מפרקים את הפול (אני זורק את התרמילים)
ובסיר עמוק מטגנים 2-3 בצלים קצוצים עד שמזהיבים.
אז מוסיפים את הפול ומערבבים כדי שיתתעטפו עם שמן ובצל.
מוסיפים מים שיכסו את שכבת הפול ומוסיפים תבלינים ככל שמתחשק:
קצת אבקת מרק, מלח, סוגים שונים של פלפל ופפריקה, כורכום, קרי (אני שם תערובת קרי יבשה). אני מוסיף קצת גם אוקרה (חלבון שנשאר מיצור משקה סויה). סוגרים עם מכסה ומערבבים מידי פעם.
כשהתבשיל מבעבע מעבירים לאש קטנה, עד שנראה שהפולים רכים (הקליפה מתקמטת).
ואז אני מוסיף כוס אורז (ששטפתי בינתיים וסיננתי בצד, אני מערבב פרסי קלאסי לבן עם פרסי מלא) + כוס מים, ומשאיר על האש (כולל ערבוב מידי פעם) עוד כ-חצי שעה.
י-א-מ-י.
הנ"ל מוקדש לאשה יקרה שעבדה אצל הורי לפני שנים במשק בית ולימדה אותי את המתכון שהביאה איתה מלבנון.