שאלה לגבי קמח.

חלילית2

New member
שאלה לגבי קמח.

אז ככה: קניתי פה בחנות טבע קמח נטול גלוטן. הקמח עצמו מכיל: Maize starch Tapioca starch soy flour rice flour והקמח הזהה לו שהוא קמח תופח מכיל גם: raising agents 575,501,500. איך זה נשמע לכם? מה אומרים המספרים האלה בקמח התופח? האם אני יכולה להשתמש בו במקום להשתש בקמח רגיל + אבקת אפיה שהבנתי שמכילה גלוטן? והאם עוד צריך להוסיף לו קסאנטן גאם או שכמו שהוא הוא אמור להספיק? נאמר לי בחנות שזו תערובת מיוחדת שמתאימה לאפיה.. סליחה על מטר השאלות, ותודה ראש על התשובות.

חלילית2

New member
מקפיצה..אשמח לעזרה.

nissan41

New member
אמנם לא מכיל גלוטן אבל מכיל סויה

והסויה מצד אחד - גם כן כנראה מחוץ לתחום עבור ילדנו, ומצד שני - ממש לא טעים, עוגות ולחמים שנעשו מקמח סויה - בעלי טעם של גומי (ליתר דיוק צמיג משומש- כך החלטנו לאחר מספר טעימות מאכזבות). צריך לבדוק האם מכיל עמילן (starch)- גם זה לא מומלץ. לגבי הקמח הזהה עם התוספים -ממליץ לשאול תזונאים, יש אחת כזו המשתתפת בפורום, לא זוכר את שם המשתמש שלה. חג שמח

bisty

New member
מנצל"שת - אבקת אפיה../images/Emo71.gif

רכיבים : פירופוספט,סודיום,ביקרבונט,עמילן מאכל. האם בטוח לשימוש בדיאטת GFCFSF? אם לא (
אני נחרדת מהאפשרות...) במה כן ניתן להשתמש?

bisty

New member
אופס...שכחתי..עוד שאלה../images/Emo53.gif

האם בטטה שייכת גם היא למשפחת הסולניים?

razgalili

New member
בטטה

תפוח אדמה מתוק לא שייכת לסולנים. אם לילד יש רגישות מיוחדת לפטריות ושמרים צריך לנקות את הצד החיצוני של הבטטה בקפדנות היסטרית כדי למנו ממנו חשיפה לפטריות שגדלות על כל ירקות השורש.

razgalili

New member
לא

עמילן מאכל יכול להיות מחיטה, תפחי אדמה או תירס. אם לא מצוין במפורש שהחומר נטול גלוטן וקיסיין אז הוא לא. את יכולה להשתמש בתערובת של סודה לשתיה וויטמין C. חיפוש בפורום ימצא לך את המתכון המדויק.

bisty

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo4.gif

זאת אומרת שאם כל החודש הזה הילד שלי אכל עוגיות שהכנתי לו עם 1/3 כפית אבקת אפיה לשני מגשי עוגיות אני יכולה להניח שהוא בעצם לא היה על GFCFSF? אוףףףף....איזה עצבים!
לא מזמן היה בפורום השכן דיון והוזכרה בו יוזמה מבורכת של כתיבת מסמך שירכז הנחיות ומשהו כמו "מותר" ו"אסור" למתחילי הדיאטה. אני חושבת שאנחנו ממש ממש צריכים כזה דבר. כל פעם כשאני חושבת שעלינו על דרך המלך מבחינת הדיאטה הזאת אני מוצאת שיש עוד משהו אסור בתפריט שלנו. קודם זאת היתה עגבניה ותפוח אדמה,אחר כך סויה ועכשיו זה... אוףףף....

אור לנו

New member
אני לא בטוחה - אבל לפי פורום חולי

צליאק - אבקת אפייה מותרת לשימוש, ז"א שהיא ללא גלוטן. יכול להיות שכדאי לנסות להשיג אבקת אפיה כשרה לפסח ואז היא על בסיס עמילן תפוחי אדמה. בכל מקרה לי יש בבית שקית אחת של א"א כשרה לפסח והיא מכילה: עמילן תפוחי אדמה, סודיות ביקרבונט, פירופוספאט. ובאלו שלא כשרות לפסח: עמילן תירס למאכל, סודיום ביקרבונט, סודיום פירופוספאט.

אור לנו

New member
מצרפת קישור לשרשור בנושא

ואם תסתכלי בהודעה של "עינית" היא כותבת אלו חב' שמייצרות אבקות אפייה מייצרות אותו ללא גלוטן לפי מדריך העמותה.

הי bisty!

אם אני זוכרת נכון, אתם לא בארץ. אם אתם כן בארץ, כדאי לך לקנות מעמותת הצליאק את המדריך שלהם שמתעדכן כל שנה (קונים דרך הדואר, בערך 100 ש"ח. נתתי את שלי למישהו ולכן לא יכולה להסתכל עבורך) ותמיד כדאי להרים טלפון לדוכנצ'יק בגן-שמואל. לדיאטנית שלהם קוראים מירטה, וכדאי להיות מכותבת שלה וכך לקבל מתכונים ועידכונים. יש כמה חברות שאבקות-האפיה שלהן מותרות מבחינת הגלוטן, אבל יש בהן תפוח-אדמה ו\או תירס ולפעמים גם צרות נוספות. אם אתם בחו"ל, זה כמובן לא רלבנטי, אבל אולי יהיה לכם הרבה יותר קל כי התחליפים כאן נוטים להיות על בסיס אורז ושקדים. מה לגבי שמרים? אם הם מתאימים לסוג הדיאטה שלכם, זה נראה לי יותר מוצלח. וכמובן האפשרות של סודה לשתייה, שכדאי להתידד איתה גם כאמצעי לניקוי בבית במקום כל מיני חומרים מזיקים. בהצלחה! ענת.

bisty

New member
../images/Emo51.gifרבה אור לנו וגידי וענת

אני מבינה שגם באבקות האפיה נטולות הגלוטן של תפו"א ותירס שגם מהם אנחנו מעוניינים להתרחק... אנסה סודה לשתיה וגם אשאל בחנות הטבע שלי. חושבת גם לעשות ניסוי ולאפות את העוגיות שלנו ללא אבקת אפיה בכלל...
ד"א - אני כבר לא בחו"ל,חזרנו לארץ

laura ashley

New member
מיכל , אצלינו בסופר יש אבקת אפייה

נטולת גלוטן, לצד זו הרגילה, תבדקי, אולי יש גם בארץ, ואם לא, אני יכולה לשלוח לך :-9

התותים

New member
אבקת אפיה ללא גלוטן

לפי מדריך המוצרים ללא גלוטן של עמותת הצליאק יש כמה וכמה אבקות אפיה שאינן מכילות גלוטן. אבקות האפיה של אפיכל, גלעם, הנמל, מיה תבליני החיים ירושלים וסוגת כשרות למאכל ילדינו. ממליצה להחזיק פנקס כזה בבית. הוא נותן מענה לכל מיני מוצרי יומיום (בתקווה שהיצרנים עומדים במילתם לאורך הזמן).

למעלה