כן ולא
פעולות של חמצון המים , לא , כי רובם מנצלים את האוויר החיצוני (המקור הכי נוח לפד"ח עבור כל צמח , למעשה רבים מצמחים האקוואריום הם במקורם צמחי "ביצה" ויעדיפו להתרומם אל מעל המים , בהרבה מקרים זה כולל גם עלים בתצורה קצת שונה וגם פריחה). צמחים כמו ריצ'ה , שהם צפים אך ללא שורשים (הצמח נקרא גם טחב מים) כן יבצעו פעולת חימצון בחלק הטבול. צמחים של ממש שצפים (בעיקר עדשת מים ופיסטיה / חסת מים) הם בעלי שורשים ועלים , רק שלא מעוגנים לקרקע. הצמחים האלה יעילים , עם זאת , בזלילת ניטריטים. אני שמתי ריצ'יה בסאמפ הפנימי והיא משגשגת שם. שימוש בצמחים כאלו באק' רגיל הוא בעייתי ממספר סיבות: * דגים אוכלים אותם. * הם חוסמים אור לצמחים / גם באקוואריום שאיננו אק' צמחיה הם גורמים לחושך באק'. החלק הטוב בצמחים האלו: משמשים חיזוק מצויין לקן הבועות של דגי לאבירינט (דגי קרב , גורמים ,מאקרופודים). זוללי ניטריטים , ועם זה קלים לגידול , וכשנמאס מהם , 2 דקות עם רשת וזהו... אני ממליץ לכל מי שמשתמש בסאמפ לנצל אותו לצמחים האלו (דומה לרפיוג'ים אצות של אק' מים מלוחים). בדרך הזו אפשר גם לאפשר ספיחת רעלים אורגניים ע"י צמחים גם אם מדובר באק' של דגי זהב / ציכלידים שבד"כ משמידים צמחייה. ואם לא היה ברור... אני מעדיף "לבזבז" חלק מנפח האק' לטובת סינון בתצורת סאמפ פנימי , יש המון יתרונות , וזה גם נראה אסטטי מאוד.