שאלה לגבי שולחן

יעלעל

New member
שאלה לגבי שולחן

שלום רציתי לשאול שאלה שאני מקווה שיש כאן מי שיכול לענות. קנינו שולחן מעץ אלון צרפתי. יומיים אחרי שהשולחן הגיע הופיע סדק באחד הלוחות של השולחן. הסדק הלך והתרחב. הנגר שהכין את השולחן החליף את הלוח. אחרי שבועיים הופיע סדק חדש, בערך במקום של הסדק הקודם. לטענת הנגר (40 שנה בעסק) זה טבעי בעץ אלון ואין מה לעשות. האמנם? האם יתכן ששולחן חדש לגמרי יהיה סדוק לכל אורכו? ואגב, הסדק אינו רק על פני השולחן אלא הלוח כולו סדוק, אם שמים פנס למטה, האור מופיע דרך הסדק. השולחן גם משמיע רעשים חזקים של ביקוע. מה עושים? עם מי אפשר להתייעץ? תודה מראש לכל הסבלניים שקראו ויענו לי. יעל

yulevi

New member
סדק בלוח עץ

כנראה שהעץ לא יובש מספיק ואחוזי הלחות שבו עדיין גבוהים,

יעלעל

New member
איך אני מבררת את זה?

יש מקום בו אפשר להתייעץ עם מומחה נייטראלי שיברור ביננו לבין המוכר? הוא טוען שזה ככה, לי זה לא נראה הגיוני ששולחן מתבקע ככה. תודה על התשובה

Ron 99

New member
זה לא תקין

הסדק יכול להופיע מסיבות רבות, כולל שהעץ לא היה יבש מספיק או שלא מחובר בצורה תקינה או שהעץ עצמו היה לו סדק וכו'. בכול מיקרה אלא אם הזמנת את השולחן עם סדק (יש כאלה שאוהבים) נראה לי שקיבלת מוצר לא תקין.

milch

New member
אלון + סדק

האם יש גם עיניים במקומות מסוימים? יש בשוק סוג של אלון שמכונה "RUSTIC" או "מיושן" ואולי עוד...הוא מאד אופנתי ואנשים בוחרים בו בגלל מראהו היחודי כמו סדקים ועינים. במידה ולא זה מה שבחרתם, יש אלון באיכות גבוהה שאין סיבה שייסדק. אם תעלו תמונה עם תקריב טוב אנסה לאבחן האם העץ הוא מה שאני חושב.

יעלעל

New member
אנסה להעלות תמונות

בכל מקרה, כשראינו את השולחן בחנות, היו בו עיניים, יש לו מראה של עץ, אבל בשום אופן לא סדק כזה עם מראה של עץ פצוע, והשולחן משמיע קולות של "פיצוץ" מדי כמה שעות. נראה לי שרע לו. ובעקבות זה גם לנו... הנה תמונות.

יעלעל

New member
ועוד אחת

תמונה שניסיתי לצלם את הסדק ממש מקרוב, לא הצליחה כי יוצא לי מטושטש... תודה

milch

New member
כן, זה העץ שהתכוונתי

אם לא הסבירו לכם מראש כי יכולים להיות סדקים בעץ, הרי שלפי המקובל אצלי, הם נהגו שלא בהגינות ויושר. כמו שציינתי קודם, אלה מאפייני סוג העץ הזה. אם הסדקים קרו בבית, לעניות דעתי זה ממש מוגזם, כנראה עץ שהיה יחסית רטוב וגם עבר עיבוד אגרסיבי (הקצעה) שגרם לשיחרור מאמצים לא מבוקר. הרעשים הם כנראה תוצאה של דפורמציה מתמשכת של העץ. אינני רואה את המיבנה הכולל של השולחן כדי להבין קצת יותר מה קורה. בכל מיקרה, העץ באיכות ובמצב שכנראה לא התאים ליעודו. כאשר הסדק קיים לפני עיבוד העץ והלקוח מודע לכך, הכל בסדר, זה ענין של סיגנון/עיצוב, גם את זה ציינתי, מעצבי פנים "מתים" על זה.

יעלעל

New member
ברור שלא הסבירו

כי אם היו אומרים שיהיו כאלה סדקים לא היינו קונים. העיניים ומראה העץ נחמד אבל סדק כזה? וזה עוד ממשיך. בסה"כ השולחן אצלינו שלושה שבועות. אני כל כך מתוסכלת ואובדת עיצות... והם עשו רושם כל כך מקצועי ונחמד. בכל מקרה תודה. יעל

milch

New member
סדקים

שולחן אוכל לא מתאים לו סדקים ברמה הפרקטית. לכן, אם מי מלקוחותי עומד על כך, אני מציע ומבצע סתימה באפוקסי שקוף. במיקרה שלכם, העץ עדיין "עובד" ומי יודע מה יקרה. בנוסף, בתוך החריץ אין גימור מגן, כך שאם ישפכו נוזלים לתוך החריץ המצב אף יחמיר. גם אם זה נשמע זריעת מלח על הפצעים לא זאת כוונתי. לעניות דעתי עליכם לדרוש החלפת הלוח העליון או אולי את כל השולחן, ואף שאינני איש של ריב או מדון, יתכן ותצטרכו להגיע לתביעות קטנות.

יעלעל

New member
תודה רבה

זה בדיוק מה שאני רוצה, את כספי בחזרה ולהחזיר את השולחן. ונראה לי שאתה צודק, נצטרך להגיע לבית משפט. לצערי הרב. בכל מקרה תודה. חג שמח, יעל

למעלה