שאלה לגבי שחייה

גיא ע

New member
שאלה לגבי שחייה

שלום, אני בן 37 גובה 1.80 מטר ושוקל כ-100 ק"ג, אני מתמיד בשחייה כבר קצת יותר משנה (לפני זה לא הייתי פעיל כלל). משך האימון הוא שעה (+ 1-3 דקות אם לדייק...) ובזמן הזה אני שוחה 100 ברכות של 25 מטר (2.5 ק"מ) כאשר אני שוחה 10 חתירה ו-10 גב לסירוגין. האם האימון הזה טוב לסיבולת לב-ריאה? להרזייה? האם זו צורה טובה של אימון בכלל? ושאלה כללית, אני רואה ששחייה מוזכרת פה מעט מאוד ובעיתונים הייתי אומר שבכלל לא (עוסקים בריצה, הליכה, אופניים, חדרי כושר, פילאטיס וכו'), מדוע? זה הרי ספורט מצויין. תודה רבה גיא

גיא ע

New member
איפה כולם ומה קרה לפורום...?

מה קורה לפורום...
רואים UNDEFINED בהודעות

דרך הגב

שלום גיא, שחייה זהו ספורט נפלא ומומלץ! הענין שלאנשים רבים קיימות מגבלות שונות שמונעות מהם לשחות: זמינות של מתקן, ידע בשחייה, אופרציה. שחייה היא פעילות אירובית שמערבת קבוצות שרירים רבות מאוד אם כי הנטל העיקרי נופל על חגורת הכתפיים. אנשים לא מאומנים יתקשו מאוד לייצר אימון אירובי ראוי במים וזאת בהשוואה לקלות בה ניתן להשיג את האפקט ביבשה. בכדי להגיע לגירוי אירובי יעיל ועל מנת לשרוף קלוריות רבות צריך להיות ממש מיומן ומאומן. אחרת, העייפות המקומית של שרירי הזרועות והכתפיים לא תאשר לשוחה להגיע לסף האירובי הנדרש והפעילות תהיה מלווה בהפסקות רבות. להרזייה הדבר הכי משמעותי זו תזונה נכונה! הפעילות חשובה מאוד אבל היא צריכה לבוא כדבר נלווה בהיבט הזה של הפחתת משקל. בברכה,

גיא ע

New member
תודה רבה! ומה דעתך על האימון שלי כפי שפרטתי?

תודה רבה! ומה דעתך על האימון שלי כפי שפרטתי?

גיא ע

New member
אני שוחה 3 פעמים בשבוע

אני שוחה 3 פעמים בשבוע ושוב תודה רבה!

למעלה