימטר על כל תך. הבד לבן לחלוטין אין עליו את הדוגמא. אני צריכה להבין מהתרשים את אופן הריקמה..

מה דעתכן? איך אוכל ליצור לפחות רשת שתתן לי פרספקטיבה על הבד? (מבלי כמובן ללכלך אותו). חשבתי לצייר בעט רשת גריד על כל הבד, הבעיה שהרקע לתמונה הוא לבן ואין חוט לרקום אותו בלבן, כך שיראו את סימוני העט..
עוד מחשבה היתה לרקום בחוט מחליב גריד על הבד ואח"כ לגזור אותו
תודה

היי וברוכה הבאה

מה שאת רואה כבעיה, אני רואה כבברכה.
התוצאה של רקמה על בד לבן וספירת החוטים (בדיוק הנושא שלנו היום - ספירת חוטים בבד) מאפשרת מראה יפה יותר של הרקמה בסוף.
יצירת הרשמת היא פשוטה יחסית וצורכת מעט עבודת הכנה.
אני עוברת עם חוט תפירה בהיר יחסית - צהוב, תכלת או בסגנון על וטי השתי של הבד וחוטי הערב בצורה כזו שיוצרת ריבועים של 10 איקסים על 10 איקסים.
המעבר עם החוט הוא בתך הכי פשוט שיש בספירה של 2 למעלה ושניים למטה וכך אני מסמנת מראש את המיקום של כך תך ותך.
קצת עבודה בהתחלה והמון תועלת בהמשך משום אחר כך הכל זורם כי יש סימון מאד מדוייק.
דרך אחרת היא עם עט סימון לבד שהסימון נעלם בגיהוץ.
השאלה האם זה מתאים לך מבחינת רמת הדיוק, מבחינת הישארות צבע על הבד (את חייבת לבדוק במקום נסתר או קצה שאין סיכוי שתגיעי אליו ברקמה ונמצא בהיקף או מתחת למסגור......לפני שאת מסמנת את כל הבד)
ספרי קצת מה קנית, איפה, איזו דוגמה, איזה בד.......אנחנו מאד סקרניות......

מה קניתי.. מה לא קניתי ?! :)

תודה על תשובתך המהירה.
אבחר בתך צהוב בהיר כי לא סומכת על הבדים הסיניים... :)
אני מתקשה למצוא חנויות שמחזיקים דברים איכותיים ומעניינים בתחום זה.. אם יש לך מקומות להמליץ לי אשמח.
ניסיתי להזמין מהאינטרנט מספר פעמים אך התאכזבתי
ובאיזור מגוריי נדמה שהריקמה הועם זוהרה.. כולם עברו לבצק סוכר :)

אני עוסקת בכל מיני סוגים של תפירה\רקמה כתחביב - גובלנים, ריקמה על סאטן עם פאייטים, ריקמה מערכות, ריקמה על ציורים..
וכן יצירות ב-לבד: גם יצירות תלת מימדיות וגם אפליקציות פשוטות או מסובכות (למשל דמויות מסדרות ילדים).

הדוגמא שקניתי היא פרחים - אני סולידית :)

כל הכבוד! לכי עם הלב, אנחנו כאן..

את יכולה לסמן בעזרת סרגל ועט הסימון שנמחק בחום שהמליצה עליו מייבי בפורום זה, או עם חוט ומחט ביום הכנה אחד.. כמו שהציעה ורדה. אגב, ראיתי באטסי בדים שכבר נמכרים עם הסימון.
ברוכה הבאה!

הקריתית

New member
כמה מילים לגבי הערכה שקנית

לפי התאור שלך מדובר בערכה COUNTED STITCHING - כזו שצריך לספור בה איקסים, ללא הדפס רקע.
בערכות הללו תמיד (אבל ת-מ-י-ד!!!) יש מפתח לצבעים וסימנים - ליד כל צבע יש מספר הצבע, תאור, מצוייר סימן שלו בסקיצה, וגם כתוב בכמה חוטים יש לרקום אותו.
אני מצרפת כאן דוגמא למפתח - חפשי משהו דומה גם בדפים המודפסים שמצורפים לערכה שלך.
ובקשר לסימון - מעבר לסימון בד בחוט בהיר או בעט נעלם, ניתן לסמן אותו גם בחוט דייג (במקרה שלך - בחוט דייג שחור) - הוא נפרם בקלי קלות אחרי שמסיימים את הריקמה.
המשבצות שיש לעשות - 10 על 10 איקסים. גם את הסקיצה עצמה סמני במשבצות כאלו. אני אוהבת לכתוב בעט על הסקיצה מספר המשבצות - 10,20,30 וכו', ועל הבד עצמו - בעט הנעלם בשולי הריקמה אני כותבת את אותו המיספור - גם בציר X וגם בציר Y, כמובן. סימון כזה מונע טעויות ומקל מאוד על הריקמה.
בהצלחה - ותראי לנו את הריקמה בהמשך הדרך.

תודה על התשובה!!!

איזה כיף לדעת שיש עוד בנות שמתעסקות בזה חשבתי שאני ה"זקנה" היחידה :))
הבנתי את המפתח של הצבעים, אבל הרעיון של למספר את המשבצותX Y הוא גאוני.
תודה לך אעדכן בהתפתחות :)

maybesure

New member
עט מחיק

ימחק גם מבדים סינים
ובטח גם העט לא נפל רחוק מהבד - וסביר שגם הוא מסין.. אבל הוא עובד - באחריות. הוא נמחק מבדים בעזרת חום - מגהץ או מייבש שיער. אני לא מתה על גיהוץ של רקמות שמיועדות לתמונות כי פעולת הגיהוץ משטחת את התכים ויפה בעיני שהם בולטים מעט, מייבש שיער יעשה עבודה מצויינת בהעלמת הקווים
אבל - הייתי בוחרת את השיטה של ורדה וזהו - לסמן בתפר עדין עם חוט בגלל הדיוק. מספיק שהקו המצויר יעבור לך שורה בטעות בשביל לגרום לטעות מתמשכת.

he38

New member
אם זה איקסים..

תספרי את האיקסים כל מרובע זה 10 איקסים .ולפי זה תדעי כמה בד את צריכה.כמובן שאת גם צריכה לספור על הבד לפני שתרקמי ולסמן לך שלא תעברי את הגבול.בהצלחה

למעלה