שאלה לגבי קרוסאוברים לרמקולים

EB10000

New member
שאלה לגבי קרוסאוברים לרמקולים

שלום

ש לי זוג רמקולים אינפיניטי kappa 7.2 שהמיד והטיוטר שלהם שרופים. בנוסף יש לי רמקולים KEF קטנים לתלייה(סראונד) שהם 2 WAY אבל מוגבלים טווח תדרים של 120Hz ומעלה. אני רוצה להשתמש בהם יחד עם יחידת הבאס של האינפיניטי בתור אחוריים.

השאלות:

האם אני יכול לחבר את יציאות המיד והטיוטר של האינפיניטי במקביל ולהזין אותם ל KEF הקטנים? האם חיבור יציאות קרוסאוברים של MID ו HIGH במקביל יספק את טחות התדרים של המיד ומעלה (החיתוך של המיד הוא מ 350Hz ושל הטיוטר הוא מ 4.5kHz).

אני לא רוצה לחבר את הקטנים ישירות למגבר במקביל לאינפיניטי כי הם לא יעמדו בהספק של 140W (הם נועדו ל 80W).

אם חיבור שכזה לא מומלץ אז אני שוקל לרכוש קרוסאוברים חיצוניים רק עבור ה KEF. האם ניתן למצוא קרוסאוברים עם חיתוך של 100Hz ומעלה (ללא חיתוך נוסף)? בחנות אלקטרוניקה המוכר אמר שאפשר לחבר את יציאות המיד והטיוטר במקביל, אבל אני לא בטוח שהגישה הזאת מקובלת. יש לו קרוסאוברים שהם 2-WAY אבל החיתוך גבוה מידי. אני צריך חיתוך של 100Hz ומעלה בלבד.

אני מניח שניתן לבנות כזה אבל אני לא יודע מהיכן אפשר לרכוש רכיבים איכותיים של סליל וקבל שיתאימו לשימוש כזה.

האם יש באר חנות ממחה לקרוסאוברים שניתן להזמין מהם לפי דרישה?

תודה

לאחר ימי יובש בחרתי לענות

שלום
בתכן ובניה של רמקול במיוחד בחברות מותג, יש תכן קפדני שבו הCross מותאם לאלמנטים הן מבחינת תדר החיתוך והן מבחינת תאום העכבות ע"מ לקבל תוצאה סופית מאוזנת של צליל (זה כולל את האלמנטים, התיבה של הרמקול, מיקום האלמנטים בתיבה ועוד, עד למיקום התיבה בחדר ביחס לקירות.
כמו שמר אברמוביץ נוהג לומר בערוץ 2, "אומר לך כך":
1. את המיוחל לא תשיג, אלה בהחלפת האלמנטים הפגומים במקוריים. נקודה!
2. אם לא ניתן להחזיר עטרה ליושנה, מה אכפת לך בעצם. הרי אתה רוצה לקבל תוצאה סבירה במידת האפשר, עם החומרי גלם שברשותך. אז תעשה.
לא חושב שתשרוף משהו, אלה אם אתה מביא את הרמקול או המגבר לקצה. אולי זה מה שהחריב את הקיים.
לגבי המותגים:
KEF, מלבד סדרת ה-REF היקרה והמיוחדת, לא אוהב את הצליל שלהם. הוא אנמי וחסר חיות.
Infinity במיוחד בסדרת ה-KAPA הוציאו רמקולים טובים. בסדרות הגבוהות גם יקרים (דאז, 100K$) ומיוחדים.
לגבי חיתוך של 100HZ, זה חיתוך לסאב ולא לוופר ברמקול.
כנ"ל חיבור אלמנטים במקביל - לא מקובל. העניין שכל אלמנט ישמיע את חלקו ופחות את מה שלא בתחומו, אבל מה הבעיה להשיג Cross 3WAY במרשתת?

למעלה