שאלה לגבי פורמולה צמחית

שאלה לגבי פורמולה צמחית

אולי אפשר לקבל עזרה בנוגע להזנה בפורמולה צמחית, אולי קראתם איזשהוא חומר על הנושא אשמח לקבל יעוץ

שאלה../images/Emo35.gif

יתרונות וחסרונות של הפורמולה הצמחית מול פורמולה רגילה.

zimes

New member
משרד הבריאות ממליץ להשתמש בחלבית

בגלל שבסויה יש חומר דמוי הורמון נשי (פיטו אסטרוגן, אם אני לא טועה.
דיאנה, את באה לעזור?), ולא רצוי להלעיט בו את הקטנטנים. לפי משרד הבריאות, להשתמש בצימחית במקרים של רגישות לחלב פרה, או מטעמי דת (שיהיה פרווה) או אידאולוגיה אחרת (טבעונים). בנוסף, חלב פרה מגביר ליחה, אני מכירה אמהות שעוברות לצמחית רק לתקופה של צינונים וכיו"ב.

דיאנה1

New member
קוראים לי אז אני באה

פשוט בדרך כלל בדברים האלה אני שמה לב שמעדיפים לקבל "המלצות מנסיון" ולא ציטוט מדברי מומחים. אז לפי מה שקראתי - מעבר לחומר דמוי הורמון נשי, שלא ברור מה הוא בדיוק עושה, התמ"ל הצמחי (העשוי מסויה) גם פחות מזין וההרכב שלו פחות טוב מהחלבי. ולגבי אלרגיות - מסתבר שהרבה ילדים שאלרגיים לחלב אלרגיים גם לסויה, אז גם כאן התחליף הצמחי לא תמיד עוזר, ואם יש בעיות של אלרגיה אז עדיף להשתמש באחד התחליפים המפורקים חלקית המיועדים באופן מיוחד לילדים עם בעיות של אלרגיה. לכן, מה שממליצים בדרך כלל: להתחיל מהתחליף החלבי. אם הוא עושה בעיות - להתייעץ עם רופא, ואם הבעיות הן מסוג של אלרגיה אז בדרך כלל הרופא (אם הוא מתמצא בעניין) ימליץ על אחד התחליפים המפורקים חלקית. אני תכף אחפש את התשובה המלאה והמפורטת של טובה קראוזה בעניין. אולי יהיה קל יותר למצוא אותה כאן, כבר הבאתי הנה לינק לתשובה הזו.

אני ניסיתי לתת צמחית

כי הרופאה אמרה לי לתת צמחית ואחרי חמש דקות הוא הקיא הכל!!! אורי אלרגי לצמחי אז אני נותנת לו חלבי והוא אוהב. הכי טוב שתשאלי רופא! הרבה הצלחה!

רותי ע

New member
ויש כאלו שסתם לא אוהבים את הטעם...

כשלעידן היה קילקול קיבה הרופאה המליצה לעבור לצמחי. אחרי שלוק אחד הוא עשה פרצוף וזה. לא מוכן לשתות. כנראה שזה פחות טעים (הגיוני, גם שמנת צמחית פחות טעימה משמנת רגילה).

אני עצמי צמחונית

שלא אוכלת מוצרי חלב בכלל. את רותם התחלתי להאכיל בפורמולה צמחית מיום הוולדה, בזמן האחרון התעוררו בי ספקות שאולי אני שוגה בהחלטות שלי לגבי הזנתה.

דיאנה1

New member
אם היא כבר אוכלת צמחית בלי בעיה,

אל תחליפי על דעת עצמך בלי להתייעץ עם רופא. מנסיון דומה של שירלי של תומר (איפה את?), ששאלה פעם שאלה דומה, התשובה שהיא קיבלה היתה "סוס מנצח לא מחליפים". הדעות מאד חלוקות לגבי מוצרי חלב. אני לא יודעת למה את צמחונית. אם זה כמחאה על היחס שהפרות החולבות מקבלות - אני מסכימה ומעריכה אותך מאד על כך. אבל אם זה כי נראה לך שחלב פרה זה לא בריא - יש דעות לכאן ולכאן. אם זה מעניין אותך, יש לי עוד הפניה לאתר "אומנות" שם היה דיון מעמיק בנושא עם כמה דעות. אני הפחתתי בעקבות הדיון הזה את כמות החלב שאני שותה. http://leida.co.il/message.asp?qt=6589 (ולמי שתוהה - אין לי אחוזים ב"אומנות"... מה לעשות שכל פעם שאלות כאן מזכירים לי דיונים מרתקים בנושא שהתקיימו שם שחשבתי שתשמחו לקרוא)

למעלה