שאלה לגבי פתיחת עסק

orenberg

New member
שאלה לגבי פתיחת עסק

אני נמצא כרגע בקנדה ללא אישור עבודה ומעוניין לפתוח עסק קטן (יכול להיות עם שותף קנדי). האם זה חוקי בשבילי לפתוח עסק ולעבוד בו? אני זוכר שהיה שרשור בנושא - לא הצלחתי למצוא אותו. תודה לעונים!

mikki01

New member
שלילי

אתה לא יכול לפתוח עסק כשוהה בלתי חוקי או תייר אפילו עם שותף קנדי

לא מדוייק.

הוא יכול לפתוח עסק, לבד או עם שותף בתור תייר, בלי שום בעיה, אבל אסור לו לעבוד בעסק, והעובדה שיש עסק בבעלותו לא תואיל לו כדי לקבל מעמד חוקי. אני רשמתי כבר ללא מעט ישראלים עסקים באונטריו, אבל הבעלים לא יכול להיות על ה PAYROLL , וזה לא עוזר לו להשיג מעמד חוקי. אבל להרוויח כסף על ידי ניהול עסק שבו הוא יעסיק אחרים אין שום בעיה. יש לי לקוחות שמנהלים כאן עסקים משגשגים שאני הקמתי עבורם ועל שמם, הם קיבלו מספר עוסק, מספר מעסיק, ו TAX ID , הם כמובן לא יכולים להימצא ברציפות בקנדה והם מגיעים לכאן פעמיים שלוש בשנה לחודש חודשיים.

TrigATUSA

New member
סתם מסקרנות

אתה יכול לספר איזה סוגים של עסקים אלה? זה בייחוד מסקרן, כי זה נשמע סוג של עסק בו בעל הבית לא צריך להיות נוכח כל הזמן...

לא על כל העסקים אני יכול לספר בגלל פרטיות

הלקוחות, אבל יש כמה דוגמאות שאני כן יכול לתת: למשל : יבואנים שמייבאים מוצרים מישראל או מאירופה או מהמזרח לקנדה. יש להם מנהל מקומי שמטפל בשיווק, במכירות ובהפצה, והם מטפלים בקניינות, ובלוגיסטיקה, ומגיעים לקנדה 3-4 פעצמים בשנה כדי להרגיש את השוק ולהחליט על שינויים במגוון המוצרים. חברות השקעה בנדל"ן: המשקיע הישראלי קונה נכסי נדל"ן להשכרה במסגרת חברה קנדית שבבעלותו, מנהל מקומי עוסק בניהול השוטף של תיקונים וגביית דמי השכירות והשכרת הנכסים, והם מגיעים כדי לטפל בפעולות משמעותיות כמו קנייה ושיפוצים. התהליך פשוט: בעת הביקור בעל החברה רואה נכסים מתאימים, קונה נכס, משביח אותו בשיפוץ ועל זה הוא מפקח אישית וחוזר לארץ, הניהול השוטף של הנכס פשוט ואותו יכול לעשות שכיר מקומי. יש לי עוד דוגמאות שאני לא יכול להביא בשל הסודיות שהלקוחות בקשו. בכל מקרה חייב להיות בחברה עובד אחד שהוא תושב קנדי בפונקציה של דירקטור (לא חייב להיות בעלות גבוהה או במשרה מלאה) שאחראי כלפי הממשלה על ההתנהלות החוקית של העסק ותשלום המיסים

למעלה