שאלה לגבי פחם ועוד שאלה על האכלה

jammer

New member
שאלה לגבי פחם ועוד שאלה על האכלה

1. ניסיתי לשים פחם בפילטר שלי. לצערי, מאחר שלא היה מקום בפילטר לפחם בתוך השקית המקורית שלו, פתחתי את השקית ופיזרתי את הפחם בתוך הספוג שבפילטר. חלק מהפחם (קצת) התפזר באקווריום לאחר חיבור הפילטר לחשמל שוב, ועירבבתי אותו (הפחם שברח) בתוך הקרקעית. האם יש בעיה "בפחם החופשי" הזה, או שהאקווריום יהיה בסדר? 2. דגים חדשים הוכנסו לאקווריום (החדש כשלעצמו) היום. הדגים נראים מעט חסרי מנוחה, ונראה שהם מחפשים מזון. האם להאכיל אותם, או שאין להאכילם ביום בו הוכנסו לאקווריום?

nirfun

New member
תגובה

1. לא, זה לא בסדר, אם רצית לשים מעו פחם אז היית מוציא אותו ושם אותו בתוך גרביון ואז לשים בפילטר... וכן, יש בעיה עם זה מכיון שהפחם סופח אליו חומרים ואחרי שעבר זמנו הוא פולט אותם בחזרה למים כך שיקרה מצב שהפחם ניקה לך את האק' מכל הכמיקלים ואז ביום בהיר אחד יתחילו להשתחרר לך חומרים רעילים למים.... 2. אפשר להאכיל אותם גם ביום שהוכנסו אך לא מומלץ לשים יותר מדי אוכל כי אם הם לא יאכלו אז הכל ישקע וירקב... כמה דגים הכנסת ומאיזה סוג?

סימסית

New member
אני היום קניתי 3 שליירים

והאכלתי אותם הם אכלו הכל...הם מאז שהבאתי אותם חסרי מנוחה והם כל הזמן נוברים באבנים זה סימן לרעב??

CG ערפדי

New member
אם כבר פילטרים

יש לי פילטר ממש גדול , אם למישהו יש כזה ויכול לעזור לי : שחור אפור גדול , שלמטה אפשפר לפתוח אותו ויש שם ספוגית שחורה כזאת והוא לוקח ת'מים משם ומוציא אותך במין כמו צינור פלסטיק מלמעלה ... אין לי מושג איך אני מחליף פחם בזה ... ו..זה פחם מיוחד ? איפה קונים את זה ? תודה

סימסית

New member
יש לי פילטר כזה בדיוק אבל

עם ספוג ולא עם פחם..את הספוג מוציאים מנקים ומחזירים לפילטר...

nirfun

New member
לא לא לא!!!

אנשים, אל תגידו מה שאתם לא בטוחים..... את הספוג לא סתם מוציאיפ ומנקים במי ברז ויופי, נגמר הכל.... פשוט לא ככה!!!!!!!!!!!!! זה מאוד מסוכן! צריך לשטוף את הס]וג במי האק', אתה יכול לקחת מים ששאבת מהאק' בהחלפת מים ובהם לנקות את הספוג.... על איזה פילטר אתה מדבר? חצוני/פנימי? של איזה חברה? איזה דגם?

OZEEVI

New member
סימסית זה די ברור שהדגים שלך ירצו..

לאכול כי הם ממשפחת דגי זהב אפילו אם תתני להם פלאפל בפיתה הם יאכלו, דגים ממשפחת דגי זהב אף פעם לא יתנגדו אם תתני לו לאכול, אם כבר אומרים את זה תזהרי עם כמות האוכל שאת נותנת לו תתני לו כמות שהוא יוכל לגמור הכל תוך 5 דקות (אוכל מומלץ לדגי זהב זה במבות לדגים כמובן)

CG ערפדי

New member
לי הסבירו ככה :

פעם בחודש להוציא 20% מהמים של האקוואריום ובאותו רגע שאני מוציא ת'מים לנקות ת'פילטר להעביר עליו שטיפה קלה ולהעביר על הספוגית שטיפה ... אני צריך לשטוף את הספוג במי אקוואריום ?

סימסית

New member
כן אבל אם דג בדיכאון הוא לא

יאכל...זה קרה לחברה שלי,הדגית שלה(דג זהב)לא אכלה שלושה ימים עד שבסוף החלטנו להכריח אותה לאכול(ביום השלישי)הוצאנו את הדג השני (שהוא חזיר ולא דג)חיכינו קצת ונתנו לה אוכל ואז היא אכלה..וכך לאט לאט עכשיו היא אוכלת והתרגלה לאקווריום...אבל הדגית שלי בסדר היא פשוט ישנה אבא שלי אמר לי!! הסכנה היא עם הדג שלי(הזכר)הוא נדחף לכל מיני מקומות שהוא לא יכול להכנס אליהם...הוא חפר באבנים וניסה לדחוף ת'צמו מתחת לפילטר!!והוא גם נתקע בשלב מסויים אבל נאלצתי לדחוף יד לאקווריום(מזל שזה היה אחרי ששטפתי אותה..)ולהוציא אותו!!! אבא שלי אומר שהוא סקרן,זה יפסיק לו מתישהוא???

wiz

New member
דג בדיכאון יאכל, וימשיך לאכול

עד שהמעיים שלו פשוט יתפוצצו. כמובן שהוא ימות כתוצאה מכך. יש דגים שלא אוכלים כשהם בסטרס (כתוצאה ממעבר, מחלה וכו'), אבל דגי זהב יאכלו כל מה שנכנס להם לפה, לא משנה מתי. בגלל זה, חשוב להקפיד בתזונה של הדגים האלה, וצריך לזכור שקיבתם לא יותר גדולה מעינם... נחמד לחשוב על דג זהב בתור דג סקרן, אבל בתור דג בעל זכרון של חמש שניות בערך, לא הייתי מגדיר אותו ככזה.

סימסית

New member
זיו הדגית של חברה שלי

היתה אחרי מעבר וכנראה כתוצאה מזה היא היתה בדיכאון,היא כל הזמן הסתתרה...ואני מקפידה לא להאכיל את הדגים שלי יותר מידי! אבל הם כל הזמן משתוללים וזה לא שורף להם את האוכל שהם אכלו?כאילו,אם הם משתוללים כל הזמן ואחר כך מחפשים אוכל לתת להם?

OZEEVI

New member
סימסית את לא צריכה להכריח את הדג...

לאכול, לא קורה שום דבר לדש שלא אוכל שלושה ימים אם זה היה חמישה ימים אז היית צריכה לתת לו את האוכל לתוך הפה. דבר שני דגי זהב תמיד לוקחים אבנים ופולטים אותם זה בשגרה אצלם, דג ישן זה דג שנותן לעצמו להיסחף עם המים טיפה ואחר כך הוא נעצר טיפה

OZEEVI

New member
סימסית את לא צריכה להכריח את הדג...

לאכול, לא קורה שום דבר לדש שלא אוכל שלושה ימים אם זה היה חמישה ימים אז היית צריכה לתת לו את האוכל לתוך הפה. דבר שני דגי זהב תמיד לוקחים אבנים ופולטים אותם זה בשגרה אצלם, דג ישן זה דג שנותן לעצמו להיסחף עם המים טיפה ואחר כך הוא נעצר טיפה

nirfun

New member
סטרס

אולי היא הייתה בסטרס מהמעבר.... איך איקלמת אותה? פשוט הכנסת אותה לאק' עם רשת? שפכת את המים מהשקית לאק?

jammer

New member
תשובות ושאלות

1. אוקי, הבנתי ואדע לעתיד. השאלה היא האם בהנחות הבאות יש בעיה בהשארת המצב כמות שהוא: א. מעט עופרת יצאה מן הפילטר, והיא קבורה כעת בקרקעית. ב. המדובר באקווריום גדול יחסית (85 ס"מ על 45 ס"מ). ג. יש עוד הרבה עופרת בתוך הפילטר, וזאת עופרת שלא תצא מן הפילטר, כמו גם שתוחלף במועד בעוד הרבה עופרת, וחוזר חלילה. 2. לגבי הדגים שהכנסתי: - 7 גופים (4 זכרים ו-3 נקבות) - 2 זנב החרב (זכר ונקבה) - 2 מולי + 2 פלטי (בהחלט יתכן שאלו 4 מולי או 4 פלטי, פשוט קשה לי להבדיל). - 2 חלזונות צהובים (אני חושב ששמם חלזונות תפוח, אבל אינני בטוח) האם יש המלצות לגבי דגים נוספים שכדאי להוסיף, סוגי צמחיה מסויימים, וכו'?

למעלה