שאלה לגבי קצבת רכב

שאלה לגבי קצבת רכב

אני סובל מנכות 76% במפרקי הרגליים, אישרו לי רכב והכל. פניתי לועדה רק לאחר שנישאתי והרכב שלנו רשום על שם אישתי עוד מלפני החתונה אך משמש את שנינו (תו נכה קיבלתי בגינו). בביטוח הלאומי נמסר לי שהרכב חייב להיות רשום על שמי ברישיון כדי שאקבל את הקצבה על שימוש ואין רישום רטרואקטיבי. מה עם רכוש משותף? האם לצרכי ביטוח לאומי לא מכירים ברכב כרכוש משותף של הבעל גם אם הוא רשום על שם האישה בלבד? היכן ניתן למצוא התיחסות לכך? כשארכוש רכב בהתאם לאישור הביטוח הוא יהיה רשום על שמי כמובן, עד שעברתי לגור עם אישתי ניצלתי את הרכב של הורי או מוניות, ומאז הרכב בפרוש משמש אותי.
 
בעלות ברכב לעניין קצבת ניידות

סעיף 13 להסכם הניידות קובע: (א) למוגבל בניידות אשר ברשותו ובבעלותו רכב, ומתקיימים לגביו תנאי סעיף 5 ו-7, תשולם קצבת ניידות בשיעורים המפורטים בתוספת ח' להסכם זה... הדרישה הזו ברשותו ובבעלותו רכב, היא דרישה מפורשת בהסכם, לאותם מוגבלים בניידות שאחוזי מוגבלותם בניידות אינם מגיעים ל- 80%. (אגב נדמה לי שציינת את אחוזי נכותך הרפואית ולא מוגבלותך בניידות, שהיא הרלבנטית לעניין זה). לאלה בעלי אחוזי מוגבלות בניידות הגבוהה מ- 80% קיימים תנאים בהם ניתנת קיצבת ניידות לחסרי רכב. אגב, מדוע לא לרשום את הרכב גם על שמך? אז יהיה קשה מאד לטעון שהרכב לא בבעלותך.
 
המון המון תודה

ועוד שאלה אחרונה בנושא (אני מקווה) עם כל העניין של ההלוואה בגין המיסים עדיין רכב חדש כרגע עולה יותר ממה שאני יכול לעמוד בו. האם ניתן "להתחכם" ולרכוש רכב כמו מיבוא? כלומר מכרז של שגרירות או הUN ואז הרכב יותר זול והמיסים בהתאם יותר זולים, וגם רב הרכבים שלהם מתאימים לצרכי (מוגבהים ובעלי הגה כח) ושוב המון תודה.
 
רכישת רכב

האם בדקת אם אינך זכאי להלואה לרכישת רכב (עפ"י ההסכם מ- 2002)? במידה ואתה זקוק לכסא גלגלים ומשתמש בו והמכון קבע כי דרוש לך רכב לאביזרים מיוחדים, או לחילופין אם נקבעו לך לפחות 90% מוגבלות בניידות, אתה בעל רישיון נהיגה, אינך בן 60 והכנסתך החודשית אינה מעל כ-20 אלף ש"ח, יתכן ואתה זכאי להלואה לרכישת הרכב (ולא רק לתשלום המסים). לגבי "ההתחכמות", אין לי ידע בכך. מוטב להתייעץ בנושא זה עם "חכמים" ממני. אולם בפורום זכויות ומגבלות
 
למעלה