שאלה לגבי צער בעלי חיים

asaf2000

New member
שאלה לגבי צער בעלי חיים

לפני כמה חודשים ראיתי כלב נחיה קשור מחוץ לבנין ונאמר לי שבעליו משאירים אותו שם כל בוקר עד שהוא חוזר. הכלב כל הזמן ילל ו"בכה", הוצאתי לו קערה עם מים שמצאתי שם והוא שתה את כולה ממש והיה נראה כאילו הוא לא שתה שבוע. היום עברתי באותו מקום ושוב נתקלתי באותו כלב שהוא בוכה ומילל. האם זה בגלל שהוא נמצא שם בודד ואף אחד לא מטפל בו או האם זה בגלל שמרעיבים אותו? איך אפשר לדעת?

זיו25

New member
איך אתה יודע שזה כלב נחיה?

אפשר לראות על הכלב האם הוא עזוב או מטופח. לצערי גם היום יש מקומות שעדיין לא מוכנים להכניס כלבי נכים למחוזותיהם, אולי זו הסיבה שראית אותו קשור בחוץ. בברכה, זיו

faith2

New member
לפי דעתי זאת התעללות!

איך אפשר להשאיר כלב...שהוא בוכה ומיילל??? איך!!! נורא והיום!....מסכן הכלב

natalyrst

New member
לדעתי...

אני לא יודעת אם הוא עזוב או מורעב, אבל עצם העובדה, שהוא קשור שם כל היום, לבד, זה בטח לא נעים לו. הודעות כאלה מעציבות אותי...

דלית 3

New member
איסור הכנסת בע"ח לא חל על כלבי נחיה

אם זה באמת כלב נחיה. מניעת הכנסת כלב נחיה היא, למיטב ידעתי, עברה על החוק. לפחות על נהגי מוניות חל איסור לסרב לקחת עיוור וכלבו

asaf2000

New member
הכלב נראה בסדר

רק מסכן. הוא קשור בחוץ מהסיבה הפשוטה שמדובר בעיוור שיש לו חברותא ללימוד תורה בבית הכנסת ואסור להכניס לשם כלבים מפאת כבוד המקום. הכלב קשור במדרגות של הבית כנסת.

brose

New member
לא הבנתי את הקשר של צער בע"ח לנושא

איפה זה היה? באמת מאיפה את יודעת שזה אכן כלב נחייה? אשמח לשמוע תשובות...

asaf2000

New member
יש עליו את המתקן הזה של כלבי נחיה

וגם שאלתי מישהו של מי הכלב.

תגובה זועמת!!!

מקור המושג צער בעל חיים הוא בתנ"ך!!! כלב נחיה שבא לשרת אדם נכה יכול להיכנס לבית-כנסת ללא שום פגיעה ב"קדושת המקום", מעניין שלהכריח את הכלב לשרת את הנכה הזה זה בסדר מבחינה הילכתית בקיצור הצביעות חוגגת

asaf2000

New member
אני לא בקיא

אני לא בקיא בכל הלכות צער בעלי חיים והלכות בית הכנסת ואני לא רוצה לעורר ויכוח. רק שאלתי האם יש צורך לפנות לאותו בן אדם או לגורם אחר ולהעיר להם על הנושא?

brose

New member
זה נשמע לי משונה

מותר להכניס כלבים לצער בע"ח בת"א, הרי יש שם שירות וטרינרי, אני יודעת שאי אפשר להכניס כלבים למתחם של המכלאות... מוזר לי מאוד... אולי בעל הבית שלו הוא זה שהשאיר אותו שם... בלי שום קשר לתקנות... זה לא הגיוני, בכלל לא!

ד ו ר י ס

New member
להשאיר כלב קשור מחוץ לבניין

אפילו לזמן קצר, גם אם זו לא התעללות פרופר, זה בהחלט חוסר אחריות. ואם מישהו יגנוב אותו? ואם יעבור איזה מטורף ויחליט להתעלל בו? הכלב הקשור, חסר ההגנה, לא יכול אפילו לברוח! להשאיר ילד לבד מחוץ לבניין זה נשמע לך נורמלי? נכון שלא? נכון שהמחשבה הראשונה תהיה "מה אם יקרה לו משהו?"? אותו דבר - מי שאוהב את הכלב שלו לא ישאיר אותו חסר הגנה. מעבר לכך, להשאיר כלב קשור במשך שעות בלי קערת מים - זאת בהחלט, בפירוש וללא ספק התעללות. בהחלט שיעור בכפיות טובה - הכלב הוא כלב נחייה שמשמש לבעליו כעיניים - ובתמורה הבעלים נוטש אותו כך ברחוב. (וסליחה, אבל אני לא מתעלפת מהפתעה מכך שמדובר בהלכה דתית כזו או אחרת).

זיו25

New member
אני מתנחם בכך

שכעת חורף (?!) , ולא חם כל כך. אולי אפשר לדבר עם הצדיק? שיסדר לכלב שלו מים וצל. זה המינימום שהוא יכול לעשות . (צדיק = הבחור המתפלל) בברכה, זיו.

kasa

New member
../images/Emo26.gif ממליצה לך לפנות לאתי אלטמן

מ"תנו לחיות לחיות" בפקס´ (עם הפרטים שלך), ולספר לה את מה שאתה רואה או חושב בעניין. לי היה פעם סיפור דומה עם כלב שהיה קשור בפתח הספארי על גבי כבל. בלי מים ובלי אוכל ביום חם. גם פניתי למנהל הספארי, וגם לאתי אלטמן, שבהחלט טיפלה בעניין במסירות ובתשומת לב רבה. אז - אולי כדאי לך להיכנס למקום ולדבר עם הבעלים של הכלב. וגם כדאי לך לצלם את זה, או לפנות לאתי אלטמן. טל´: 03-6241776 או 03-6241779 אתה יכול לברר שם מה מס´ הפקס´. אם תעביר לה פקס´ מסודר עם פרטי האירוע היא תחזור אליך. כל הכבוד על האיכפתיות.

brose

New member
בינינו

אני ממש לא ממליצה לערב את אתי אלטרמן לכל מה שקשור לצער בע"ח בת"א... אף אחד לא ירצה שיצא שם אש... ותאמינו לי שיצא שם להבות אם אתי אלטרמן תתערב... אין כל-כך יחסים טובים בינה לבין צער...

למעלה