שאלה לגבי פילטרים

תשרי

New member
שאלה לגבי פילטרים

שלום לכולם! התקלקל לי פילטר חיצוני מסוג אטמן. יש לי אקווריום פנורמי של 120 מ'. אמרו לי שיש הרבה זיופים בשוק, לכן רציתי להתייעץ אתכם: א. איזה סוג של פילטר הינו הטוב ביותר לאקווריום שיש ברשותי. ב. היכן ניתן למצוא מקום אמין שבו ניתן לקנות פילטר טוב ולא זבל (אני גר באזור המרכז). ג. וגם המחיר צריך להיות סביר. תודה ושבוע טוב, תשרי.

תשרי

New member
תיקון....

כמובן שהאקווריום הינו 120 ליטר ולא 120 מ' (אתם מוזמנים לצלול איתי ביחד).

ninetels

New member
למה תיקנת?

למה תיקנת את עצמך? לא יכול להיות ששמת פילטר חיצוני באקווריום 120 ליטר, אבל 1.20 מטר יותר הגיוני, ובקשר לשאלתך: יש חנות שקוראים לה 3 המשאלות, אבל יכול היות שזה יהיה קצט רחות בשבילך, זאת חנות מצויינת ומקצועית מאוד, אם תלך לשם שיחקת אותה ובגדול.

עוזאבי

New member
נוי קניתי פילטר אטמן 800 ליטר לשעה.

שמתאים לאקווריום מטר ב-56 שקל , ככה זה עולה 150 שקל הפילטר ולכותבת ההודעה, אין כזה דבר זיופים בפילטרים שמוכרים בחניות ריציניות, 3 המשאלות היא חנות מצוינת, צרי גם קשר עם ארנון ( בעל חנות אקוולוגיק) ותשאלי אותו, יש גם חנות בנהריה זולה ומצוינת אבל זה ניראה לי רחוק לך

duel

New member
נושאים שחשוב לדעת לפני קניית פילטר

נושאים שחשוב לדעת לפני קניית פילטר : 1. שיהיה פילטר ביולוגי 100% ולא מכני/או כימי. 2. שעוצמת הסירקולציה לא תהיה גדולה יותר מפי 3 מנפח האקווריום. 3. לקנות מחנות אמינה. לוודא שיש אחריות ולוודא שבאותה חנות יש חומרי חילוף לדגם הפילטר הנמכר. 4. לבקש מהמוכר שירכיב את הפילטר ויפעיל אותו במקום - גם כדי לוודא פעולה תקינה של הפילטר וגם כדי לוודא שמוכר יודע על מה הוא מדבר. 5. מיקום הפילטר - האם יכול להיות חיצוני או פנימי. 6. לעשות סקר שוק - אך בסוף לקנות את הפילטר מהמקום האמין ביותר גם אם העלות שלו גבוהה יותר (עלות התחלתית גבוהה תחסוך עלות גבוהה יותר לטווח הארוך). בברכה, דודי

תשרי

New member
תודה רבה לכם!

אהיה בקשר עם חלקכם לקבל יותר פרטים. ערב טוב, תשרי

macro

New member
הערה

הפילטר שנקנה ב-56 ש"ח הינו פילטר פנימי פשוט,ולא פילטר חיצוני גדול ומקצועי.

עוזאבי

New member
מרקו שחכתי לציין את זה , אבל הוא...

באמת פילטר פנימי, לפילטרים גחיצוניים מומלץ על הפילטר החיצוניים של רנה

בלבש

New member
פילטרים

פילטרים של אי אם טובים אך יקרים מאוד אבל יש גם פילטרים של רנה (פילטר צרפתי אני חושב) שהם יותר זולים ולא פחות טובים

למעלה