שאלה לגבי רעיון לסטארטאפ

konixx

New member
שאלה לגבי רעיון לסטארטאפ

יש לי רעיון לסטראטאפ טכנולוגי.
מבירור שעשיתי לא ניתן לרשום את הרעיון כפטנט.
אפיינתי את הפתרון אך הרעיון מורכב טכנית יותר מהרגיל, לא מדובר באתר או אפליקציה פשוטה. והפתרון מצריך גיוס כסף מבחוץ בשלב מוקדם או מאוחר.

אני מתלבט בין האופציות הבאות:

1. לגייס מתכנת כשותף באחוזים ולבנות איתו POC כדי לגייס כסף לאחר מכן.
הבעיה היא שבגלל שהרעיון מורכב טכנית אני לא יודע איזה מתכנת ובאיזה טכנולוגיה לבחור.

2. האופציה הפחות נכונה מבחינתי ,לגייס כסף מהבית ולשכור מתכנת כדי לבנות את ה POC. גם פה יש את אותה בעיה של סעיף 1 של איזה מתכנת לבחור.

3.לבחור חממה לסטראטאפ שילוו אותי. לא מכיר חממות ולא יודע לאן לפנות.

4.לבנות תוכנית עסקית ולנסות לגייס כסף לפני שאני בונה POC, רק על סמך הרעיון.

קראתי הרבה חומר על הנושא אבל אני לא יודע מאיפה להתחיל ,ברור לי שאין תשובה ברורה אבל אני צריך סוג של עזרה ראשונית או הפנייה ליעוץ כדי לדעת איך להתחיל. אני חושש מלפרסם את הרעיון. וחושב שההחלטה הנ"ל קריטית בהצלחה של הרעיון.
תודה רבה על העזרה

afikiminfo

New member
רעיון לסטארטאפ

שלום,
להחזיק את הרעיון קרוב לחזה זה טוב עד גבול מסויים.
רצוי שתגדיר בהתחלה על מה מדובר: תוכנה? חומרה? שילוב של שניהם? האם נדרשת פלסטיקה? אלקטרומכניקה?
לגבי אופציות עם שותפים - רצוי שתבדוק היטב אם זה מה שאתה מחפש.
לגבי מתכנת - דאג להחתים על טופס מעו"ד (לא כזה שמורידים מהרשת). אם כי, גם לזה אפשר לעשות מעקפים.
חממה - כדי להתקבל לחממה יש לעבור תהליך לא קצר. מה גם שבחממות דורשים אחוזים ניכרים.
משקיעים - בדרך כלל לא מממנים רעיונות. הם בדרך כלל רוצים לראות מוצר עובד ולפעמים גם להיות אחרי מכירה של מוצרים.
בזמן האחרון מתחילים לצוץ האבים (HUBS באנגלית) בחלקם אפשר להיות בחינם וחלקם עם תשלום סמלי.
אינני יודע מה הרקע שלך מבחינה טכנולוגית. בכל אופן, אם תרצה להתייעץ, תוכל להתקשר. העסק שלנו מצוי בטכנולוגיות רבות ומגוונות ולעיתים גם מממש רעיונות. מקווה שאוכל להכווין אותך.
בהצלחה,
אלי ששון
אפיקים מידענות וייעוץ
054-4279115
[email protected]

Guy Yafe

New member
שנס מותניים ותתחיל לעבוד

גילוי נאות: אני מספק חלק מהשירותים אשר בהמשך פוסט זה.
&nbsp
ההנחה הבסיסית שאתה צריך להניח היא שרעיון לא שווה שום דבר. היכולת ליישם אותו והיכולת למכור אותו הן הדברים שחשובים.
&nbsp
כדי לעזור לך יותר טוב, אתה צריך להסביר מה המוצר שאתה מעוניין לפתח ואיך אתה רוצה להרוויח ממנו.
&nbsp
אני לא יודע מה הרקע שלך, אבל כל שותף פוטנציאלי או משקיע פוטנציאלי ישאל אותך מה אתה מביא לעסק. האם אתה מביא יכולת טכנית? האם אתה מביא יכולת שיווקית? האם אתה מביא יכולת מימונית?
&nbsp
אם אין לך יכולת טכנית, אתה תצטרך מישהו שיבנה עבורך את המוצר.
זה רעיון טוב להתחיל בPOC ואז להביא משקיעים. אני ממליץ שתאפיין טוב את המוצר ואז תפנה למישהו שיבנה אותו עבורך בתשלום. שותפויות מוצלחות הן רק בין חברים ומבוססות על היכרות קודמת ועל אמון הדדי.
גם תהליך האפיון לא פשוט בכלל ויש אנשים שמספקים שירותי יעוץ, ליווי ואפיון טכניים. הם ייעצו לך איך לאפיין את המוצר, באיזו שפת תכנות להשתמש, אילו בדיקות לעשות כדי לוודא את האיכות שלו וכו'.
&nbsp
חשוב שתבין שעניין הסודיות לא צריך להדאיג אותך. כשאתה פונה לאיש מקצוע, אתה תראה שהמקצוע שלו הוא לבנות לאחרים מוצר ובזה הוא מתרכז. אין לו שום עניין לגנוב רעיונות. בדיוק כפי שהוא לא מודאג שמא אתה תממש את המוצר בעצמך ותגנוב לו את הפרנסה, אין לך מה לדאוג מכך שהוא יגנוב לך את הרעיון.
&nbsp
אני לא חושב שחממות או משקיעים יקבלו אותך רק על סמך תכנית עסקית בלי שתהיינה לך הוכחות למה שאתה יכול לעשות כדי לקדם אותה או לפחות חלק ממנה.
&nbsp
הצעה נוספת שלי היא שתיקח קורס יזמות במט"י. אני יכול להעיד ממקור ראשון שהקורסים האלה מאוד איכותיים ויודעים לקדם יפה מאוד עסקים קטנים.
&nbsp

konixx

New member
פרטים נוספים

תודה על התשובות.
הרעיון הוא תוכנתי בלבד.
אני בעל ידע טכני רב ובניתי איפיון מפורט בנושא אך הגעתי לנקודה שאני חייב יעוץ עסקי וטכני .
השאלה שלי היא:
אני מנסה להבין מה הצעד הבא מבחינתי , אני צריך יועץ עסקי וטכני שילווה אותי בתהליך.אני לא כל כך יודע מה לחפש , האם קיים גוף \ יועץ שיכול לעזור לי בזה?
האם יש שם ספציפי ליעוץ בנושא כמו זה או לסטארטאפים בכלל?
תודה.

Guy Yafe

New member
לגבי יועצים

חפש בגוגל "יעוץ פיתוח תכנה". פנה למי שאתה מוצא ובקש פגישת היכרות.
אין תחליף להתרשמות סובייקטיבית.
&nbsp
בלוג שכתבתי בנושא דומה (חלק מהדברים אולי לא יהיו רלוונטיים אבל רוח הדברים ברורה. אם אתה מעוניין לבנות אתר, הרשומה הזו מאוד רלוונטית):
http://blog.site-building.co.il/2015/08/blog-post.html
&nbsp
&nbsp

afikiminfo

New member
דבר איתי אם לא הסתדרת

אגב, היכן התוכנה אמורה לרוץ (שרת, אתר, מחשב אישי)?

במידה ולא הסתדרת, תוכל לדבר איתי (אני מצוי בשני התחומים).

בהצלחה,
אלי

מבין הרעיונות שהצעתת

החצי הראשון של סעיף 4 זו הדרך הנכונה
פנה להתייעץ עם מישהו שאתה מעריך את דעתו

ראשית, הרעיון הנפלא שלך עלול להראות הרבה פחות מלהיב בעיני מתבונן חיצוני שאין לו את רגשות אל ה"בייבי שלך"
שנית, גם אם הרעיון מלהיב, את מה שצריך זה לשקול את האפשרויות במאזני שקלים. כמה יעלה מתכנת? כמה אחוזים צריך לתת? מה תרומתך מעבר לרעיון המקורי? איפו מחפשים משקיעים וכד'.

אם אין לך מישהו להתייעץ איתו, אולי כדאי שתפני למטי/ מעוף באיזור מגוריך? הם אמונים על סיוע ליזמים כמותך והשירות מסובסד על ידי המדינה. אמת, הם ינסו "לדחוף" את השירותים/ הקורסים שלהם, אבל הפגישה הראשונית עם יועץ מקצועי זולה מאוד ושווה כל שקל.

גלוי נאות: הכותב מרצה בקורסים ליזמים של מטי / מעוף

vg04285

New member
שאלת המשך באותו נושא

במידה והרעיון הוא רעיון שמבוסס על משהו חברתי (בסגנון וויז או הוובר אך בסדר גודל יותר קטן ) .
מה שאומר שלא ניתן לפתח משהו התחלתי כמו POC . ויש צורך להתחיל עם מוצר בשל יחסית עם כמות גדולה של משתמשים.
נראה לי שרק אופציה 4 רלוונטית , נכון? האם יש דרך אחרת אחרת?

afikiminfo

New member
אם מדובר בוויז הבא, תיתקל בשאלת ה"למה לא תיקח הלוואה?"

שלום,
יזמים רבים בטוחים שברשותם נמצא הוויז הבא. ואז מגיעה השאלה של "אם אתה כל כך מאמין ברעיון, למה לא תיקח הלוואה? " זה מקפל לא מעט מהיזמים דורשי המימון.
בהצלחה,

vg04285

New member
לא מבחינת הגודל וההצלחה אלא

מבחינת הצורך שיהיה כמות גדולה של אנשים בשלב התחלתי ומוצר בשל יחסית בשלב התחלתי, ככה שצריך לדלג על השלב הניסיוני ולהגיע ישר למוצר בשל יחסית.
מה שמקשה על הגיוס...יש רעיונות?

afikiminfo

New member
העצה המיידית היא לשחרר תוכנה בחינם. אם היא טובה, יש בוננזה.

זו דרך המלך בעולם התוכנה. אלא אם כן מייצרים משהו שאין לאחרים (מערכת הפעלה או תוכנה שמקבילה לאופיס ביעילותה למשל).

חשוב לך גם לתכנן את הקטע של ההכנסות במודל העסקי.

אלי

ETAI2005T

New member
סטארט אפ.תגובה

PIC Microcontroller ?
התכוונת ל
&nbsp
אם אתה מסוגל לתאר את התוצר הסופי של הרעיון המגומר בסרטון קצר שערוך טוב.
יש אתר שנקרא KIKSTARTER
ששם אתה יכול לגייס כספים מאנשים פרטיים שבעצם משלמים מראש על המוצר שאתה מציע להם במחיר נמוך מעט מהמחיר לצרכן (בדרך כלל אבל לא מחייב) ואתה מגדיר סכום שאתה רוצה לאסוף. ואם המוצר טוב והפרזנטציה טובה אז יש לך את הסכום להשקעה .
&nbsp
2 מתכנתים אתה יכול למצוא באתרים כמו www.upwork.com . שזה בעצם שירות תיווך בין בעלי כישורים מתכנתים,גרפיקאים וכו. לבין מעסיקים ואנשים פרטיים. בין עולמי. (עשיתי שם עבודות עבור גוגל בעבר. אתר אמין).
&nbsp
יש דירוג לכל מי ששם על פי העבודות שהוא ביצע וניתן לראות את הרייטינג שלו וגם את הקורסים שהוא עשה. (יש מבחנים באתר לכל תחום .מי שרציני ושרוצה לקבל נקודות זכות עושה ). בצורה הזאת אתה יכול לעבוד סולו ולהרויח. אבל תתכונן לעבודה קשה והתמדה.
&nbsp
בהצלחה.

למעלה