שאלה לגבי קריות

שאלה לגבי קריות

למדתי אתמול בקורס יוגה שבו אני משתתפת על הקריות. המורה הדגימה את תהליך ניקוי האף בעזרת מי מלח וניקוי הגרון בעזרת חוט גומי. היות ואני כבר כמה חודשים סובלת מליחה בגרון והיות ושום תרופה שהרופאים נתנו לי לא עזרה, מאוד התלהבתי מהעניין, ומעצם הרעיון שיש עוד שיטה שאולי תוכל לעזור לי. אז אחרי השיעור קניתי את אותו חוט (וגם מנקה לשון שכבר התחלתי להשתמש בו) אבל היום כשניסיתי לבצע את הניקוי בעזרת החוט בכל זאת הרגשתי רתיעה. הפחיד אותי להכניס את החוט לאף, יש איזה פחד שאחנק מזה או משהו כזה אם לא אעשה את זה טוב. קראתי את המאמר בקישורי הפורום על הקריות. השאלה שלי היא האם יש דרך אחרת חוץ מהניקוי עם החוט, כדי לפתור בעיה של ליחה? או שמא מומלץ בכל זאת לנסות את תהליך הניקוי בעזרת החוט?

יוגי בר

New member
נטי עם חוט

היי נטע קודם כל זה אחלה שאת לומדת ומתעניינת בקריות. וגם ההתלהבות מהענין זה בסבבה. ולמה? אז ככה: ממש אין מה למהר. תתחילי קודם כל לנקות את הלשון עם מגרד הלשון. וזה פיצוץ. נקי כל יום את האף בנטי רגיל. פשוט שטפי את מערות האף עם מי מלח. ותראי מייד כי כשתנקי את האף על בסיס של ניקוי יום יומי הליחה תפחת ותפחת. ואחרי כמה חודשים של עבודה רצופה תראי שאולי אין לך בכלל ליחה? ואם קראת את המאמר הרי שם מובהר בפירוש: נטי עם חוט דורש הדרכה צמודה של מורה לביצוע התהליך. אוקצור: אל תמהרי, רכשי נסיון מצטבר של כמה חודשים בשטיפת אף רגילה. + הלשון. כי למרות השימוש במילה רגילה, הרי זהו תהליך רב עוצמה העובד בצורה בלתי רגילה על מערות האף. (הקפידי על חצי כפית שטוחה של מי מלח בלבד כדי שלא לגרות את הריריות של האף) ויאללה לעבודה. תתחילי. תתמידי. וגם לנטי עם החוט תגיעי בסופו של דבר. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה