שאלה לגבי פגיעה מכלי רכב...

שאלה לגבי פגיעה מכלי רכב...

אתמול הייתי במוסך,עמדתי ושוחחתי עם אחד מעובדי המוסך,תוך כדי כך רכב שהיה על הליפט,ירד ממנו ברוורס,ופגע בי,לא פגיעה חמורה,אך עדיין פגיעה מרכב אינה נעימה. הייתי בשוק כמה שניות,הנהג לא ירד אפילו מהרכב,בלי שהספקתי לקחת את המספר. מכיוון שסביר להניח שהמוסכניק או שלא יתן לי את המספררכב שלו,או שלא יזכור במי מדובר. האם אני יכול לבוא בטענות לבעל המוסך עצמו,מכיוון שזה קרה במוסך עצמו,בתחום אחריותו שלו? אשמח לעזרה,תודה.

ת"ד כתוצאה מהתדרדרות רכב במוסך

שלום רב לך, לא ציינת בשאלתך, האם כתוצאה מהפגיעה נזקקת לטיפול רפואי. היות ואם לא נזקקת לכל טיפול רפואי או לא נראה לעין כי תזדקק לכזה, הרי שזה לא משנה. אני מניחה כי נפגעת, גם אם מדובר בפגיעה קלה. אני לא מבינה כיצד הרכב שפגע בך המשיך לנסוע מבלי לעצור, במיוחד לנוכח העובדה שהיו עוד אנשים סביבך, זה מאוד מוזר. עכשיו, אם אכן נפגעת כתוצאה מהרכב, מדובר בתאונת דרכים. עליך לגשת למשטרה ולהגיש תלונה בצירוף הפרטים של הרכב ושל הפגיעה. אני לא צופה כי בעל המוסך לא יזכור מי פגע בך. אם מדובר במוסך רציני, כל רכב המגיע לטיפול אמור להרשם. על בעל המוסך לתת לך את הפרטים. אך במידה והוא יסרב, אל יאוש, עדיין יש למי לפנות לקבלת פיצוי - קרנית. אבל לאט לאט יכול להיות שהכל יסתדר. מקווה שתרגיש טוב, בברכה,

ראשית תודה רבה...

לא נזקקתי לטיפול מיידי,אך מכיוון שאין לי סחוס בברך שאתמול נפגעה מהתאונה,חזרו הכאבים,מה שלא היה לי לפני התאונה. הרכב נעצר רגע,עובד המוסך צעק עליו "השתגעת",אני לתומי חשבתי שיעצור רגע,לפחות יצא לראות שאני בסדר,אך מסתבר שלא הוא פשוט נעלם עם הרכב. וסליחה על הבורות-מה זה קרנית? שוב תודה על העזרה.

uncle131

New member
קרנית

זהו גוף סטטוטורי שהוקם מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים ומטרתו העיקרית היא לפצות את חסרי הפיצוי (בכפוף לסייגים שלא רלוונטיים למקרה שלך). לדידי כדאי לך לנסות "לתפוס" את הנהג שפגע בך ולא לפנות לקרנית כיוון שכדרכו של גוף ביורוקרטי הוא מצוי בגרעונות עתק והוא עובד לאט עד כדי שיגעון. לעניות דעתי תפני אל המוסך, סביר להניח שיש שם כרטיסי עבודה, טלפון של נהג הרכב הפוגע או בעליו, כתובת או כל אמצעי אחר להשגת פרטיו. בד בבד הייתי ממליץ לך לפנות למשטרה שהרי אי מסירת פרטים לאחר תאונה מהווה עבירה פלילית. באם אכן תיפתח חקירה ייתכן ותוכלי לאתר את המבטחת שלו. כמו כן מומלץ להיעזר בשירותיו של עו"ד המתמחה בתחום. והכי חשוב - תרגישי טוב ותחלימי במהרה!

למעלה