רותם, בואי נעשה קצת סדר בדברים,
כי מתוך מה שאת כותבת נראה שאת מבלבלת בין המון מושגים שאת לא ממש מכירה.
רילוקיישן: מדובר במעבר שהוא לרוב דרך מקום עבודה, אם כי יש כאלה המשתמשים בו גם בשביל לתאר דברים אחרים.
ויזת עבודה: כאשר המעבר לארה"ב הוא דרך מקום עבודה, חייבים מעסיק אמריקני שהוא ה"ספונסר" בשביל שאפשר יהיה לעבור. בדרך כלל מדובר במעבר בין חברות קשורות (חברה-אם וחברה-בת, לדוגמה). העובד מקבל ויזת עבודה, ובני המשפחה האחרים מקבלים ויזות נספח (חריג לכל זה הוא כאשר לפחות אחד מבני הזוג הוא אזרח אמריקני, אבל לא נראה לי שזה המצב אצלכם).
ויזת הגירה: זה בעצם "גרין קארד", כלומר מיועד למי שעובר לארה"ב במטרה להשתקע בה ולהפוך בהמשך לאזרח אמריקני. יש אפשרות להגיע לכך בהמשך גם למי שעובר עם ויזת עבודה, אבל ההתחלה עצמה היא שונה בצורה מהותית (התהליכים לויזת עבודה ולגרין קארד הם שונים מהותית). כאשר עוברים עם גרין קארד (כלומר ויזת הגירה), אזי לכל בני המשפחה צריך להיות גרין קארד.
בשורה התחתונה, אני מבין שקיבלת הצעת רילוקיישן דרך מקום העבודה, לעבור לחברת-בת (או חברת-אם) אשר נמצאת בניו-ג'רזי. אני גם מניח שאף אחד מכם אינו אזרח אמריקני, ולכן מדובר בויזות עבודה (כן, ייתכן שהמעסיק יכול בתיאוריה גם להוציא לכם גרין קארד עוד מישראל, אבל מדובר בתהליך מאוד נדיר ולא סטנדרטי).
הלאה, לגבי עלויות. ניו-ג'רזי היא מדינה, ששיטחה בערך כמו של מדינת ישראל. לאן בדיוק בניו-ג'רזי אתם מתעתדים לעבור? האם זה לאזור שקרוב לעיר ניו-יורק? היכן בדיוק יהיה מקום העבודה? (שם של עיר, בבקשה; ואם מדובר בעיר ניו-יורק, אז רצוי גם שם של אזור/רובע בעיר).
אם אכן באזור שקרוב לניו-יורק, אזי מדובר באחד האזורים היקרים בארה"ב, והמשכורת צריכה להיות בהתאם. אין לנו מושג מהן הציפיות ומהי רמת החיים שלכם בארץ, ולכן אנחנו לא יכולים לעזור לך, אלא אם תספקי הרבה יותר פרטים.
זוקי כבר כתב מהם הפרטים העיקריים הנחוצים (מה הציפיות שלכם לגבי גודל דירה/בית מבחינת מגורים, לכמה שנים מיועד הרילוקיישן, האם אתם משפחה דתית אשר צריכה חינוך יהודי ואוכל כשר, מהם הגילאים המדויקים של הילדים, היכן בדיוק מקום העבודה, מה מציע מקום העבודה מבחינת ביטוח בריאות, וכדומה). לכל סעיף שכזה יש השפעה גדולה על עלויות החיים, כך שכמה שתתני יותר פרטים, כך אפשר יהיה לעזור לכם.
בנוסף, יעזור אם תכתבי קצת על רמת החיים שלכם בארץ - היכן גרים, גודל דירה, רמת חיים, וכדומה.
ולסיום, תכתבי מהי המשכורת שהוצעה, כדי שנוכל להתייחס. במקרים שכאלה, המעסיק מציע משכורת וחבילת תנאים נתונה, שאיתם צריכים להסתדר... זה לא שאת יכולה לבוא ולבקש כל סכום שעולה בדעתך. ולכן, חשוב לדעת מה הציעו לכם.
וזהו, פחות או יותר. נתחיל מפה ונמשיך הלאה.