שאלה לגבי פיצול חיסון גיל 4 חודשים

שאלה לגבי פיצול חיסון גיל 4 חודשים

הבת שלי כבר כמעט בת חמישה חודשים וביום ראשון צריכה לקבל מנה שנייה של רוטה-פרבנר ומחומשת. מכיוון שסבלה מדלקת באוזניים לאחר החיסון של גיל חודשיים אני לא רוצה לתת הכל ביחד - האם ידוע לכם אילו חיסונים הינם בעלי נטייה גבוהה יותר לגרום לדלקות באוזניים?
בנוסף יכול להיות שאם אדחה לא אספיק לתת 3 מנות של רוטה עד גיל שמונה חודשים עד כמה זה אקוטי?

לא שמעתי על חיסונים שגורמים לדלקות באוזניים

אני לא רופא, אבל למיטב ידיעתי הן נגרמות (כדרכן של דלקות) מזיהומים של חיידקים או נגיפים. באופן כללי (גם מניסיון אישי...) ילדים קטנים נוטים לסבול יותר מהצטננויות ומדלקות אוזניים, וכידוע הם גם מקבלים לא מעט חיסונים, כך שהעובדה שהילדה חלתה לאחר החיסון כלעצמה לא מצביעה על קשר בין האירועים האלה. אם יש לך ספק אני תמיד ממליץ להתייעץ עם איש מקצוע, רופא הילדים שמכיר אותה ואת ההיסטוריה הרפואית שלה נראה לי כמו הכתובת הראשונה המתבקשת.

פיצול

ראשית, כבר התייחסתי כאן לדלקת אזניים לאחר חיסון.

אל תתרגשי ממועד החיסונים המתקרב ובא (יום ראשון). לא יקרה שום דבר אם תדחי חיסונים בכמה שבועות או אפילו חודשים. עדיף שתחסני במועד ובחיסונים שאת למדת שנכונים לבת שלך.

מאחר והרוטה, הפרבנר והמחומשת ניתנים בנפרד בכל מקרה - במיוחד במקרה של הבת שלך כדאי לשקול פיצול שלהם למועדים אחרים, אם החלטת לחסן בכל החיסונים הללו.

לשאלתך: שלושת החיסונים הנ"ל רשמו תופעות לוואי של דלקות אזניים, אם כי המחומשת והרוטה - הכי פחות. הפנוימוקוק (פרבנר) רשם פי 3-4 יותר דיווחים על דלקות אזניים בהשוואה לרוטה ולמחומשת (שרשמה הכי פחות). ממערכת הדיווחים על תופעות לוואי מחיסונים בארה"ב.

תקראי טוב על כל חיסון כדי להחליט מה את חושבת שנחוץ לבתך ועל מה את יכולה לוותר, לנוכח הסיכון העודף עם הבת שלך.

תודה רבה

קראתי והחלטתי לחסן רק במחומשת ביום א' ולדחות את 2 המרכיבים הנוספים.
לא הצלחתי למצוא מידע על הפרבנר אשמח אם תיתן לי לינק ישיר למקור מידע רלוונטי.
ושאלה נוספת לגבי רוטה: אני מבינה שניתן לחסן רק עד גיל 8 חודשים, עוד לא החלטתי אם רלוונטי עבורי לחסן מכיוון שהבת שלי תהיה אצל מטפלת לפחות עד גיל שנה וחצי. האם אני צודקת בלומר שמכיוון שכמעט ולא תהיה חשופה לילדים אחרים,הרי שהסיכויים לתחלואה שקשורה לרוטה הינם קטנים יותר?

למעלה