שאלה לגבי קינגית שחורה...

איתי322

New member
שאלה לגבי קינגית שחורה...

מי שזוכר אני העלתי נושא על איזה נחש זה לפי דעתכם לפני כמה זמן... הדיון הסתכם בכך שהנחש הוא קינג שחור... אז הקינג או יותר נכון קינגית השחורה שלי לפי מה שראיתי תגדל רק ל90-110 ס"מ לכן רציתי לדעת... האם טרריום 62*30*33 (אורך*אוחב*גובה) יספיק לקינגית השחורה שלי לכל החיים? הטרריום הוא בניה עצמית זה למה המידות כל כך מדוייקות... בכל מקרה אם זה לא מספיק גדול אני עכשיו בונה שתי טרריומים בגדלים 74*30*36 (אורך*רוחב*גובה).. עם היא תוכל לחיות בטרריום הראשון זה יהיה יותר נוח..

תוכל לחיות היא תוכל אבל...

תמיד עדיף כמה שיותר גדול. בכל מקרה אם יש לך אפשרות להוסיף כמה ס"מ לרוחב זה בהחלט יעזור.

איתי322

New member
בנוסף...

היא מתחפרת בלי סוף זה אופייני למין הזה? הקינג קליפורניה שלי תמיד במחבוא או מסתובב... הוא מתחפר בדרך כלל אחרי אוכל ודברים כאלה...

את זה שהיה לי החזקתי על עיתון

ואני לא זוכר שהם התנהגו שונה מקינגים אחרים. יתכן מאוד שהוא מחפש מקום מסתור לעכל את המזון, אתה יכול להכניס לו קופסא עם חור שהוא יוכל להכנס לשם ולהרגיש בטוח.

איתי322

New member
בסדר אז אני ינתן לה את הטרריום

היותר גדול... ושאלה אחת אחרונה... עכשיו היא נמצאת בטרריום השני טרריום 62*30*33 (אורך*אוחב*גובה).. והבואה בייבי שלי בטרריום פלסטיק 27*17*17 (אורך*רוחב*גבוה)... עם אני יעביר אותו לטרריום 40*20*22 (אורך*רוחב*גובה)... כמה זמן בערך הוא יוכל לשהות שם? וכמה זמן (עד איזה גיל) הוא יוכל לחיות בטרריום הראשון (62*30*33 (אורך*אוחב*גובה)?

gaichuk

New member
זמן זה פונקציה של גדילה.

בואה זה נחש מסיבי בהשוואה לכרכן או אפילו קינג. קצת קשה להעריך לוחות זמנים אבל אני מציע שתאמץ נוסחה קלה ופשוטה של גודל טרריום. אורך-חצי אורך הנחשXרוחב-שליש אורך הנחשXגובה-שליש אורך הנחש (בהנחה ואין מפלסים לנחש מטפס). להמחשה,בואה של 60 ס"מ בטרריום של 30X20X20 זה המינימום. כמובן שברגע שהיא גדלה ועוברת את ה-60 ס"מ המידות של הטרריום צריכות להשתנות בהתאם. למשל לגדול ל-40X30X30 עד שהבואה תגיע לאזור ה-80 ס"מ. אני כמובן בדעה שעדיף כמה שיותר גדול ומרווח אבל אם אין את האפשרות,לספק את המינימום ולא פחות. אם צריך,לוותר גם על פרטים אחרים על מנת שיהיה מקום לשאר.

איתי322

New member
אני יבנה לו כלוב בעתיד

שיהיה 1.50*60*60 רק רציתי לדעת בסביבות כמה זמן הוא יוכל לחיות בטרריום ההוא ועזרתה לי מאוד תודה רבה...

איתי322

New member
אבל לפי מה שאתה אמרתה...

עם הנחשה שלי תגדל רק ל100 אז היא תסתפק בטרריום שיהיה 50*30*30 לכל החיים למרות שיונתן אמר שטרריום 62*33*30 הוא גבולי בישבילה....

gaichuk

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

נתקלתי כבר במגדלים שהחזיקו נחשים בטרריומים קטנים לפי כל אמות המידה והנחשים בריאים וחיו לאורך שנים. אפשרי ,אבל לאיזו תועלת? שמע סיפור (איתי322). הכרתי בחור שגידל קינג. פרט יפה עם פס אורך בננה באורך של מטר. הקינג גדל בפלסטיקיה של 30 ס"מ מגיל 0. זה כמובן צרם לי והסברתי לו שהקינג צריך לחלוץ עצמות ולהתמתח ולא רק כשהוא על הידיים שלו . הוא טען שהקינג תמיד מכורבל ולא ממש מתפרס בפלסטיקיה. הצעתי לו שאבנה לו טרריום בסיסי בגודל מטר והוא הסכים. מאותו היום הקינג היה מתוח לכל האורך (בדר"כ לאורך הדופן עם הזכוכית). לא בדיוק מדע מדויק אבל מעלה מחשבות...

למעלה