שאלה לגבי פול

  • פותח הנושא luliy
  • פורסם בתאריך

luliy

New member
שאלה לגבי פול

פעם ראשונה קניתי פול ירוק טרי. השאלה איך מקלפים אותו ואיך מבשלים? האם אוכלים את התרמילים או רק את הפול עצמו.
האם למישהו יש סרטון ביו טיוב שמראה איך עושים זאת שלב אחר שלב? תודה
 

xfwind

New member
מפרקים את הפול (אני זורק את התרמילים)

ובסיר עמוק מטגנים 2-3 בצלים קצוצים עד שמזהיבים.
אז מוסיפים את הפול ומערבבים כדי שיתתעטפו עם שמן ובצל.
מוסיפים מים שיכסו את שכבת הפול ומוסיפים תבלינים ככל שמתחשק:
קצת אבקת מרק, מלח, סוגים שונים של פלפל ופפריקה, כורכום, קרי (אני שם תערובת קרי יבשה). אני מוסיף קצת גם אוקרה (חלבון שנשאר מיצור משקה סויה). סוגרים עם מכסה ומערבבים מידי פעם.
כשהתבשיל מבעבע מעבירים לאש קטנה, עד שנראה שהפולים רכים (הקליפה מתקמטת).

ואז אני מוסיף כוס אורז (ששטפתי בינתיים וסיננתי בצד, אני מערבב פרסי קלאסי לבן עם פרסי מלא) + כוס מים, ומשאיר על האש (כולל ערבוב מידי פעם) עוד כ-חצי שעה.

י-א-מ-י.

הנ"ל מוקדש לאשה יקרה שעבדה אצל הורי לפני שנים במשק בית ולימדה אותי את המתכון שהביאה איתה מלבנון.
 

xfwind

New member
הנ"ל מתייחס לפול מקולף במשקל 500-800 גר'

בעונה הרלוונטית אני קונה פול ומפרק אותו. אוגר בשקיות של 500-650 גר' ומקפיא AS IS.
מפול כולל תרמילים שקונים בשוק מוציאים בערך 30-50% פול ללא תרמיל.

האחרון שקניתי היה במשקל 2850 גר' והפקתי ממנו פול מקולף במשקל של 1060 גר'.

השנה, הפול יפה וזול |(5 ש"ח לקג' בשוק תלפיות - חיפה).
בשבועות האחרונים קניתי כ- 15 קג'...
נמצא במקפיא (אחרי הפירוק) בשקיות של 500-600 גר'.
 
למעלה