שאלה לגבי ראיון עבודה

שאלה לגבי ראיון עבודה

יש לי בימים הקרובים ראיון עבודה (אני לא מחפשת אבל מישהו הציע לי להגיע לראיון אז הסכמתי..
)

הוא אמר לי שהראיון יהיה על JPA, ejb , DESIGN PATTERNS
אבל..

אומנם אני כותבת בj2ee אבל בטכנולוגיות אחרות לגמרי ואין לי שמץ של מושג בJPA וEJB..
אני הייתי מצפה ממראיין מקצועי לשאול בכלליות ולא על טכנולוגיה מסוימת (הרי בקו"ח שלי כתוב את מה שאני יודעת ולא מוזכר את מה שהם צריכים).

לוותר על הראיון? לא מתחשק לי להגיע לראיון ולא לדעת כלום..

מה אתם אומרים?

ד"א - הציעו לי משכורת מפוצצת שם. תוספת של 10K למשכורת שלי (שהיא כבר היום לא נמוכה). אבל בגלל גובה המשכורת לא נראה לי שיקחו מישהו שלא מכיר את הטכנולוגיות שהם עובדים איתן.

ללכת? או לוותר?

meytab

New member
מסכימה. תרימי טלפון

ותגידי שחשוב לך לא לבזבז את זמנם, לכן את מבקשת הבהרה...

(פשוט לא לבזבז את זמנם זה יותר פוליקלי קורקט מאשר אני לא רוצה לבזבז את זמני :) )

fortunes

New member
הם אפילו יעריכו...

את זה שאת מתקשרת ומתאמת ציפיות, תנסי לדבר איתם כמו שהציעו כאן.

zaske

New member
תשובות

1. משכורת מפוצצת - זה עניין יחסי
2. מי שלא יקח אותך בגלל שאת לא יודעת JPA ... - מה אגיד לך. זו לא תורה מסיני. אפשר ללמוד את זה. השמצתי את הייברנייט ואת JPA כבר מספיק בפורום הזה. זה גורם לטמטמת דטה בייסים אצל מפתחים (גרם לי לטמטמת במשך 4 שנים, אבל נגמלתי ממנה ) שלא לדבר על פגיעות ביצועים
3. EJB - כנ"ל, overrated . גם ככה רוב המפתחים לא יודעים כמו שצריך למשל לנהל טרנזקציות עם בינים (CMT vs BMT) ולא *באמת* משתמשים בכל היכולות שאיזה JAVA APPLICATION server נותן.

סליחה על הבוטות, אבל ידע ב EJB וב JPA זה משהו שכל קוף תכנות יכול ללמוד. אותי אישית היה יותר מעניין לראות את יכולת פתרון הבעיות שלך, ולהתמודד עם אתגרים מורכבים, ולא אם את יודעת טכנולוגיה אחת יותר או פחות.

מה שאני הייתי עושה, ועשיתי בעבר על דברים במשרות שלא ידעתי, זה לשבת ולקרוא בויקיפדיה. את גם יכולה להרים לעצמך JBOSS AS 7.1 עם טוטוריאלז של JPA בלי בעיה , כן - זה יחייב קצת למידה בבית, אבל בסדר - הרי מדריך הראיונות של zaske אומר שצריך ללמוד בבית לפני ראיונות, לא ככה?

למה צריך להזיע בשביל JBOSS ?

אפשר להוריד glassfish עם מדריכים מעולים שמלמדים כיצד עוברת ההודעה מהקליינט ועד שנכנסת לתוך ה-DB.

מה כן עשית ?

תכל'ס, לא EJB, לא JPA....אם לא עבדת עם EJB CONTAINER, מה בדיוק עשיתם עם J2EE? (באמת מסקרן)

תודה לכולם על התגובות. אני עונה לכולם ביחד

1. לגבי להתקשר -הם אלה שביקשו ממני להגיע ושלחו מיילים עד שהעברתי להם את הקו"ח שלי. כתוב שם בדיוק מה אני יודעת. בנוסף לכך שלחתי אתמול מייל למי שהציע לי את המשרה (הארכיטקט שם) וכתבתי לו שישים לב שאין לי נסיון בטכנולוגיות שהם כותבים בהם.

2. לגבי לחרוש לראיון - אני מוכנה לחרוש על j2ee באופן כללי אבל לא אלמד טכנולוגיה שגם ככה לא קשה ללמוד אותה בתוך יומיים במיוחד בשביל הראיון.. (יש לי גם ככה לחץ בעבודה ואני כל יום כמעט עובדת בערב מהבית)

אעדכן..

meytab

New member
אם כך, פשוט תגיעי

אם הם יודעים בדיוק מי את כמועמדת ומה הידע שלך ועדיין ביקשו ממך להגיע לראיון, פשוט תגיעי :)
מקסימום, לא קיבלת משרה אבל תצרי קשרים שאת עדיין לא יודעת איך יוכלו לשרת אותך בעתיד.
מנקודת הראייה שלי, אין לך מה להפסיד.

בהצלחה !

למעלה