שאלה לגבי קטרקט משני

אשרר

New member
שאלה לגבי קטרקט משני

לדר' אורן שלום רב! לפני כשנתיים עברתי נתוח קטרקט והושתלה לי עדשה . מספר חדשים לאחר מכן התפתח קטרקט משני שהולך ומחמיר עם הזמן .אני מתלבט לגבי הטיפול בלייזר עקב סכון יתר הנובע מקוצר ראייה . ברצוני לשאול האם קטרקט משני , בדומה לקטרקט ראשוני ,פותח תהליך שרק הולך ומחמיר כל הזמן ובסופו של דבר זה חייב להגיע לעכירות מוחלטת (ואם זה אכן כך אני מניח שאין טעם להמתין) , או שמא התהליך יכול להעצר? לסגת? ולכן ראוי להמתין עם הטיפול בלייזר , ולשקול בהתאם לחומרת העכירות בעין . אודה לעצתך המלומדת. בברכה.

קטרקט משני

שלום ותודה על שאלתך. קטרקט משני הינו הצטברות של חומר פיברותי לבן על פני חלקה האחורי של העדשה שהושתלה בניתוח המקורי לקטרקט. דבר זה קורה בכ 30% מחולים לאחר ניתוח קטרקט וקשור לגיל של החולה,סוג והדרך בה העדשה הושתלה, דלקות בעין וכמובן משך הזמן מאז הניתוח. הצטברות העכירות מתגברת או נשארת יציבה. היא לא נסוגה לצערינו. אין דרך לדעת מראש אם אכן היא תתגבר. אחת מהסיבוכים בטיפול הלייזר לקארקט היא יצירת קרעים והפרדות רשתית. יש קושי רב לבצע סטטיסטיקה מדויקת לגבי הסיכון. ידוע שטיפול לייזר לקטרקט משני יכול לגרום להפרדות רשתית ב 3%- 2% מחולים. מרבית בעיות אלו מופיעות במהלך השנה הראשונה לאחר הטיפול וקשה לדעת אם אכן נגרמו ישירות על ידי הטיפול. קוצר ראייה גבוה, גיל צעיר וזכרים נמצאים בסיכון גבוה יותר. עליך להתיעץ עם הרופא העניים שלך - עד כמה הקטרקט משמעותי, עד כמה הוא גורם לירידה בראייה.האם קיימים חרירים קטנים או אזורים דקים ברשתית שדורשים טיפול מקדים לפני הלייזר על מנת למנוע הפרדות לאחר מכן. אשמח אם תעדכן אותי בהמשך בברכה ד'ר אורן מן.

למעלה