שאלה לגבי פצעים בפה...

imashel

New member
שאלה לגבי פצעים בפה...

הי לכולכם! זו הפעם הראשונה שלי כאן, בתקווה להיעזר בנסיונכם. אימי עוברת בימים אלו טיפולים כימותרפיים (שניים מאחורינו, ארבעה לפנינו...) בין תופעות הלוואי שהיא סובלת מהן קשה לה במיוחד להתמודד עם הפצעים בפה. הם מופיעים מס´ ימים לאחר תחילת הטיפול ונשארים שם כשבועיים. הפה שלה מתמלא פצעים שמתפשטים לוושט. היא קיבלה מעין יוד שיש לגרגר בפה ולבלוע (שכחתי את שמו - והיא לא נמצאת בבית... מצטערת) - היא משתמשת בו 4 פעצים ביום - אבל הוא לא הוכיח עצמו כיעיל. חוץ מזה היא מגרגרת מי מלח (שיהיה...) ומשתדלת לאכול דברים כגון יוגורט - שעושים לה טוב. שבוע לפני תחילת הטיפול הרביעי חשבתי לנסות ולבדוק אם יש עוד משהו שלא ניסינו?! הרבה תודה מראש! איילת.

אחשל

New member
תשובה חלקית

שלום איילת, מנסיוני - הפצעים נובעים מפגיעה ברקמות הריריות, ונוצר משהו כמו פטריה... כשעברתי טיפולים, הופיעו גם אצלי פצעים כמו אלה שאת מתארת, ונתנו לי כנגדם כדורי מציצה (אני לא זוכר את השם, אבל זה טבליות גדולות, צהבהבות, בטעם לימון...). האמת - זה לא עזר לי במיוחד נגד הפצעים, אולי הקל קצת... הכי פשוט - לאכול דברים רכים, שלא גורמים לגירוי - יוגורט, גלידה וכו... הרבה בריאות... ניר

ענת42

New member
פצעים בפה

כשסבלתי מפצעים בפה קיבלתי מישחה למריחה (נדמה לי שקראו לה דקטרין) אבל אני לא בטוחה והיא מאד עזרה לי כמו כן השתמשתי ב-אנדנט שהוא ג´ל לפה להקלה בכאבים זה פשוט מרגיע את האיזור.בכל מקרה אל תהססו לפנות שוב לרופא האונקולוג או האחיות במחלקה ותגידו שהיוד לא עוזר ותבקשו משהו אחר.

קולית1

New member
פצעים בפה

חשוב מאד למצוץ דברים חמוצים שגורמים להפרשת רוק אחת הסיבות לפצעים היא חוסר רוק לכן טוב למצוץ סוכריות לימון פרות חמוצים וכל דבר שעושה חמיצות. כמו כן אני קבלתי בזמנו משחת kenalog in orabase ומשחת עזרקאין שמרדימה את הפה. בנוסף שטיפות עם מיץ אוכמניות לפה ולגרון תוצרת ארה"ב ניתן למצוא ברשת הסופרסל. כמו כן יש בבית טבע גם בהממלצת הרופא חומר שכחתי את שמו. וכמובן לאכול דברים שמקררים את הפה כמו גלידות דברי חלב למינהם מעדנים וכו ברגע שרמת הכדוריות עולה הפצעים נעלמים. המון בריאות קולית

למעלה