שאלה לגבי "פרוייקט גמר"

boringvered

New member
שאלה לגבי "פרוייקט גמר"

עקב היותי אמא עובדת במשרה מלאה, קשה לי להאמין שאני אוכל לעמוד במשימה של 160 שעות עבודה מעשית (לא עובדת בשלב זה בתחום המידענות/ספרנות). רציתי לברר מה המשמעות של פרוייקט גמר שהוא האלטרנטיבה ל- 160 השעות הנ"ל. תודה ורד

boringvered

New member
ועוד קצת... "מורה נבוכים"

עדיין ממש מבולבלת לגבי התחומים בתוך "מדע המידע". יש הרבה קווים מקבילים בין "מידענות ארגונית", "ניהול ידע" ו- "טכנולוגיות מידע". התרשמתי ש'טכנולוגיות מידע' נותן לך בסיס כלשהו במדעי המחשב- אבל שוב, לא ברורה לי הגדרת התפקיד שאיתו אני יוצאת... היינו, כשאני באה לחפש עבודה אני אומרת שאני...??? זה לא בדיוק מידען, זה גם לא בדיוק מתכנת, וזה גם לא בדיוק מנתח מערכות... כנ"ל לגבי "ניהול ידע" - האם אפשר להיות אחר כך עם זה "מנהל מערכות מידע" - או שאין בכלל קשר? ובסוף - יש סף קבלה גבוה למידענות ארגונית? תודה - ושוב סליחה על כל השאלות... ורד

miky4

New member
קצת עזרה

טכנולוגיות מידע - תחום יותר טכני, לומדים יותר תוכנות ומחשבים, ולכן יש מבחן קבלה למגמה זו אם אני לא טועה. בין מידענות ארגונית וניהול ידע ההבדלים לא מאוד גדולים, וקחי בחשבון שגם ניתן לשלב בין קורסים של שתי המגמות. באופן עקרוני בארגוני לומדים יותר חיפושי מידע ומאגרים בתחומים שונים. לא יודעת בקשר לסטאז'. בהצלחה

boringvered

New member
רציתי להגיד תודה

הייתי היום במפגש ואלא אם כן הם לא מחפשים גאונים לוגיים... אפשר להגיד שלא הרגשתי מי יודע מה מבריקה עם תום המבחן ... כנראה שאני לא מתאימה לתחום... אבל לפחות יודעת שניסיתי. ורד

boringvered

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif שאלות נוספות

מתנצלת שוב על שלל השאלות, אבל ממש בונה על הנסיון שלכם כאן... האם נחשב שפוי לקחת כ- 14 שעות (לא נקודות... היינו 7 נקודות) לימוד אחה"צ וביום שישי, בנוסף למשרה מלאה (40 שעות עבודה), ובנוסף להיותי אמא לפעוטה בת שנתיים... ואולי גם לקחת 2-3 קורסים מתוקשבים? אני חושבת שאני מגזימה בכוונות שלי ושאני צריכה למתן את הכמות הזאת... לא נראה לי שאני אצליח להתמודד עם כל המחויבויות שלי לתואר הזה במצב כזה... הצרה היא שכל זה מאריך מאוד את התואר... יש קורסים בהשלמות שממש מדאיגים אותי במובן של כמות חומר שצריך ללמוד ולשנן והעובדה שהזמן שלי מוגבל... לדוגמא "התנהגות ארגונית", "מחקר כמותי" ו- "מחקר איכותני"... עושה רושם שרק שלושת הקורסים האלה כבר ימלאו לי חלק נכבד מהזמן...
ובנוסף, אני שוקלת לוותר על "מבוא לסביבה מתוקשבת" (לבקש פטור) עקב היותי טכנאית מחשבים ורשתות..., אבל השאלה שלי עד כמה הוא מספק ידע חשוב בתוכנת אקסל... ואם שווה רק בשביל זה לבוא...? תודה שוב! ורד

abcd80

New member
אממ

בתחילת השנה שעברה אני חשבתי ללכת על פרויקט גמר אני לא זוכרת בדיוק מה אבל זה משהו כמו לבנות אתר עם שימוש בכלים מידעניים שלמדנו במהלך התואר זה ממש מסובך רחל קדר אפילו המליצה לי ללכת על סטז' 160 שעות זה יותר טוב ונותן ניסיון בתחום המידענות והספרנות.

boringvered

New member
שאלתי היום במפגש על זה

(אני הייתי הנודניקית ששאלה הכי הרבה שאלות...
)... וסנונית שהם אמרה שמדובר בפרוייקט עבור חברה... וזה בכלל הוריד לי את כל הבטחון לגבי זה... אמרו לי שלפעמים חברות יוצרות קשר עם האוניברסיטה כדי לעבוד עם סטודנטים על פרוייקט ... אבל זה נשמע לי יותר קשה אפילו מהסטאז'... אני רק מודאגת מחוסר זמן שיש לי עקב היותי אמא עובדת... מקסימום אני אטפל בסטאז' לאחר תום הלימודים... אולי אני אמצא משהו בזמן חופשה... אבל אני לא אשבור עכשיו את הראש... תודה! ורד

הסטאז זה בכלל לא כזה סיפור

בספריה לפסיכולוגיה מחפשים מתנדבים לסטאז'. אפשר לעשות את זה פעם בשבוע למספר שעות וגומרים עם זה תוך כמה חודשים. הסטאז' יכול להסתכם בסידור ספרים על המדף וזהו.

boringvered

New member
תודה

אני ככל הנראה אחכה לשלב יותר מתקדם של התואר... אולי בתקווה שעד אז אני אמצא עבודה מעשית בתחום... סטאז' יכול להיות גם עבודה בבניית אתרים וכדומה? ורד

shahare3

New member
בהחלט

פשוט תרשמי שעות שעבדת על האתר (זה כולל תכנון של נגישות, עיצוב, שימושיות וכדומה)

shahare3

New member
מה את עובדת?

אני על העבודה שלי הפלתי את הסטאז' והצלחתי

boringvered

New member
הייי

אני טכנאית מחשבים וגם עוזרת למנהל רשת... התפקיד לא ממש דורש ממני לעבוד במידענות, למרות שאני עורכת המון חיפושים לצורך טיפול בתקלות, אבל זה לא בדיוק אותו הדבר... וגם בניתי דף אינטרנט פה ושם עבור העבודה... לעומת זאת כתחביב בלבד הקמתי ואני מתחזקת מנוע חיפוש למברשות של פוטושופ... אבל קשה לי להאמין שזה נחשב... איך הצלחת להפיל את הסטאז' על מקום העבודה? אני בהחלט חושבת בהמשך להציע את עצמי בנושא... אבל עוד חזון למועד... ורד

taminoi

New member
סטאז' ע"ח עבודה

מניסיון, את צריכה להביא מכתב קצר ממקום העבודה בו מפורט מה את עושה שם, ותכללו גם עבודת "מידענות בתחום הטכנולוגי" או משהו כזה. גם עבודה בתחום מערכות מידע וידע, תחזוקת רשתות ארגוניות וכד' עוברת כעיסוק בתחום שלנו (הרי יש תואר במגמת טכנולוגיות מידע). במקרה שלי, ישבתי עם המנהלת שלי וניסחנו מכתב קצר ומרשים - פשוט להיות קצת יצירתיים ולראות את העבודה במשקפיים של מגמות המחלקה. בהצלחה!

למעלה