שאלה לגבי קרוהן

איך ההודעה שלך נעלמה לה בין כולן...

צמחים טובים לחליטה במחלת הקרוהן :
מנטה פיליפנדולה קמומיל מומלץ לערבב אותם בחלקים שווים ולשתות לפחות 3 כוסות ביום. 3 כפות לכוס מים רותחים, להמתין 20 דקות - לסנן ולשתות. שבת שלום, הילה

נורקס

New member
ומוסיפה צמחים לטיפול בקרוהן

צמחים אסטריג'נטים (מכווצים) כמו תה ירוק בשילוב עם צמחים מוצילאגיים כמו מיץ אלוורה. צמחים אנתי דלקתיים כמו: כורכום, כרוב מבושל, שוש קרח צמחים מרגיעים כמו: פסיפלורה,ולריאן,בבונג,לואיזה צמחים משקמי ריריות כמו:ציפורני חתול. כדאי להתייעץ עם נטורופת לגבי השימוש בצמחים ובמקביל לגבי טיפול נטורופתי (תזונתי) שעשוי גם הוא להקל על המחלה. רפואה שלמה

צר לי

אך אני חולקת על דברייך בעניין האסטרינג'נטים והאלוה-ורה...
קצת על קרוהן, מתוך אינפומד - אתר רפואה ישראלי : "מחלה דלקתית כרונית מסיבה לא ידועה, שיכולה לפגוע בכל חלק של מערכת העיכול, אך בעיקר בחלק הסופי של המעי הדק. הקטע הפגוע נעשה דלקתי, מעובה ומכוייב. הצורה החדה (אקוטית) דומה לדלקת התוספתן. המחלה הכרונית גורמת לעיתים לחסימה חלקית של המעי, המתבטאת בכאב, שלשול, וספיגה לקויה. הטיפול כולל מנוחה, מתן קורטיקוסטרואידים, מדכאי מערכת החיסון ואנטיביוטיקה, שינויים בתזונה, ולעיתים כריתה של החלק הפגוע במעי ". כמובן שאני לוקחת את המלצתם לטיפול באופן חלקי... כאשר קיים מצב דלקתי נטפל באמצעות צמחים נוגדי דלקת (כמו שציינת כורכום נפלא ונוגד דלקת חזק מאוד), התקפי הכאב העזים יטופלו באמצעות חליטות עדינות אשר ירגיעו, יפחיתו רמת חומציות ויעניקו מעט לחלוחיות. צמחים אסטרינגנטיים לא יתאימו לטעמי לטיפול בקרוהן, אפילו קצת מסוכנים כי עלולים לגרום לכיווץ נוסף. אלוה ורה, צמח מר מאוד אשר פועל ישירות על מערכת העיכול ומסייע בעצירויות. לתת לחולה קרוהן שמשלשל, כואב לו וספיגתו לקויה אלוה-ורה תהיה טעות. צמחים מרגיעים מסוג פסיפלורה או ולריאן הינם בעיקר מרגיעי נפש, יש לשים לב להבדלים - צמחים שונים פועלים במערכות שונות. יתכן וחולים מסויימים כן יוכלו להיעזר בצמחים מסוג זה אך יהיה זה מאוד אינדיוידואלי. (אגב, לולריאן יש שני קצוות, היא מרגיעה אך מצד שני מרוממת וכאשר מדובר במצבים עדינים לא הייתי לוקחת סיכון לראות לאיזה צד היא תפעל...). שוש קרח (גם אותו ציינת) אכן יהיה נפלא. בעל יכולת ל"סגור" כיבים, נותן מענה לגוף כתחליף לסטרואידים מאחר ויש בו חומרים דמויי סטרואידיאליים. כידוע כי בקרוהן הרפואה הקונבנציונלית מטפלת באמצעות קורטיזון אשר גורם ל"פני ירח" את המטופל. אחד הדברים החשובים ביותר הוא באמת העניין התזונתי. הילה

נורקס

New member
צר לי שאת חולקת עלי

אבל אני חולקת על מה שכתבת. ואגב, המידע שנתתי מבוסס על דברים שלמדתי (3 שנים זה מספיק?) אין לי כרגע זמן לפרט לגבי כל אחד מהצמחים שכתבתי עליהם (תינוקת בבית
) אבל ההמלצות שנתתי בהחלט מבוססות.

בטיפול בצמחי מרפא

יכולים מטפלים שונים לבחור צמחים שונים ולנקוט באסטרטגיות שונות לטיפול באותו אדם עם אותה הבעיה. (מזכיר לי את הסטאז' - לכל "קייס סטדי" היה לכל סטודנט רעיון אחר באשר לטיפול...) זה שאני חולקת על דעתך זה לא משהו רע, גם הסכמתי עם חלק גדול מהדברים שאמרת
לגבי הדברים שכתבתי, עדיין מחזיקה באותה הדעה. לגבי האלוה-ורה, אני מעתיקה כאן כמה משפטים מתוך אחד מספרי הלימוד שלי אשר לפיו לדעתי אלוה-ורה אינו מתאים לטיפול בקרוהן: אחד מהמרכיבים הפעילים הינם קבוצת האנטרוקינונים, "עד 25% Antheraquinone Glycosides " (הידועים כמשלשלים חזקים אשר יוצרים תלות של המעיים). "..לצמח השפעה משלשלת חזקה על המעי הגס (שימוש מופרז עלול לגרום לגסטריטיס"... קונטרה אינדיקציות: "הצמח מאוד מגרה את המעיים והרחם ולכן אסור בהריון ובמצבים דלקתיים"... מתוך: "רפואת צמחים אינטגרטיבית - תאוריה ופרקטיקה" מסיבה זו בלבד לא הייתי ממליצה עליו לחולה קרוהן אשר ברוב המקרים יסבול משילשול בעקבות המחלה. שבוע נפלא הילה

מצטרפת לדעתך לגבי אלוה ורה

גם לי ידוע כי אלוה ורה בטינקטורה הוא צמח משלשל וממש לא מתאים למצבי קרוהן. כפי שציינתי במצבי קרוהן המטרה היא להרגיע ולהשקיט כמה שיותר את מערכת העיכול. שימוש באלוה ורה, רק ימריץ יותר את המערכת שממילא נמרצת ומכאיבה- לא יהיה נכון להוסיף צמח משלשל כאלוה ורה. האלוה ורה מרגיע מצבים דלקתיים רק במצבים של פצעים חיצוניים, בלקיחה פנימית הוא ממש לא מומלץ במצבי כיבים ופצעים. תמי

הי נורית, מסתבר ש...

שתינו צודקות. ערכתי בדיקה נוספת וגיליתי ש... ישנם שני מינים של אלוה-ורה: Aloe Barbadensis אשר ממנו מפיקים מיץ אלוה-ורה אשר מתאים לשימוש בקרוהן מאחר ואין בו אנטרוקינונים (שהם החומרים הפעילים אשר גורמים לשילשול) והוא אכן מוצילגני ומעודד התחדשות רקמות. מתאים לשימוש פנימי וגם חיצוני. Aloe Cupensis אשר ממנו מפיקים מיץ / טינק' של אלוה-ורה אשר מהווה קונטרה אינדיקציה למחלת הקרוהן והינו משלשל חזק מאוד בעיקבות הימצאותם של האנטרוקינונים באחוז גבוה. כל יום לומדים משהו חדש...
הילה

נורקס

New member
הי הילה,איזה כיף חסכת לי עבודה../images/Emo8.gif

בדיוק פתחתי את המחשב כדי לבדוק את בסוגיה ולעדכן בפורום, והנה אני רואה שאת כבר עשית זאת
אז תודה לך. אכן, כל יום לומדים דברים חדשים. ובהזדמנות זאת אני רוצה להודות לך גם על המידע שאת נותנת כאן בפורום, שהוא תמיד מקיף ומעניין ואפשר ללמוד ממנו הרבה

גם אני לא ראיתי את ההודעה...

מוסיפה לגבי קרוהן באופן כללי...לאו דווקא צמחים- חשיבות רבה לתזונה במחלת הקרוהן, על מנת למנוע התלקחות של המחלה, לכן יש להקפיד על תזונה "שקטה": כמה שפחות סיבים, כמה שפחות חלבונים ושומנים, כדי לא להעמיס על מערכת העיכול ולמנוע גירוי יתר. הימנעות מג'אנק פוד, מזון מתועש, מטוגן, מעושן, מזוקק, אלכוהול, עישון... היא חיונית! הקפדה על מזון "רך" ומבושל, כגון אורז לבן, בטטה, כתומים בכלל..., ירקות מבושלים וכד'. מבחינת תוספי מזון- לאבץ פיקולינט יש חשיבות בזירוז הפצעים (טבלית אחת ליום, מספיקה) גלוקוזמין (ללא כוינדראיטין)- בעל השפעה משקמת של הריריות (2-4 טבליות ביום על קיבה ריקה) אומגה 3 מצמצמת את התלקחות המחלה צמחים, כפי שהילה כתבה פיליפנדולה מווסתת הפרשת חומציות אלתיאה (נטופית) משקמת ריריות כמובן קמומיל... חשוב גם לצרוך נוגדי חמצון, שעוזרים לנו להתגונן בפני משבשי הקוד הגנטי... (ויטמין C,E, קוורצטין) הרבה בריאות,
תמי

תודה רבה לכולם על התשובות ../images/Emo140.gif

אני אאסוף את המידע ונראה .... מדובר בחברה שלי שחלתה בקרוהן לפני כשנה. היא מטופלת בראספל או ראפסל .... לא זוכרת בדיוק את השם. ורציתי לעזור לה מעט עם זה בצורה הטבעית ולצמצם התקפים. המון תודה לכולם!! נהדרות!

למעלה