שאלה לגבי ראיון עבודה

נועה2004

New member
שאלה לגבי ראיון עבודה

סיימתי לפני כחודש תואר ראשון ואני כרגע בשלב של חיפוש עבודה בתחום.
הייתי לפני כמה ימים בראיון בו נשאלתי האם אני זמינה לעבודה באופן מיידי ועניתי שכן, אבל המקום עצמו לא ממש מצא חן בעיני ואני מעדיפה שלא לנסות להתחיל לעבוד בו בכלל.
בהנחה שיתקשרו אלי משם ויודיעו לי שעברתי - מה אני אמורה להגיד? שזה כבר לא רלוונטי? הרי יכולתי לא ללכת מלכתחילה לראיון... אבל מצד שני, לא הייתי יכולה לדעת איך המקום מבלי להיות בו קודם. ברור לי שגם הרצון שלי נחשב ושיש לי זכות לסרב לעבודה, אפילו אחרי שהייתי בראיון - אבל איך הייתם ממליצים לסרב בנימוס?

אני שואלת לא רק לגבי המקום הספציפי בו התראיינתי, אלא בכלל, כי אני רוצה למצוא מקום עבודה קבוע לטווח הארוך ולכן אני מרשה לעצמי (לפחות בשלב החיפוש הראשוני) להיות יותר בררנית.

l coyote l

New member
מה שניאו אמר.

ובנוגע ל"יכולת מלכתחילה לא ללכת לראיון":
אכן כמו שאמרת - אז איך היית יודעת שלא מתאים לך?

ראיון עבודה הוא מצד המתראיין לא פחות משהוא מצד המראיין.
גם את בוחנת את המקום ואת האנשים לבדוק התאמה, לא רק הם אותך.

התקבלת ולא מעוניינת? "לא רלוונטי".

einat162

New member
מסכימה עם מה שכתבו לך (לא רוצה-> לא רלוונטי)

א-ב-ל :

כמה באמת את לא מרוצה מהמשרה ?
- אופי העבודה/התפקיד עצמו- הכי קריטי, אם באמת את חושבת שהתפקיד לא מתאים - תסרבי.
- מיקום / נוחות הגעה - זה גם שיקול חשוב, אם אין אופציה לתחבורה ציבורית/ אוטו/ חנייה - תסרבי.
- חבר'ה- זה קריטריון שהרבה אנשים מתייחסים אליו כמשמעותי ולדעתי זאת טעות לפסול עבודה על סמך זה.

מקום עבודה לדעתי לא צריך להיות חממה של חברים, וגם הסיכויים שמראית עניין יכולה להטעות... בכל מקום עבודה, גם כזה שנראה לא מתאים, מספיק שיהיה בנאדם אחד או שניים כדי להפוך את המקום ליותר טוב. ולהיפך- מקום שנראה סבבה אבל יש הרבה מתחת לפני השטח...
אני שמעתי מספיק סיפורים ממקומות אחרים - ויש לי משל עצמי- כדי להבין שכל מקום עם אנשים הוא דומה.

אוקיי, סיימתי להגיב, וכתשובה לשאלה המקורית שלך - כן, סירוב בנימוס יהיה "זה כבר לא רלוונטי".

yair and sveta

New member
את לא צריכה לתרץ את הסירוב שלך

את לא חייבת לעבוד אצל אף אחד
ובמקרה כמו שתיארת את פשוט אומרת, תודה אבל מצאתי כבר עבודה במקום אחר. זהו
תאמיני לי שלכל מעסיק זה קורה
אנשים הולכים למלא רעיונות עבודה ומי שהכי נראה להם הולכים לעבוד שם ולכל השאר אומרים לא תודה

למעלה