שאלה לגבי קיר תומך

שאלה לגבי קיר תומך

מגרשנו גובל במגרש שנמצא גבוה מאיתנו במספר מטרים.המגרש השכן פונה לרחוב המקביל שמעלינו ומשם גם הכניסה אליו. די ברור שניצטרך לבנות קיר תומך על מנת להחזיק את המגרש שלהם שלא "יפול" עלינו . אנחנו כנראה נתחיל לבנות לפניהם במספר חודשים.כרגע מפריד בינינו מדרון עפר משופע מאוד. שאלתי היא איך בונים קיר תומך למגרש שכן שעוד לא החלה בו בניה? על מי האחראיות לבניית הקיר עלינו או עליהם? מה החוקים בנושא? על תשובותיכם המלומדות אודה.

לאמסכים

New member
העלות נופלת על שניכם

ולקיר הזה תצטרכו תכנון הנדסי שיבוא יחד עם התכנון של הבית כולו . לפני אישור בניה אי אפשר להתחיל בבניה כל שהיא .

מאגר

New member
בנית קיר תומך בין שתי חצרות

עלות בנית הקיר צריכה להתחלק בין שני השכנים. הקיר חייב תיכנון הנדסי ומפרט ביצוע של קונסטרוקטור. את תוכנית הקיר יש להגיש עם ההגשה לקבלת היתר הבניה. כאשר יהיו תוכניות הגדר בידך יהיה עליך לבוא בדין ודברים עם בעל המגרש השכן לגבי בנית הקיר מאחר ואם המגרש הגבוה הוא של השכן יהיה צורך שהרגל של הקיר תהיה במגרש שלו בתחתית המפלס של הגובה ובמקרה זה יהיה צורך לחפור במגרש שלו בכדי לבצע זאת וזה רק בהסכמתו. כאשר התשלום יחולק בינכם על כל העבודה והביצוע.

חי צומח

New member
מנסיון.

פנה ליעוץ משפטי, וסגור זאת טוב טוב עם השכן. אחרת, תזכה לשנים של אושר עם השכן בבתי משפט...

fireman

New member
ואיפה החברה המפתחת?

אני שילמתי על פיתוח יותר מהעלות של הקרקע וזה כולל את כל הקירות התומכים שמסביב, אני חולק את אותו המצב בדיוק כמוך, המגרש של השכן שלי מאחורה גבוה יותר מהמגרש שלי ב2 מ' בערך. את הקיר התומך כולל החיפוי שלו ביצעה החברה המפתחת. שילמתי על פיתוח ומגיע לי לקבל אותו. אתם לא שילמתם על פיתוח? אין חברה מפתחת שמבצעת את הפיתוח באתר כולו?

למעלה