שאלה לגבי רופאי ילדים

שאלה לגבי רופאי ילדים

קודם כל, תודה רבה לך על העזרה שקבלנו בחודש יוני כשהתחלתי התהליך שלנו.

עכשיו יש לנו בקשה,

קבלנו שלושה שמות של רופאי ילדים פוטנציאליים לביקור הראשוני ברוסיה, ניסינו לבדוק או למצוא מידע באינטרנט ללא הצלחה.

רציתי לדעת אם יש לכם המלצה לרופא ילדים?
כמו אמרנו , יש לנו שלושה שמות, אבל לא רצינו לפרסם שמותעד שנדע אם זה אפשרי.

תודה מראש.

dana180

New member
רופא

יכולה להמליץ בפה מלא על אנה גורבן מאוקראינה. היא נהדרת ודוברת רוסית ומכירה הרבה מבתי הילדים.
[email protected]. זה המייל האחרון שיש ברשותי ואפשר גם למצוא אותה באינטרנט. היא רופאת ילדים מקייב.
ודוקטור אנטמן כמובן.
בהצלחה

dana180

New member
אנה גורבן

היא גרה בקייב וכבר די הרבה שנים בודקת ילדים מועמדים לאימוץ.
מכירה בעיקר בתי ילדים בסיביר. יש עליה אינפורמציה גם בפורום.
קבענו איתה בבית הילדים בנובוקוזניץ מרחק כ 3 שעות נסיעה מקמרובו שבסיביר . מי שמכיר יודע כמה זה מרוחק.
הקדימה אותנו ועד שהגענו כבר הספיקה לעבור על התיק הרפואי .
בתיק יש את כל האינפורמציה על הילד. אם יש בעיה היא *כמעט* תמיד מופיעה בתיק .( גם על מחלות נפש של המולידים יש שם אינפורמציה). ולאנה גורבן הרבה ביטחון עצמי . אם היא חושבת שיש בעיה היא לא תפחד לפסול את הילדון עם כל הצער שבעניין.
התכתבתי איתה הרבה לפני הנסיעה לוודא שהיא בודקת כל מה שחשוב לי.
ידעתי מתי היא אמורה לצאת לחופש כדי שלא יקרה מצב בדקה ה 90 שלא תוכל להגיע.
היא יסודית מאוד ומכירה היטב את תסמונת העובר השתיין. מי שאין לו נסיון ולא מכיר את העכוב ההתפתחותי של ילדי
המוסדות ואיך לאתר ככל שניתן את התסמונת לא יכול לבצע את הבדיקה בצורה טובה.
ויש מעטים כאלה.
דרך אגב היא גובה כמעט מחצית מהסכום שגובה דר' אנטמן.
אם יש לך שאלות נוספות אשמח לעזור.

fannyd

New member
אומנם פגשתי אותה לפני שנים

בשנת 2000, אבל יש לי רק דברים טובים לומר. לראשונה פגשתי בה בבית ילדים באוקראינה עת בדקה ילד מועמד לאימוץ והתרשמתי מיסודיות הבדיקה ללא השוואה לבדיקה של רופא העמותה שהיה מלא בטחון עצמי וזלזול בצוות בית הילדים. הרופאה הזאת קראה את התיק וחקרה את רופאת בית הילדים לגבי כל פרט ופרט. בהמשך כששכרתי את שירותיה היא ידעה לעמוד בלחצים של העמותה ולשמור על יושרה. יתרון גדול שלה היא ההיכרות עם החוקים המקומיים והיכולת להגן על זכויות המאמצים. אותה אי אפשר למרוח. כמובן יש לה היכרות הרבה יותר טובה עם כל התחלואים המקומיים מאשר לרופאים ישראליים. עד כמה שידוע לי היא הייתה גם רופאת אמון של השגרירות הישראלית באוקראינה.

dana180

New member
מאמצים ותיקים מכירים אותה

כמדומני בשעתו עמותת עתיד הילדים עבדה איתה אבל ההרמוניה נקטעה כי אנה פסלה יותר מידי מועמדים לאימוץ..

לא בטוחה שאני מכירה את רופאי העמותות של היום

אבל אני יכולה לציין מאד לטובה את ד"ר מילה ברק,שהיתה מנהלת מחלקת יילודים בי"ח בנהריה,אחר כך עברה ל"איכילוב" לתפקיד דומה.
מדהימה. היתה גם אחת מרופאות העמותה שלי [שאיננה היום].
ד"ר ברק ,למרות שהיתה רופאת עמותה,שיכנעה אותי בסבלנות רבה ובאריכות בטלפון למה ל---א כדאי לי לאמץ ילדה שעל הפרק,ונתגלו כבר נתוניה,ועד כמה הקף ראש קטן פרופורציונאלית ותת משקל מאד גדול פרופורציונאלית ומיקום אוזניים טיפה אחר פרופורציונאלית הם פתח פוטנציאלי לצרות.. מגעגועים להיות אמא ,ומתוך מחשבה מקדימה שלי כמאמצת לעתיד שלבטח אהיה צפוייה לבעיות לטפל בהן....מאד רציתי לאמץ את הקטנטונת,והרופאה ביושרה מקצועית ראוייה להערכה רבה המליצה לי שלא בהיותי חד הורית,מפרנסת יחידה שאין עם מי להתחלק לגבי פרנסה וטיפולי בריאות.
אין לי מושג אם היא עדיין נוסעת לחו"ל לבדוק ילדים. רק זוכרת שעוד בטרם אימצתי והיא היתה עדיין בנהריה,דמיינתי את עצמי נוסעת עם הילד או הילדה שלי למעקבים אצלה כרופאה התפתחותית לגיל הרך,אם רק אצטרך.למרות שנהריה במרחק רב מאד ממקום מגורי.
בקיצור לפי הניסיון הפרטי שלי היותו של רופא -רופא עמותה,לא הופך אותו אוטומאטית לקהה עיניים להורים עצמם.אבל אכן לפגוש רופא שיש ביטחון שהוא גם אדם עם יושרה מלאה - זו מתנה.
צריך לציין שהתקופה בה אימצתי-תקופה שבה בדיקת הרופא והרופא עצמו היו כלולים בתשלום ההליך הכללי לעמותה.

ממתינה9

New member
אימצנו מאותו בית ילדים!!

אנחנו גם מנובוקוזניצק!
נעזרנו בדר' אנדרי וולביץ

סביון1

New member
אני נעזרתי בזמנו בדוקטור אנטמן.

הוא אמנם לא בדק את הבן שלי בחו"ל כי כפו עלינו רופא אחר, אבל הוא עשה כל שיכול היה לעשות: הנחה אותנו מה לצלם בוידאו ומה לבדוק אצל הבן שלנו בפגישה הראשונה, צפה בוידאו שצילמנו ובדו"ח של הרופא ש"בדק" את הבן שלנו ונתן חוות דעת, היה איתנו בקשר טלפוני כשהיינו בחו"ל, התייעצנו איתו בכל דבר וענין. וכמובן שבדק את הבן שלנו כשהגיע לארץ סוף סוף. הוא עשה עוד דברים שאם מענין אותך אוכל לפרט במסר.

אני תמיד אומרת שמדובר במלאך בדמות אדם. יש לו עשרות שנות נסיון עם מאומצים, הוא היה (אולי עדיין, אני לא יודעת) הרופא של בית הילדים של השרות למען הילד בישראל, הוא ניהל מרפאה להתפתחות הילד ביפו, ויש לו גם נסיון באימוץ חו"ל. מעבר לזה הוא הרופא הכי אנושי שהכרתי אי פעם. ממליצה בחום. ועוד הצעה - תעשי חיפוש על השמות של הרופאים שקיבלת פה בפורום, וגם על המילה "רופא" ותמצאי עוד מידע.

בהצלחה

year of the cat

New member
הוא איש מקסים

אמאלבת

New member
מצטרפת להמלצה החמה על ד"ר אנטמן

הוא בדק את בתי הקטנה בבית הילדים ברוסיה.
מאוד מקצועי ומאוד אנושי.

תודה רבה לכולן

מה אני יכולה להגיד... אני שמחה שיש הפורום הזה ואז ללמוד מהניסיון של אנשים שעברו אותו תהליך.

אדבר עם בעלי, אני בטוחה שיהיה לנו עוד שאלות.

בינתיים עוד פעם תודה רבה.

dana180

New member
חשוב מאוד לבדוק כמה ניסיון יש לרופא

ככל שבדק יותר ילדים ומכיר בתי ילדים ואת הבעיות שאופיניות לילדי מוסדות כן יטב.
בהצלחה

למעלה