שאלה לגבי צב מים

doriben

New member
שאלה לגבי צב מים

מי יודע איזה אוזניים יש לצב מים?

dreaming h

New member
גדולות, כדי שיוכל לשמוע אותך ../images/Emo57.gif

לצבים בפרט וזוחלים בכלל, אין אוזניים כפי שאנחנו מדמיינים שיראו אוזניים. ובאופן כללי, השמיעה שלהם לא משהו. מדוע השאלה?

doriben

New member
שאלה מדעית

אני מעוניין בצורת האוזן של צב ביצה/מים, וההבדל בינו לצב ים( איזה אוזניים יש לו?) אני מעוניין בתשובה מדעית ועיניינית, ולא בצורה חובבנית. אני יודע שזה אמור להיות "חור" עם כרום? אבל אני לא ממש בטוח. ולגבי צב הים, נאמר לי שאולי אין להם אוזן חיצונית? תודה לעונים.

shirarmony

New member
כמו לרוב הזוחלים

גם לצבים יש מען חוש שמיעה, יש להם מען חוט דק ומתוח מאוד (בדמה למיתר) שלפיו הם שומעים (בסים וקולות מאוד גבוהים). לא שמעתי על קרומים לצבים...

רן333

New member
ככל שידוע לי, לצבי-ים אין אוזן חיצונית, אבל

יש להם אוזן תיכונה ואוזן פנימית. בכל אופן, אני לא ממש מתמצא באנטומיה של זוחלים בכלל, ושל צבים בפרט, ואם אתה מעוניין בתשובות מדעיות, אני מציע שתחפש חומר בנושא בספרים או באינטרנט. בכתובת שלהלן תוכל למצוא מספר פרטים בסיסיים על מבנה האוזן של צבי-ים, כולל תמונות של דיסקציה (האוזניים מטופלות שם בסוף, אחרי איברי החושים האחרים). בבקשה: http://courses.science.fau.edu/~jwyneken/sta/SeaTurtleAnatomy-Sense_Organs.pdf (ניסיתי לתת קישור "חי", אבל משום מה זה לא מצליח לי. נסה להעתיק את הכתובת שלעיל לחלון הדפדפן.) ואם תחפש בגוגל אתרים שמכילים את המילים sea turtle ear anatomy, או סתם turtle ear anatomy אני מאמין שתמצא חומר נוסף שיעניין אותך.

doriben

New member
תודה למי שענה

המאמר שנתת לי רן, מעמיק , את יודע אם יש כזה מאמר גם לנחשים?

רן333

New member
אני מאמין שיש מאמרים דומים גם על נחשים, אבל

אני לא זוכר שראיתי אחד כזה לאחרונה. אני מאמין שאם תחפש קצת באינטרנט תוכל למצוא חומר כזה.

doriben

New member
קצת תמונות של צב מים

בקשר לשאלתי, איזה אוזניים יש לצב מים? החלטתי לצלם איזה צב, אך לצערי לא הצלחתי למצוא את האוזן, אולי זה החריץ הקטן שניתן לראות בכמה מהתמונות? אשמח לתגובות.

weinman

New member
איפה צולם הצב הזה?

מדובר בצבגון אדום-אוזן. מין אגרסיבי פולש במקווי מים בישראל.

doriben

New member
הצב צולם בבריכת בברווזים

בפינת חי. יש שם עוד כמה פריטים נוספים. הוא פשוט עמד לו על האבן והשתזף לו להנאתו. לצערי לא הצלחתי למצוא את האוזן שלו.

למעלה