שאלה לגבי רכישת רמקולים

shkool

New member
שאלה לגבי רכישת רמקולים

שלום! יש לי מערכת סטריאו של aiwa דיי ישנה, חיברתי אותה למחשב בשביל שתשמש כמגבר לרמקולים שבאו איתה (רמקולים twin duct 2 way bass reflex speaker system), עכשיו, אני רוצה לשדרג את הרמקולים לרמקולים יותר טובים ואיכותיים והמליצו לי על רמקולים למחשב Altec Lansing MX5021 והבנתי שאלו באמת רמקולים ברמה גבוהה, אבל האם לא עדיף לי לקנות רמקולים שיתחברו ישירות למערכת הסטריאו ולא למחשב? הדגש אצלי זה לא רק על איכות הסאונד על גם על עוצמה.. ואם כן, אפשר לקבל המלצות לרמקולים למערכת הסטריאו לתקציב של עד 1500 ש"ח?

ttg

New member
כמה עצות

נתחיל בזה שרוב המוזיקה היום מוקלטת באופן דיגיטלי בהרבה משלבי ההקלטה. על מנת לעזור לך לשים אצבע על היכן הבעיות / מגבלות נציין את הדרך - שיר/קובץ -> נגן (מדיה פלייר/אייטיונז/VLC) -> דרייבר ל->כרטיס קול->יציאה להגברה (יכול להיות מובנה ברמקול)->רמקול(ים)->פיזור בחדר. אז כמה נקודות שכדאי לדעת - מקור השיר חשוב. הורדה מהאינטרנט של קובץ MP3 128kbit אף פעם לא תשמע טוב גם בקידוד נכון. (פה האוזן שלך נכנסת לתמונה) נגן - יש נגנים שפוגעים בסאונד במיוחד בפורמטים דחוסים ע"י פיענוח שונה. כדאי לבדוק נגנים שונים בחלק מהמקרים. כרטיס קול - יש בעולם הדיגיטלי/אנלוגי מה שנקרא "ממיר" והוא ממיר מידע דיגיטלי לאות חשמלי אנלוגי (כזה שמערכת סטריאו, אוזניות וכדומה מסוגלים לקבל) בכרטיסי קול מקצועיים הממירים איכותיים בהרבה רמות מאלה שבכרטיסי קול שמגיעים עם המחשב. החדר - חדר בבית אינו מטופל כדי לתת תמונת סאונד אידיאלית. יש כל מיני תדרים שישמעו יותר חזק (לדוגמא הרבה באסים ש"בולעים" את המוזיקה וכדומה) - אבל זה כבר פחות לעניינך. מה שכן כדאי לעשות זה לנסות מיקומים שונים לרמקולים. לגבי מערכת הסטריאו AIWA שלך - נחמד שתהיה מערכת סטריאו בנפרד מהמחשב (אם לא רוצים להדליק אותו) אבל המערכות הללו תוכננו לרמקולים ספציפיים. לעומת מערכת "בחלקים" שמציעה מגבר, כונן תקליטור וכדומה בנפרד. שימוש ברמקולים לא מתאימים יגרום נזק. לכן רמקולים כמו של אלטק עדיפים כי הם אקטיביים (אקטיביים=יש להם מגבר בתוך הרמקול עצמו לא צריך מגבר חיצוני). אופציות נוספות - http://www.pcpower.co.il/index.php?cPath=127_142&osCsid=155445909ce6c947d5de7b5acb1d46d0 (זהירות פרסומת עדינה) בדוק את הMS-40. במידה ויש לכרטיס קול שלך יציאה או שכתוב בוודאות שיש לו S/PDIF תוכל להשתמש ברמקולים כאלה ולהעביר אליהם אות דיגיטלי ישיר ו"לעקוף" את ההמרה של כרטיס הקול. לעומת Altec הקישור הוא לרמקולים אולפניים למרות שגם כיף לשמוע עם כאלו מוזיקה :).

shkool

New member
תודה על התגובה המפורטת!

יש לי חיבור במחשב שנקרא s/p out, זה יתאים לרמקולים ש"פירסמת"?

ttg

New member
אם מדובר בS/PDIF

הוא אמור להתאים. הייתרון הוא שאז אתה מגיע ישירות להמרה חיצונית (הכרטיס יחסית לא מטפל בהמרה). כמו כל דבר כדאי להתייעץ לפני רכישה עם אנשים בעלי ניסיון ולבקש התחייבות מהחנות.

למעלה