שאלה לגבי צמחים

שאלה לגבי צמחים

האם צמחים צפים עושים את אותה פעולה של אורור המים והחמצן וכו' כמו צמחים רגילים? או שבגלל שהעלים שלהם מחוץ למים אז לא?
 

אורי-

New member
כן ולא

פעולות של חמצון המים , לא , כי רובם מנצלים את האוויר החיצוני (המקור הכי נוח לפד"ח עבור כל צמח , למעשה רבים מצמחים האקוואריום הם במקורם צמחי "ביצה" ויעדיפו להתרומם אל מעל המים , בהרבה מקרים זה כולל גם עלים בתצורה קצת שונה וגם פריחה). צמחים כמו ריצ'ה , שהם צפים אך ללא שורשים (הצמח נקרא גם טחב מים) כן יבצעו פעולת חימצון בחלק הטבול. צמחים של ממש שצפים (בעיקר עדשת מים ופיסטיה / חסת מים) הם בעלי שורשים ועלים , רק שלא מעוגנים לקרקע. הצמחים האלה יעילים , עם זאת , בזלילת ניטריטים. אני שמתי ריצ'יה בסאמפ הפנימי והיא משגשגת שם. שימוש בצמחים כאלו באק' רגיל הוא בעייתי ממספר סיבות: * דגים אוכלים אותם. * הם חוסמים אור לצמחים / גם באקוואריום שאיננו אק' צמחיה הם גורמים לחושך באק'. החלק הטוב בצמחים האלו: משמשים חיזוק מצויין לקן הבועות של דגי לאבירינט (דגי קרב , גורמים ,מאקרופודים). זוללי ניטריטים , ועם זה קלים לגידול , וכשנמאס מהם , 2 דקות עם רשת וזהו... אני ממליץ לכל מי שמשתמש בסאמפ לנצל אותו לצמחים האלו (דומה לרפיוג'ים אצות של אק' מים מלוחים). בדרך הזו אפשר גם לאפשר ספיחת רעלים אורגניים ע"י צמחים גם אם מדובר באק' של דגי זהב / ציכלידים שבד"כ משמידים צמחייה. ואם לא היה ברור... אני מעדיף "לבזבז" חלק מנפח האק' לטובת סינון בתצורת סאמפ פנימי , יש המון יתרונות , וזה גם נראה אסטטי מאוד.
 
אתה יכול לתרגם את זה לעברית?

תראה יש לי צמח כזה עם עלים עגולים קטנים ושורשים. הוא צף. אבל אין לי בכמות שמכסה את כל האקווריום.. סתם כמה בודדים ששטים להם מצד לצד על פני המים. אין לי צמחים אחרים באק' ויש בו דג זהב אחד טלסקופ בינוני(גודל של אצבע בערך.. רוחב של 3) זוג זברות וזוג נאונים שחורים. אף חד מהם לא אוכל את הצמחים האלה... רק רציתי לדעת אם הם מועילים במשהו.... עכשי מה זה ניטריטים? מה זה סאמפ? ועל איזה רעלים? אין לעי שום רעל באק'..ולמה שהצמחים יאכלו אותו?
 

aqualogic

New member
צמחים צפים

צמחים צפים מתנהגים כמו צמחים שתולים מבחינת מחזור החנקן. חסרונם בכך שהם מסתירים את האור משאר הצמחים ולכן יש לדלל אותם לעיתים קרובות. בהצלחה, ארנון
 
הצמח שלך הוא פיסטיה צפה.

הוא לא מוסיף חמצן למים, אבל מסלק מהם חנקן, ולכן טוב. למעשה צמחים צפים ומזדקרים למיניהם יעילים יותר מצמחים טבועים בסילוק חנקן מפני שהטבועים נאלצים להסתפק בפחמן הדו חמצני המומס במים. ישנם אקואריסטים המתקינים משאבת פד"ח כדי להוסיף פד"ח למים, או מוסיפים פחמן אורגני בצורות שונות (סוכר, חומץ) כדי שיתחמצן לפד"ח.
 
אז חנקן...

חנקן קיים במים ומזיק לדגים? אז הצמחים נושמים אותו? אה.... ו.. למה יש לצמח שורשים אם הוא צף?
 
הצמחים לא נושמים אותו.

1) החנקן המומס במים קיים בכמה צורות שונות, כתוצר הפרשה של דגים ובעלי חיים אחרים או רקב של חומר אורגני. הצורות הנפוצות הן אוריאה, אמוניה, ואחרי חמצון שתיהן הופכות לחומצה חנקתית. הצמחים סופחים אותו מהמים ומנצלים אותו ליצירת חלבונים. 2) צמחי מים הם בעלי שורשים מפני שמוצאם האבולוציוני הוא מצמחי יבשה. חלקם משתמשים בהם לעיגון. הצמחים זקוקים לצורך גדילה להורמון המיוצר בשורשים, ולכן "קשה" להם להיפטר מהם. עם זאת, ישנם צמחים כגון הקרנן שאיבדו את שורשיהם.
 

tzach91

New member
תשתול אותם

אתה צריך לשתול אותם ככה זה טו יותר לדגים טוב יותר לצמחים (אל תיכח לשים להם דשן) הם מספקים אוויר אבל את תתלהב אם יש לך הרבה דגים אתה חייב גם משאבת אוויר(אסור שהאוויר מהמשאבה יגע הצמחים או יפריע לך ) מניסיום נב של אקווריום מטר שמונים עם נאונים וצימחיה אל תשים דגי מנקה או דגי חתול הו יוכלו לך את כל הצמחים תשים רק דגים מיוחדים שקוראים להם שמרלה (חשוב חשוב חשוב)
 
למעלה