שאלה לגבי צמחים

שאלה לגבי צמחים

כיוון שאני רק שנה א' ואני לומדת בין היתר גם צמחי מרפא.... יש לי שאלה: נניח שיש למישהו בעיות שינה, האם גם חליטה בלבד תוכל להקל על המצב
 

טשטושה

New member
ואפשר גם...

חליטות Matricaria טינקטורה של Valerian או Withania שווה לבדוק אם יש סימפטומים נוספים שיכולים להכנס לשיקול באיזה מהצמחים להשתמש. כמה שעות צמחי מרפא בתכנית הלימודים שלך קאריני? בהצלחה..
 
טשטושה

חליטה של קמומיל תהייה מצויינת - לא תמיד מספיק חזקה. אכן תערובת של צמחים בטינקטורה תוכל לסייע , כשמדברים על Withania, חשוב לציין את החלק לשימוש. בשורש משתמשים בלקיחה פנימית ואילו העלים רעילים ומשמשים בשימוש חיצוני בלבד. בנוסף, וויטניה נכנסת תחת הכותרת של צמחים אדפטוגנים ואולי תתאים לטיפול לטווח יותר ארוך אבל לא לפורמולה שאמורה להשפיע באופן נקודתי. ולריאנה איטליאנה... צמח מקסים (ומסריח...) חשוב לזכור שלולריאנה 2 קצוות, מצד אחד מרגיעה ומצד שני מעוררת. לכן חשוב לערוך תישאול מקיף גם אם מדובר רק בבעיות שינה... הגורמים יכולים להיות שונים ומגוונים, ה"טיפוס" (יני/יאנגי), מצב נפשי, סטרס, מצב משפחתי ועוד ועוד.. לכן השיקול אף פעם לא יהיה רק "איזה צמח מרגיע ועוזר לבעיות שינה" אלא "מי האדם שעומד מולנו, ולמה הוא לא נרדם".
שבוע טוב, הילה
 

0 אור 0

New member
אני לא מתלהבת מטיפול שמתבסס רק על

צמחים, אבל אם מדובר על משהו מאד נקודתי - כמו למשל בעיות שינה על רקע המתח של הקסאמים אז אפשר להיעזר במרגיעים כמו קמומיל, מליסה או פסיפלורה.
 
הי קאריני

בחלק מהמיקרים כן ובחלק לא
זה תלוי בגיל המטופל והרבה בסיבות ובגורמים... כמו בכל דבר. תוכלי לנסות למשך יומיים שלושה ואם זה לא מספיק תעברי לטיקטורות. אם זו הבעיה היחידה / עיקרית לטיפול, ניתן יהיה להרכיב פורמולה לשימוש לפני השינה בלבד. 5-10 מל' כחצי שעה-שעה על בטן ריקה לפני השינה. בכל מקרה יש לערוך אבחון מסודר
הילה
 
למעלה