שאלה לגבי צינון ממושך

טל76011

New member
שאלה לגבי צינון ממושך

בתי (בת ארבעה וחצי חודשים) מצוננת כבר חודש, עם שיעול ליחתי שנשמע נורא, אין לה חום, היא מחוייכת ושמחה אבל בלילה היא נשמעת ממש מחרחרת. רופא ילדים שבדק אותה (פעמיים) מצא שאין כלום, המליץ לשים אדים קרים וטיפות אף (מי מלח). שאלותיי: 1. האם יש קשר בין הרגישות שלי לעיניני החורף (אסטמה, דלקות ריאה וכד') לתינוקת ? (מלבד ההיסטריה...)? 2. הבית שלנו מוסק ומחומם, האם יש להלבישה בשכבה אחת בלילה (כי יש לה שמיכת פוך, הסקה והיידים שלה חמות) או שבהתחשב במצבה המנוזל כדאי להלבישה בשכבה נוספת ? 3. האם כדאי לפנות לחוות דעת של רופא נוסף? הילדה ממש מחרחרת. תודה רבה טלי

הצטננות ממושכת

לפני שאענה, אשל אותך עוד מספר שאילות: האם בנוסף לחרחור התינוקת משמיעה גם מין צפצוף בסוף הנשיפה? האם במשך החודש המשיכה להתפתח ולעלות במשקל?מה היא אוכלת? מחכה ללתשובות. דר' מילה ברק

תשובות לשאלות

לד"ר ברק אני מקווה שהפרטים הבאים יכולו להסביר טוב יותר את המצב: התינוקת אינה משמיעה צפצוף בסוף הנשימה כשהיא משתעלת זה נשמע בחלק מהזמן שיעול יבש כמו כלב ובחלק מהזמן שיעול של ליחה. במשך החודש היא ממשיכה לעלות במשקל ולהתפתח (כ 100 גר' בשבוע) היא אוכלת : סימילאק על בסיס חלב מרק ירקות (גזר קישוא בננה) רסק פירות (אגס תפוח טחינה) אני אסמתית ולשמחתי אני לא שומעת אצל התינוקת את אותו צפצוף שיש אצלי אבל השיעול שלה בהחלט נשמע לי מלחיץ מאז שכתבתי את שאלתי אליך ביקרנו אצל רופא ילדים ובמקרה בזמן הבדיקה היא לא השתעלה .. זה היה מאוד משונה בכל מקרה אשמח אם תוכלי לענות לי מה לעשות וכמו כן רציתי לדעת - 1. האם לפי התיאור יש מקום לבדיקה נוספת ? 2. האם לשים מכשיר לאדים חמים או קרים בחדרה ? 3. אני מקווה שתוכלי להמליץ לי גם על רופא ילדים טוב באזור ירושלים. תודה רבה !!!

שיעול ממושך של מתוקונת

להורים של מתוקונת , אני מתנצלת על שרק כעת שמתי לב לתשובתכם. קודם כל אני מקווה שהבעיה כבר נפטרה,אך אם עדיין לא, אין ספק שיש מקום להתיעצות נוספת. חשוב להתחיל בבדיקה רפואית טובה ולשמוע את השיעול שלה. שנית, נירא לי שילדתכם מקבלת קצת יותר מדי דיברי מזון לגילה. לפי המלצות משרד הבריאות ולפי מה שמקובל בקרב רופאי הילדים , עד גיל 6 ח' אין צורך בהוספת סוגי מזון שונים פרט לחלב פורמולה (כמו סימילק). קיימת אפשרות ששיעול ממושך הינו סימן למחלה אלרגית כגון אסטמה , במיוחד בהתחשב בסיפור המשפחתי. עם זאת מאוד קשה לקבוע אבחנה כזאת בגיל רך כל כך. לדעתי יש בהחלט מקום לעלות את האפשרות הזאת מול רופא הילדים , ואפילו ניתן לנסות טיפול במשאב (המערכות המיועדות לתינוקות ) ולראת כיצד משפיע על השיעול.היתי מציעה גם לצמצם את סוגי המזון ולראות אם חל שיפור ע"י הורדת כל אחד מהם, ואפילו לעבור לתקופת מה לחלב על בסיס צמחי. אין לעשות הרבה שינוים בבת אחת כדי שתוכלו לבדוק כיצד משפיע כל אחד מהשינוים. לצערי לא מכירה רופאי ילדים באיזור ירושליים , אך בטוחה אני שרופאים מעולים אינם חסרים, השכנים והמכרים שלכם בבדאי יוכלו לכוון אותכם. בכבוד רב דר' מילה ברק

למעלה