שאלה לגבי רישיון של חברות כוח אדם

lavendula

New member
שאלה לגבי רישיון של חברות כוח אדם

העובדת הסוציאלית של הרווחה טוענת שלא כל חברת כ"א של עובדים זרים מורשית לעבוד עם כל אזור בארץ:
שיש מכרז של הביטוח הלאומי, ושכל חברת כ"א מקבלת אישור לעבוד רק באזורים מסוימים, כך שלמשל, אם אנחנו גרים באזור השרון, לא נוכל להיעזר בישרותיה של חברה מתל-אביב (נניח).
האמנם?
אני מרגישה שיש לה אינטרס "לפרנס" חברת סיעוד מסוימת שעובדת עם חברת כ"א מסוימת.
אבל אולי אני טועה וסתם חושדת באיזו קונספירציה...

שאלה נוספת: באיזה שלב מקובל לשלם את עמלת ההשמה לחברת כ"א?
בחברה אחת אמרו שקודם ננסה את העובד לכמה ימים, ואם שני הצדדים יהיו מרוצים, רק אז ניפרד מ-2000ש"ח.
בחברה אחרת רצו שנשלם עם הבאת העובד, כאשר אין שום ביטחון שהוא יישאר ושאותה חברה תמצא לנו עובד אחר במקומו (מניסיון מר - אנחנו מחפשים עו"ז כבר 3 חודשים. חלקם באים ונשארים רק יום אחד, חלקם מסכימים לעבוד אבל לא מגיעים וכן הלאה).

משה מ3

New member
לדעתי ומניסיוני כל שוק הסיעוד כרוך באינטרסים

חפשו עובד שכבר נמצא בארץ...

lavendula

New member
אתה מתכוון לכאלה שנגמרה להם האשרה?

או עומדת להיגמר?
כי גם כאלה היו אצלנו או הסכימו להתחיל לעבוד, אבל בסוף לא יצא מזה כלום. הותיקים מעדיפים למצוא מטופל צעיר שיבטיח להם עוד כמה שנות עבודה, ולא חולה אלצהיימר בן 78 שמתגורר בישוב בשרון ולא בעיר מרכזית. זה הרושם שקיבלנו בכל אופן.
מטריד אותי שעו"ס של הרווחה דואגת יותר לחברותיה בחברות הסיעוד השונות מאשר לאבא שלי, שנופל בין הכסאות (תרתי משמע).

משה מ3

New member
אני מתכוון לאלה שהמטופל שלהם לא זקוק להם יותר

מיקום המטופל זהו נתון. חפשי באתר פיליפינית אולי תמצאי?

lavendula

New member
כל אלה שהיו אצלנו הם מהארץ

חלק לא רצו מראש את המשרה, חלק רצו אבל הבריזו וחלק התחילו והסתלקו אחרי יום יומיים.
למען הסר ספק, אבי איננו מטופל בעייתי באופן יחסי: לא אלים, עדיין מתהלך בכוחות עצמו... ואימי משתדלת מאוד להיות נחמדה אליהם.
באתר פיליפינית עוד לא ניסיתי אבל ב-ISAVTA כן, ללא הצלחה.

משה מ3

New member
סליחה על השאלה אבל לפי התיאור שלך..העבודה ממש

קלה לא מבין את המטפלים או שאני טועה. אביך הולך למרכז יום?

lavendula

New member
לא הייתי מגדירה אותה כקלה

אבל אין ספק שיש מקרים יותר קשים.
אבי לא הולך למרכז יום. ניסינו וזה לא התאים לו.

גיורא7

New member
חברות סיעוד#תאגידים#חברות השמה לעובדים זרים

ישנו בלבול מסויים בעובדות כפי שאת מציגה אותם.

1) ישנם חברות כח אדם המיבאות ומספקות עובדים זרים - הם פועלות ללא תיחום גאוגרפי, ואינם קשורות למכרז של הביטוח הלאומי (להם משלמים עמלת השמה)

2) כל עובד זר חייב להיות מקושר ל"תאגיד" אשר אמור לפקח על עבודתו (ומחייב את המשפחה בתשלום חודשי)

3) חברות הסיעוד אשר להם אזורי שרות לפי הזכיה במכרז הביטוח הלאומי, הם הגופים שמשלמים בדר"כ חלק משכר העובד הזר ע"ח קצבת הסיעוד המגיע לכל מטופל מהבטוח הלאומי ע"פ זכאותו האישית.

לעיתים גוף אחד מאחד כמה מהפונקציות הנ"ל יחד, אך אפשרי לצרוך את כל אחד מהשרותים מחברה אחרת בנפרד.

lavendula

New member
דווקא לא התלבלתי בכלל

העו"ס היא שניסתה לבלבל אותי או טעתה בעצמה.
היא טענה שחברת כח אדם מסוימת אינה מורשית לעבוד באזור המגורים של הוריי, כאשר כפי שגם אתה מאשר, אין תיחום גאוגרפי.

אותה עו"ס (של הרווחה, כן?) גם טוענת שאין הבדל בעלויות בין אם הוריי מעבירים את שעות הסיעוד לחברת סיעוד או מקבלים את הכסף ישירות לחשבון שלהם (דרך הפיילוט של הביטוח הלאומי), בעוד ידוע לי שגם זה לא נכון, כיוון שחברת הסיעוד גובה תעריף גבוה יותר עבור כל שעת העסקה - אחרת ממה תתפרנס?

בפירוש הרגשתי שמנסים לדחוק בנו ללכת לפי מסלול מסוים: להיעזר בחב' סיעוד מסוימת שמקושרת עם חברת כח-אדם מסוימת...

lavendula

New member
הוא מטופל בעיקר על-ידי אימא שלי

פעמיים בשבוע יש לו פיזיותרפיה, ואז הם גם יושבים בחוץ אח"כ, בבית קפה.
בימים יפים היא מוציאה אותו לטייל קצת בחוץ, אבל קשה לו מאוד ללכת מרחקים גדולים. הוא מאוד חלש ולא יציב.
בבית הוא אוהב לשמוע מוזיקה...
מדי פעם הוא אצלי, כשלאימא שלי יש סידורים ואין מצב שהוא "ייגרר" אחריה.
במרכז יום הוא לא עשה שום דבר מיוחד. אין לו עניין במלאכת יד, קלפים וכו'.
הוא די אפאטי לצערי. נראה ששום דבר לא מעניין אותו... מלבד אוכל
.

הפעלה טיפולית

לידיעתך קיימת אפשרות להזמין שרות של תרפיסטים מוסמכים מתחומים שונים אשר יכולים לספק לאבא גירויים מותאמים אישית העשויים להוציא אותו מן האפטיה שלו.
עדינה, עו"ס

עמותת מלב"ב

עמותת מלב"ב עושה זאת באמצעות שרות הנקרא מלב"ב עד הבית. תחפשי אותנו באינטרנט:
Www.melabev.org
או בפייסבוק:
Facebook/melabevadhabayit

lavendula

New member
מן הפח אל הפחת

כיוון שהתייאשנו מלמצוא עובד בארץ, החלטנו להזמין עו"ז חדש מחו"ל.
נציגת חב' כח האדם הגישה בקשה למשרד הפנים, ואז הסתבר שהעובד הקודם (עובד שהוזמן עבורנו ועזב אחרי 5 חודשים) לא נרשם באף תאגיד, ולכן הוא כביכול רשום כמועסק על-ידינו, למרות שהוא לא אצלנו כבר 3 חודשים!
המשמעות היא שאנחנו לא יכולים להזמין עובד חדש עד שהוא לא יירשם. בחברה שהביאה אותו הוא כבר לא רשום.
איזה ייאוש! מה עושים???

raanansh

New member
מנסים ליצור איתו קשר

עובדת הרווחה טועה ומטעה.
יש שני מושגים : חברת סיעוד שהיא ספקית של ביטוח לאומי ומספקת שירותי חוק סיעוד (כאשר יש עו"ז - תשלום שכרו באמצעות שעות הסיעוד) , חברות אלו נבחרו על פי מכרז ואת יכולה לקבל רשימה של החברות המורשות לפעול בישוב של הורייך דרך המוסד לביטוח לאומי. חשוב לזכור שחברות אלו מספקות שרותים של מטפלות ישאליות אך אינן מורשות לתווך עובדים זרים. בכל מקרה, העו"ס של הרווחה לא יכולה למנוע ממטופל ומשפחה לקבל שירות מחברה המורשית לפעול ביישוב במידה והמשפחה דורשת זאת.
לגבי העובד הרשום תחת הרשיון, תתקשרו אליו ותבקשו ממנו את שם התאגיד בו הוא רשום כעת. הרבה פעמים שוכחים בתאגידים לדווח על עובד או שלא מדווח נכון עליו.
בכל מקרה כשאתם מזמינים עובד חדש, להלן המלצותי :
1. לראיין את העובד, לבדוק את הרקע שלו ולא להסתמך על דברי חברת כח האדם. להתקשר אליו בסקייפ .
2. רוב העובדים בישוב מכירים זה את זה ויש להם חיי קהילה, אם בישוב יש בעיקר עובדים מהפיליפינים, יהיה נבון להביא עובד פיליפיני.
3. לא לפחד לדרוש מהחברה התחייבות כספית מצידה למידה שהעובד מפר חוזה ובורח.
4. להעביר לעובד באופן מסודר ובכתב את מלוא דרישות התפקיד ותנא העסקה בצורה המפורטת ביותר, שידע בדיוק לאיזה בית צפוי להיכנס, אפילו לשלוח תמונות\סרטונים, לא לפחד לדרוש מהחברה שתחתים אותו על התחייבות לתנאי העבודה והשכר מראש.
לא לשכוח שעובד חותם על חוזה העסקה וכאשר הוא מפר אותו אז גם אתם יכולים לתבוע אותו על כך.

רענן

למעלה