שאלה לגבי צינורית הדמע וטיפות עינים

ליב לוב

New member
תודה רבה לך

אני כבר מתקשרת לקבוע תור. איזה ניתוח עברה הילדה שלך- פתיחת צינורית הדמע? ואם כן, באיזה גיל? האם שום דבר לא עזר (כולל לחיצות?)

daliar2

New member
פתיחת צינורית הדמע

לפני שבועיים הייתי אצל ד"ר חיים סטולוביץ בבית חולים איכילוב, לא ידעתי איזה רופא יבדוק את הבן שלי בן השנה ושלושה חודשים. הייתי בטוחה שאני צריכה לקבוע תור לניתוח. למזלי הגעתי אליו והוא הצליח לפתוח לו את צינורית הדמע ע"י לחיצה על שק הדמעות, הבן שלי צרח והעין היתה קצת נפוחה במשך יומיים אבל זה היה שווה. ממליצה עליו בחום. אני ממש מודה לו, חסכתי ניתוח עם הרדמה כללית.

ליב לוב

New member
שאלה לגבי צינורית הדמע וטיפות עינים

הבן שלי בן 4 חודשים. מאז שהוא נולד יש לו דלקת (הפרשה) בעין שמאל. רופא הילדים אמר שצינורית הדמע עדיין לא נפתחה, ושאם לא תיפתח יהיה צורך בניתוח. מתי בד"כ נפתחת צינורית הדמע? למה נוצרת הפרשה? מתי עושים ניתוח לפתיחה? אנחנו מטפטפים לו טיפות עיניים אנטיביוטיות כבר 4 חודשים וזה לא עוזר. האם זה מזיק לשים טיפות כל כך הרבה זמן? האם אפשר לטפטף חלב אם לעין? לפי הוראות הרופא אנחנו גם מעסים את המקום כמה פעמים ביום. האם יש דרך נוספת שאולי תעזור? אני ממש פוחדת מניתוח ואעשה הכל כדי להימנע ממנו! תודה

תשובה

שלום רב! צינור דמע חסום יכול להתפתח ספונטנית עד גיל 6 חודשים ב - 80 אחוז מהמקרים.ממליץ להפסיק טיפול אנטיביוטי ועיסויים וללכת לרופא שיודע ללחוץ על שק הדמעות ולנסות לפתוח את החסימה בלחיצה.אם אתם הולכים לרופא אל תנקו את העין באותו היום.

ליב לוב

New member
האם תוכל להמליץ לי על רופא?

רופא העיניים שהיינו אצלו (ד"ר שמואל כהן) כנראה לא יודע לעשות זאת. הוא נתן שני סוגי טיפות: טרוצידין ואוקצין. אני מאוד אודה לך אם תוכל לתת לי שם של רופא שיוכל לפתוח את החסימה, כדי שנוכל להימנע מניתוח.

ליב לוב

New member
תודה

קבעתי תור בשבילו למרפאת העיניים במרכז הרפואי תל אביב. אמרו לי שלא בטוח שאתה זה שתבדוק אותו. אני מאוד מקווה שכן, כי אנחנו באים במיוחד מהדרום...

ליב לוב

New member
טפטוף חלב אם לתוך העין

בהמשך לשאלתי, הבן שלי קם לפעמים עם עין סתומה לגמרי. האם אפשר לנקות את העין עם חלב אם? עם מה מומלץ לנקות אותה? תודה

למעלה