שאלה לגבי צר המשיח

yevgeny357

New member
שאלה לגבי צר המשיח

שלום לכולם, הייתי פה בעבר בכינוי יבגני 94 והחלטתי לחזור לפורום בכינוי אחר. בכל מקרה רציתי לשאול אותכם שאלה. האם ייתכן ובימינו שם צר המשיח ידוע ואם כן הייתכן כי האדם ששוחחתי איתו ודבריו בהתחלה שיכנעו אותי,עליו דיברו הנבואות? אינני מעדיף להזכיר את שמו שכן ייתכן והינני טועה אבל מה שכן בספר ההתגלות לפי המידע הבנתי שצר המשיח יטען כי הוא המשיח האמיתי ולפי הגירסה של האתר קתולים למען ישראל לפי דבריהם הוא יקים דת/מסגרת שאליה יעביר את היהודים,הנוצרים וכו' אליה וזה ממש מתאר את האתר שבעבר נכנסתי אליו ובעל האתר(מנהל האתר) אמר שדבריו אמת בדבריו באתר ושהתנ"ך,הברית החדשה,הקוראן הם דבר אלוהים ובמקביל גם הספר שהוא מקווה להוציא לאור שיהיה הספר הרביעי לפי הבנתי שבעצם ישלים את החסר ולפיו בו נמצאות התשובות,אחרי שהיום קראתי את ההסבר לגבי ספר ההתגלות ומקורות משיחיים שונים,הבנתי שחלקם ממש כמעט תואמים לו וייתכן ואם זה הוא ייתכן ויקרה מצב ששוב אני עלול להאמין לנאמר שכן אינני בטוח לגבי הנאמר. משום שהינני חלש אמונה דווקא,אם דבריו עלולים לגרום לי להאמין אני חושב ששוב יקרה אותו מצב. מה שכן,נכנסתי לאתר וקראתי את דבריו מבחירתי,גם בעבר לפני שהכרתי את פורום נצרות משיחית ולכן אתרו דווקא די וותיק,אבל המפתיע הוא שהוא אומר שישוע הוא משיח בן יוסף מזרע דוד והוא משיח בן דוד הנבחר,האם אין איזושהי סתירה בדבריו? שלחתי לו מייל עם שאלה לגבי ספר ההתגלות,אם אקבל את תשובה אז אוכל לדעת בוודאות אם יש בה סתירות או אין משום שהוא אומר בדבריו שהוא בא לבטל את כל הדתות בגלל הצדדים הרעים שבהן ולהקים דת חדשה שתהווה דרך חיים כלשהי ואמת אבסלוטית ושכולם ילכו אחרי דבריה ושמהאמונה בו ובדתו תבוא הישועה זה מזכיר לי טיפה את הנבואה על צר המשיח שיקומם מסגרת/דת כלשהי. האם יש לכם עצה כלשהי בנושא,כי היום החלטתי להכנס לאתרו,אומנם הכל היה כרגיל,אך עדיין,כשבדקתי את הספר ההתגלות במקור משיחי,ראיתי שדבריו סותרים את ספר ההתגלות שכן שמו לא מוזכר כמשיח אלא רק ישוע כמשיח אמיתי,אז זה נראה לי לא הגיוני שהוא יגיד שהברית החדשה,התנ"ך,הקוראן הם דבר אלוהים ובמקביל גם דבריו ושהוא המשיח עליו דיברו הנביאים ולא ישוע,אז יש פה סתירה כלשהי,אני מקווה שמשהו יוכל לתת לי תשובה על השאלה. תודה מראש וסליחה אם שאלתי איכשהו פגעה במשהו או שגרמה לאי הבנה כלשהי אם לא הבהרתי את שאלתי באופן לא ברור.

lion 7

New member
בקצרה אענה לך

לפי פרשניות ופרשני הברית החדשה , מסכימים כולם כמעט על אי הופעת צר המשיח (יהיו שניים אחד מהעם היהודי והשני מהגויים) , הוא יעשה הרבה נסים בשם השטן,, הופעתו תהיה רק אחרי לקיחת הכנסיה במה שנקרא הלקיחה או בערבית الاختطاف , חזרת ישוע בשנית ובו יקומו היושנים (מתים פיזית אבל מאמינים בישוע) (בערבית ברור יותר אלראקדין= היושנים) ויפגשו את ישוע תחילה אחרי זה המאמינים החיים, תהיה 3 וחצי עד 7 שנים צרות על העולם זה למה צרות מכמה סיבות, לקיחת הכנסיה או המאמינים בישוע (הם גם חתונים ברוח הקדש) רוח הקדש לא יהיה כבר והוא עם הכנסיה ואז מה צפיתים מהעולם שדחה את ישוע וסירב מתנת אלוהים ברוח הקדש? לא נראה לי צר המשיח (והאגרות מספרות מדברות על צרים ולא אחד) אתה אולי מתכוון למשיח שקר שיבוא ויעשה נסים הוא לא יופיע כרגע, ואולי הוא כבר נולד , ישוע אמר לא לדאוג לדברים אלה, לא לדאוג מתי יחזיר את השלטון לישראל, תדאגו רק ביום הנוכחי: זה מה ישוע אומר ודברים נוספים הן לא אמונה אלא פתח רחב לכניסת השטן ופמלייתו, ותאמין לישוע הוא גם מאמין בישוע ומפחד ממנו אז להתחזק בישוע ולא בדברי ההבל אלה, ועיצה לכל מי שמבקר כאן, אפילו דיונים והשואות דתיות לא מעלים את האדם הרוחני אלא מקפיאים את גדילתו או פריחתו, וחבל ישוע אמר : יהיו דבריכם בכן כן לא לא, וכל שבועה או כל דבר אחר זה לא בריא אלא להפך מזיק

yevgeny357

New member
תודה על ההסבר lion 7

עכשיו הבנתי לגבי זה. בעיקרון לפי הבנתי צר המשיח/שוטן המשיח הוא האנטיכריסט=משיח השקר. אבל עכשיו הבנתי. אבל יש לי עוד שאלה והיא: כשישוע נתן את מפתחות מלכות השמיים לפטרוס(שמעון כיפא) הוא אמר לו:"כאן אבנה את קהילתי ושער שאול לא יגבור עליה" ועוד משהו בנוגע לסמכויות ונתן לפטרוס 2 מפתחות אחד שמופנה כלפי מעלה ואחד כלפי מטה כלומר שליטה על מלכות הארץ והשמיים. האם זה אומר שהאמת אכן נמצאת באמונה הקתולית,האם זה אומר שכל האפיפיורים היו באמת יורשיו של פטרוס הקדוש ושאכן אם זה כך האם זה מעיד שיש דת ואמונה כאחד שהן האמת והישועה והאיחוד המלא עם המשיח? האם בכדי שאדם ירצה לכפר על חטאיו עליו באמת לפנות לכהן דת שימחל לו על חטאיו או שעליו להסתמך על אמונתו בלבד וחטאיו ימחלו לו ישירות ללא צורך או בתפילה בלבד וזהו? הרי היום אין קורבנות אז ובתקופת בית שני היו ואם כיום האדם יחטא לאחר שטוהר איך יוכל לקבל מחילה,האם לשם כך נדרשת עזרתו וסיועו של כהן הדת שכן יש המאמינים כי בסמכותו למחול לאדם בשם המשיח על חטאים שעשה,אם זה אכן נכון,האם זה אומר שהאמת נמצאת בדת כלשהי כגון:"נצרות קתולית" או אולי "נצרות פרוטסטנטית" או אפילו "נצרות אורטודוקסית" וכו'? או שהאמת אכן הינה באמונה המשיחית בלבד,אף על פי שקיבלתי תשובה מיעקב אחד,עדיין אני רוצה לקבל בפורום דעות והסברים נוספים על מנת להיות בטוח שאכן האמת היא באמונה ולא בדת כלשהי. אכן ייתכן ויש אמת כלשהי בכל זרם אך השאלה היא האם יש זרם כלשהו שיש בו את האמת האבסלוטית או שהאמת האבסלוטית(המוחלטת) נמצאת רק באמונה המשיחית ולא בדת כלשהי? שכן לפי האמונה הקתולית קיימים מספר מקומות אליו יכול האדם להגיע: 1.כור המצרף-מקום בו מתבצע מירוק חטאיו של נשמתו של אדם שחטא חטאים ברי כפרה שאינם אחד משבעת חטאי המוות ואינם חטאי מוות,חטאים קלים יחסית הכוונה ושלאחר מירוק החטאים וסבל זמני,עוברת נשמתו של האדם לגן עדן. 2.גן עדן-לפי הגירסה הקתולית האדם אמור להיות במקום באופן קבוע,משהו כזה בערך. 3.גיהנום-מקום בו האדם עובר סבל ניצחי ונשאר שם באופן קבוע ולא זוכה להכנס לגן עדן משום שחטא באחת משבע חטאי המוות או בכמה חטאים משבעת חטאי המוות. 4.הלימבו-יש את לימבו המבוגרים ויש את לימבו הילדים יש לגבי זה מידע בויקיפדיה שכן קראתי על כך שמדובר באלו שלא חטאו מעולם ומתו והגיעו למקום ומשום שלא הספיקו להוושע הם נמצאים בלימבו עד שישוחררו,בקשר ללימבו המבוגרים לפי ההסבר אלו שהיו בלימבו הראשון שוחררו לאחר מותו ותקומתו של ישוע ועלייתו השמימה והם לפי גירסה זאת הגיעו לאחר מכן לגן עדן ואלו שהפסידו את ההזדמנות נשארו בלימבו האחר באופן קבוע. האם הגירסאות הקתוליות לגבי הנושאים נכונות? או שאין שום אזכור לכך לא בברית החדשה ולא בתנ"ך אם אכן יש אזכור לגירסאות הקתוליות בברית החדשה או בתנ"ך האם זה מעיד על נכונות הדת או שלא? הסיבה שאני שואל זה על מנת לדעת יותר על נושאים שאני יודע עליהם מעט מאוד פרטים ואינני מכיר אותם לעומק ולכן שאלתי את השאלות במטרה לקבל תשובות,ללמוד על הנושאים לעומק ולהבין אותם ולדעת אם אכן הגירסאות הקתוליות לגבי המקומות שציינתי נכונות או שלא. תודה מראש לכל העונים על השאלה. וסליחה שאני מעלה שאלות שייתכן ורובן קיבלו בעבר תשובות אם אכן יש תשובה לשאלות ששאלתי אז האם אפשר לקבל לינק לשרשורים קודמים,אם אין שרשורים כמו שרשור זה שהתפרסמו בעבר בפורום האם משהו יכול לתת לי תשובה מדוייקת לגבי השאלות ששאלתי? תודה מראש ושוב סליחה במידה והבהרתי את דברי באופן לא ברור או לא מובן כראוי.

lion 7

New member
אענה חלקית על השאלות

מאוחר יותר אולי אמשיך בלענות . אז לפי הכתובים בב"ח והסכמה של מאמינים רבים שאין כנסיה מושלמת או זרם מושלם אחרת היינו בשמיים .ראה בבקשה מושג כנסיה בקישורים .. ישוע הוא הקורבן השלם , אין צורך בקורבנות מאחר וישוע שיחק תפקידים רבים מהם הכהן הגדול הבן האדם המושלם , באגרת לעבריים מוסבר הענין זה , ישוע גם היה הקורבן היחיד המושלם שעליו כבר דיבר התנך ומלא והגשים רוב נבואות התנך ,גם בעתיד אמור למלות את ביאתו בשנית בכדי לאסוף את המאמינים המושועים הנפדים המתים והחיים .. מי שיש לו הבן יש לו חיים ולא יהיה עליו דין או גזר דין אלוהים נגד האויבים .. לגבי האמונה הקטולית ומן הסתם אורטודוקסית ושאר הזרמים וכנסיות ותיקות יש להם ספרים נוספים שנוספו דרך השנים .. בראיה הנוצרית אין פסול בשום דבר אם בשורה התחתונה היעד בסגידה הוא אך ורק המשיח עצמו שסביבו חגה כלל הזרמים האמיתיים מסורתיות כגון קטולית ופרוטסטנטיות אנבפטסטיות שחלילה לא ביניהם מדון או חיזקה בלעדית על המשיח , אלא יעדם הוא בניה רוחנית וקבלת הבן .. לצערי הרב השלמות לא נמצאת בשום מקום בו ביקרתי תמיד יש את נביאי שקר שהם מיעוט והם יסיתו וגם יסיטו מאמינים מהדרך של ישוע , גם פה וגם שם יש נביאי שקר , אנו לא נדין אותם יש רק אחד הבודק מעמקי הלב והכליות שיום אחד האמונה זו תבחן באש וכל העשבים השוטים סופם לתנור .. הלימבו או התחנה לפני הדין לא נזכרה בשום מקום בברית החדשה , היא וענין הקדושים מרים רק תוספות שנוספה במאה ה4 .. אני לא דן שום ערך מחוץ לכתובים , כבפטיסטי אבינגלסטי אני לא לוקח דברים או תוספות מעבר לכתובים או דברים שהם הסטוריה , מה שאני מאמין בו זה המשיח לבד בלי כלל התוספות (לטוב ולרע) . אולם גם אבנגלסטים לא אמורים לקבל את מימד ההסטורי אלא בזמן הנוכחי , וזה גם לא נכון , יש גם חלוקי דעות על הפרשנות וכל אחד והדוקטורינה שלו , אני נזהר בלפרש את הנבואות כך למדתי משנים באמונה ,אני אעשה כמו מרים אמו של ישוע אשמור את הדברים בלב ואבדוק כל דבר לאור הכתובים והכי חשוב הדרכת רוח הקדש שאני חושב היא בתוכי.

למעלה