שאלה לגבי פולנטה

luliy

New member
שאלה לגבי פולנטה

יצא לי להכין לא מזמן פולנטה ויצא יאמי יאמי. בלי שום חלב רק עם שמן מתובל עם מלח (והרבה) ופלפל.
השאלה מתי זה מתמצק? בקרור או באפיה?
אני צריכה קודם לבשל את זה ואז לתת לזה להתקרר בסיר או להכניס לתנור?
פעם שעברה שהכנתי את זה וזה בכלל לא התמצק בסיר. אולי כי שמתי הרבה שמן?
אשמח לעזרתכם.
 

luliy

New member
אין לי מתכון

כלומא הכנה בסיסית: מרתיחה מים מוסיפה קמח פולנטה אינסטנט שמן מלח פלפל. תוך איזה 10-15 בערבוב מתמיד זה מוכן.
 

ladybug6

New member
אם לא יוצא לך כמו שאת מצפה, אולי

שווה לחפש מתכונים ברשת.
אם לא בעברית אז באנגלית בטוח יש מתכונים טבעוניים.
לי אישית אין נסיון עם פולנטה, אבל אני יודעת שיש שני סוגים שמכינים - אחד שהוא רק בישול וקירור, והשני בישול ואז אפייה. הראשון יותר דומה לדייסה, השני ממש יציב ואפשר לחתוך אותו בצורות.
 

luliy

New member
חיפשתי ברשת

אבל לא הצלחתי להבין. אני מחפשת את הסוג השני כפי שכתבת:" יציב ואפשר לחתוך אותו בצורות"
 

ladybug6

New member
קודם כל צריך שהיחס בין הקמח תירס

לנוזלים יהיה נכון, כדי שזה יתייצב בקירור.
את מה שהתייצב אפשר לחתוך ולאפות/לטגן.
לא ניסיתי, אבל זה נראה לי כמו מתכון טוב, רק בלי העגבניות המיובשות (או עם, לשיקולך):
http://familyhw.com/2011/10/vegan-recipe-polenta-squares/
 

luliy

New member
תודה רבה


 

gs1234

New member
זה מתמצק אחרי כמה שעות במקרר

את אמורה להעביר את הפולנטה החמה, אחרי הבישול, לתבנית שטוחה יחסית, ואחרי שזה מתקרר, לתת לזה להיות במקרר במשך כמה שעות (עד 3-4 ימים).

זה מתמצק במקרר. את הפולנטה המוצקה אפשר לחתוך לקוביות ואז לאפות או לטגן. אפשר להגיש את זה עם רוטב, למשל רוטב עגבניות של פסטה.

השמן בסדר, זה חלק מתהליך ההכנה הרגיל.
 

luliy

New member
למה בעצם לתבנית שטוחה?

מהם היחסים בין הפולנטה (אינסטנט) למים? נדמה לי על כוס פולנטה 3 כוסות מים?
אחרי המיצוק במקרר האם לא ניתן לחמם במיקרו?
לאפות התכוונת לחמם בתנור ?(אחרי המיצוק)
לא ידעתי שפולנטה הולכת עם רוטב עגבניות:)
 

gs1234

New member
תשובות

תבנית שטוחה - כדי שזה יתייצב יותר טוב. בתבנית עמוקה, הפולנטה תתייצב בצדדים ותהיה יותר רכה במרכז. אנחנו רוצים מרקם יציב ואחיד.

יחס בין פולנטה למים - אני מעדיף 4 כוסות מים ל-1 כוס פולנטה. אפשר בין 3 כוסות מים (פולנטה קשה למדי) ועד 6 כוסות מים (דייסה די טעימה).

אחרי המיצוק במקרר, אפשר בהחלט לחמם במיקרו.

לאפות - הכוונה היא לחמם בתנור, אחרי המיצוק, אבל בחום בינוני (180-200) ואז הקוביות משחימות, והן יותר טעימות.

הנה המתכון שאני מכין מדי פעם: http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?entryId=406136&skip=1

 
למעלה