שאלה לגבי פירעון חלקי..

aido6

New member
שאלה לגבי פירעון חלקי..

-במידה ויש לי תמהיל קבועה/משתנה ואני פורע חלק מהקרן שנותרה . האם שארית התמהיל מחושבת לפי שפיצר לפי שארית הקרן החדשה ומספר החודשים הנותר לתמהיל?

-האם בכל פעם שיש לי יותר מהמינימום הדרוש לפרעון חלקי כדאי לפרוע (כל פעם מחלק אחר על מנת לשמור על החזר המשכנתא קבוע).

כמו כן, במידה ובאמת הריביות בזמן הפירעון גבוהות יותר מהממוצע בזמן החתימה/שאני לקחתי, האם יש עמלות נוספות חוץ מהעמלות התפעוליות (שהן כמה עשרות שקלים אם אני זוכר נכון).

תודה.

Fitch

New member
לא אמורות להיות עמלות נוספות מעבר ל60 שח עמלה תפעולית

ועוד עמלת "אי הודעה מוקדמת" שממנה אפשר להינצל על ידי הודעה מוקדמת לבנק על ביצוע הפרעון החלקי.

תשובות

1. לאחר פירעון חלקי לא משתנה לוח הסילוקין - היה שפיצר, נשאר שפיצר, הייתה קרן שווה, נשארת קרן שווה.
&nbsp
2. לשאלה מאיזה מרכיב משכנתא תבצע את הפירעון אין כל קשר לעניין ההחזר החודשי. פריים הוא המסלול היחיד בו תוכל לבצע פירעון לקצר את השנים (כדי להישאר באותו החזר חודשי) מבלי לבצע מיחזור. מה שכן, גם במסלולים בו יקטן ההחזר החודשי לאחר הפירעון, תוכל לחסוך בצד את הסכום שהתפנה כל חודש ואז לבצע פירעון נוסף בסוף השנה-שנתיים.
&nbsp
3. אין עמלות נוספת פרט ל- 60 שקלים עמלה תפעולית, בתנאי שהודעת לבנק מראש על כוונתך לבצע פירעון. אחרת יש עמלת אי הודעה מוקדמת.
&nbsp
בהצלחה,
&nbsp
רימון חייט, MBA
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר משכנתא יעילה - http://bit.ly/EffMor
הרצאה שלי בנושא נדל"ן, השקעות ומשכנתאות: http://bit.ly/Nadlan
טלפון: 03-549-6611 [email protected]
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

aido6

New member
כלומר

כלומר כדי לדעת מה יהיה אחרי הפרעון, אני יכול להכניס למחשבון שפיצר את הקרן לאחר הפרעון, את הזמן שנותר וזהו?

דוד311

New member
רק בפריים אפשר לקצר תקופה?

האם בפירעון חלקי של מסלול קל"צ אי אפשר להישאר באותו החזר חודשי ולקצר תקופה?

sgf

New member
תשובה

רוב הבנקים מתעקשים על מינימום 10 אחוז מהיתרה בסילוק. אתה יכול לבחור מאיזה חלק מההלוואה לסלק. אתה יכול גם לסלק חלקית. לדוגמא אם יש לך פריים בריבית אחוז וקלצ בריבית 4 אחוז, ברור שכדאי לך לפרוע חלק ממשנה הקל"צ וכך לקצר תקופה מבלי לפגוע בריבית. אפשרי בכל הבנקים.

למעלה