צר לי
אך אני חולקת על דברייך בעניין האסטרינג'נטים והאלוה-ורה...
קצת על קרוהן, מתוך אינפומד - אתר רפואה ישראלי : "מחלה דלקתית כרונית מסיבה לא ידועה, שיכולה לפגוע בכל חלק של מערכת העיכול, אך בעיקר בחלק הסופי של המעי הדק. הקטע הפגוע נעשה דלקתי, מעובה ומכוייב. הצורה החדה (אקוטית) דומה לדלקת התוספתן. המחלה הכרונית גורמת לעיתים לחסימה חלקית של המעי, המתבטאת בכאב, שלשול, וספיגה לקויה. הטיפול כולל מנוחה, מתן קורטיקוסטרואידים, מדכאי מערכת החיסון ואנטיביוטיקה, שינויים בתזונה, ולעיתים כריתה של החלק הפגוע במעי ". כמובן שאני לוקחת את המלצתם לטיפול באופן חלקי... כאשר קיים מצב דלקתי נטפל באמצעות צמחים נוגדי דלקת (כמו שציינת כורכום נפלא ונוגד דלקת חזק מאוד), התקפי הכאב העזים יטופלו באמצעות חליטות עדינות אשר ירגיעו, יפחיתו רמת חומציות ויעניקו מעט לחלוחיות. צמחים אסטרינגנטיים לא יתאימו לטעמי לטיפול בקרוהן, אפילו קצת מסוכנים כי עלולים לגרום לכיווץ נוסף. אלוה ורה, צמח מר מאוד אשר פועל ישירות על מערכת העיכול ומסייע בעצירויות. לתת לחולה קרוהן שמשלשל, כואב לו וספיגתו לקויה אלוה-ורה תהיה טעות. צמחים מרגיעים מסוג פסיפלורה או ולריאן הינם בעיקר מרגיעי נפש, יש לשים לב להבדלים - צמחים שונים פועלים במערכות שונות. יתכן וחולים מסויימים כן יוכלו להיעזר בצמחים מסוג זה אך יהיה זה מאוד אינדיוידואלי. (אגב, לולריאן יש שני קצוות, היא מרגיעה אך מצד שני מרוממת וכאשר מדובר במצבים עדינים לא הייתי לוקחת סיכון לראות לאיזה צד היא תפעל...). שוש קרח (גם אותו ציינת) אכן יהיה נפלא. בעל יכולת ל"סגור" כיבים, נותן מענה לגוף כתחליף לסטרואידים מאחר ויש בו חומרים דמויי סטרואידיאליים. כידוע כי בקרוהן הרפואה הקונבנציונלית מטפלת באמצעות קורטיזון אשר גורם ל"פני ירח" את המטופל. אחד הדברים החשובים ביותר הוא באמת העניין התזונתי. הילה