שאלה לגבי קורנפלור

שאלה לגבי קורנפלור

ד"ר וסרמן שלום - הייתי השבוע אצל רופא גסטרו בחיפה (פרופ´ לרנר) בגלל בעיה אצל בתי שהיא בת 3 חודשים - לאחרונה מפסיקה כל ארוחה באמצע ומתפתלת, ובד"כ כעבור שעה מסיימת את המנה. החלפה של פורמולות (צמחי, אנפמיל AR) לא עזרה. היא עולה במשקל. כעת שוקלת בערך 5,200 (נולדה בשבוע 36 במשקל 2600), ועדיין אוכלת כל 3 שעות מלבד בלילה. פרופ´ לרנר חשד ברפלוקס (היא אכן קצת פלטנית, והרבה פעמים משתעלת תוך כדי או אחרי האוכל), ולכן ביקש להוסיף קורנפלור לאוכל לריכוז של 5%, ואם זה לא עוזר להתחיל זנטג. אציין שהוא העלה גם אפשרות של אלרגיה לחלב (אך בעבר ניסינו נוטרמיגן והילדה לא סבלה את הטעם), או קוליק. השאלה שלי נוגעת להוספת קורנפלור: פרופ´ לרנר ביקש בפירוש קורנפלור מומס ולא נמס (כלומר אבקה ולא פתיתי דיסה), מדוע? מה ההבדל? בטיפת חלב הסבירו לי שיש לבשל את הקורנפלור במים ואז לקרר ולהוסיף את הפורמולה - האם זה אכן נחוץ או שמספיק להוסיף את האבקה למים? ומדוע לא ניתן להשתמש ברמדיה עם קורנפלור - זו אותה פורמולה בדיוק עם 2% קורנפלור שעוותי, ואם מכינים אותה בצורה הדלילה אין בה יותר קלוריות מפורמולה ללא קורנפלור. תודה מראש על תשובתך.

תשובה חלקית

אני מוקיר ומעריך את פרופ לרנר- מבכירי הגסטרואנטרולוגים- ומפנה אותך לשאול אותו את השאלות ששאלת אותי ההערה שלך לגבי הצליאק רלוונטית ילדה שכבר הכפילה את משקל הלידה בגיל 3 חודשים (בדרך כלל זה קורה בגיל 5 חודשים)- כנראה מואכלת האכלת יתר אישית לגבי הפליטות הייתי מוודא שהיא מקבלת 150 סמק לקג ליממה (750 סמק לכל היממה) ולא לתת תוספת מים אם על הכמות הזו יש עדיין פליטות הייתי עובר להסמכת כלכלה בהצלחה

תודה על תשובתך

לגבי העליה במשקל - זהה אצלה ואצל אחיה התאום, ללא האכלת יתר לאורך כל התקופה, ולדעתי נובעת מהדבקת פערים עקב היותם תאומים (עלו מאחוזון 10 ל-50 ואז האטו את הקצב). ד"ר לרנר אינו זמין לי לשאלות, ולכן אודה לך אם תענה לי לגבי ההבדל בין סוגי הקורנפלור, מדוע האבקה עדיפה במקרה של רפלוקס על הדיסה הנמסה, והאם אכן יש צורך לבשל את האבקה. וכמו כן האם לא עדיף להשתמש בפורמולה המוכנה עם קורנפלור כדי לא לתת תוספת קלורית ולגרום לעליה מיותרת במשקל.

ע ת ל י ה

New member
רפולוקס

מה זה? התאור שלך מזכיר לי מאוד את מצבנו. גם נויה מספיקה לאכול אחרי חצי מהכמות או פחות ומוכנה שוב לאכול כעבור כשעה (ולעיתים לא). בנוסף לכך היא פלטנית רצינית מאוד. (זכתה בשם פלטיאלה כמעט מהיום הראשון) הענין הוא שבעבר היא אכן פלטה אך עלתה יפה במשקל וכעת אמנם פולטת פחות אך אוכלת, אולי חצי מכמות שהיא אמורה לאכול. אודה מאוד על הסבר של מה זה רפולוקס. תודה

למעלה