שאלה לגבי פול קפוא לפסח

michalgad1

New member
שאלה לגבי פול קפוא לפסח

התקשרתי לברר ואין אצלינו פול טרי רק קפוא. האם לדעתכן צריך הכשר מיוחד לפסח או בגלל שמדובר בירק קפוא בלי שום תוספות זה אמור להיות בסדר?
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ההגיון אומר לי שאין בעיה, אך הייתי מבררת

בקרב משפחות בקהילה או אולי באתר של ה OU יש מייל לשאלות?
 

לאה סי

Active member
תשובה של הרב שרלו לגבי פול ואפונה:

פול בפסח
מתוך: שבת ומועד » פסח פורסם בכ"ח באדר התשע"ב


שלום לרב
אני אשכנזי המשתדל שלא להחמיר באיסור קטניות (אוכל לפתית וכן משתמש בשמן קטניות בפסח)
אשתי מרוקאית, וההורים שלה לא אוכלים קטניות. אולם, הם כן אוכלים אפונה מתרמיל ופול.
רציתי לדעת האם כשאנחנו מתארחים אצלם בפסח ניתן להקל ולאכול פול ו/או אפונה או שלא
תודה מראש


התשובה:
מאת: הרב יובל שרלו



שלום וברכה

נהגו האשכנזים שלא לאכול לא אפונה ולא פול בפסח, ולהתייחס אליהם כקטניות, וכך יש לעשות.


כל טוב
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תודה


 
אוופס, ברח לפני שהספקתי להמשיך שהיא שאלה

כבר אתמול על מרק פול, לאוכלי קטניות, ושהיא לא מוצאת פול טרי, רק קפוא.
 
מיכל אתמול בשיעור של הרב נזכרתי בשאלתך

הוא סיפר על אדם שהיו לו עדשים כתומות ללא הכשר לפסח .
הוא ברר אותן 3 פעמים כמו אורז והשתמש , הרב אמר שהוא לא נהג כשורה כי מורחים את העדשים באיזשהו חומר של חמץ.
ואותו הדבר לגבי אורז ללא הכשר , הוא אמר שלעיתים מלטשים את האורז עם קמח .

הסיכום היה שלא להשתמש בדברים ללא הכשר לפסח .

בנוסף הוא סיפר על אדם שהראה לו נתח בשר עם הכשר לאוכלי קטניות בלבד וחשב שזו טעות. הרב הסביר שמכניסים בבשר חומר כדי שהדם לא יכשיר ולעיתים הוא עשוי מקטניות , כך שאין טעות בהכשר שכזה והנמנעים מקטניות צריכים להימנע מבשר שכזה.

חג שמח וכשר
 
למעלה