שאלה לגבי שיווק מוצר באינטרנט

So Lovely

New member
שאלה לגבי שיווק מוצר באינטרנט

שלום, לא מזמן התחלתי לעסוק בעיצוב של עבודות יד. ליפני כשבוע פניתי לבי"ס מוביל לקוסמטיקה (שמנהלו מפורסם מאוד) והצעתי את אחד מהמוצרים שעיצבתי. באם הבי"ס יחליט לרכוש את המוצר שלי, הוא ירכוש כמות די גדולה ממנו. היום חזרו אליי מביה"ס וביקשו ממני לשלוח במייל תמונות פרזנטציה של המוצר (אני מתכוונת להציג כמה דגמים של המוצר) + הצעת מחיר. השאלה שלי היא מה עליי לעשות כדי להבטיח שהבי"ס לא יעתיק ממני את הדגם? האם אפשר לכתוב משהו במייל שמהווה כהסכם? או שמא רק חוזה החתום בכתב יד הוא קביל? האם יש איזה מלל קצר שאני יכולה לרשום (כגון "הודעה זו מוגנת בזכויות יוצרים") שמהווה הגנה על המוצר שלי? הפחד שלי הוא בעיקר משום שמדובר בבי"ס ידוע ובעל שם, ובשל ההשפעה והכוח של הבי"ס, הוא יכול להשתמש בדגם שלי ולהפיץ אותו בכמות גדולה. לא נראה לי שהם יעשו זאת (ואני גם בטוחה שהם מקבלים המון הצעות), אבל בכל זאת אני קצת חוששת מכל השיווק האינטרנטי הזה. ראוי לציין שלא מדובר בפטנט, אלא במוצר שקיים מאז ומתמיד, פשוט העיצוב הוא שלי (זה כמו שמילחיות קיימות מאז ומתמיד, אך בעיצובים שונים). אודה על תשובה.

sh a ch a r

New member
אם אני מבין נכון

העיצוב שלך מוגן בזכויות יוצרים. זה אומר שאת לא צריכה להחתים אותם על אף חוזה (אבל תקראי את מה שכתוב בחתימה שלי). כמו כן, בדיוק בגלל שמדובר בבית ספר ידוע, אין הרבה סכנה שהם יקחו את העיצוב שלך בלי שתדעי מזה. אם את רוצה להיות בטוחה מעל ומעבר, קחי את התמונה של העיצוב שלך לנוטריון, שיאשר שבתאריך של היום היא היתה ידועה לך. זה יאפשר לך, במידה והם אכן יגנבו ממך את העיצוב, להוכיח שהם גנבו ממך ולא להיפך. שחר אני לא עורך דין

sh a ch a r

New member
בערך 200 שקלים

יש תשלום שנקבע ע"י המדינה ושאסור לנוטריון לחרוג ממנו, לא למעלה ולא למטה. דרך אגב, יש תחליפים זולים יותר. מוציאים מה שמכונה האש קריפטוגרפי מהתמונה, ומקבלים אישור על ההאש שהוא היה ידוע בתאריך נתון. יותר מאוחר מביאים את התמונה וכך מוכיחים שהיא היתה ברשותך עוד לפני הפרסום. אלו תהליכים יותר מסובכים, אבל אם מדובר בכמות של תמונות, יכול להיות שעדיף. שחר אני לא עורך דין

את יכולה לבקש רישום מדגם

להבדיל מזכות יוצרים שנוצרת ביחד עם היצירה, מדגם, כמו פטנט, טעון רישום אצל הרשם המדגמים. אני חושב שהחשש שלך סביר, מצד שני לא להציג חומר פרסומי מחשש להעתקת המדגמים, קצת פוגע במאמצי השווק, אז אולי את צריכה להתייעץ באופן פרטני אם את רוצה להגן על העיצוב או לקחת סיכונים. זה כמובן תלוי בשיקולים עיסקיים.

So Lovely

New member
תודה לעו"ד דורון זיסו ולכל המגיבים

שמחתי לגלות שתחום השאלה שלי קשור למדגם (לא ידעתי שיש כזה דבר שנקרא רישום מדגם). לא חושבת שיש לי כרגע כסף כדי לפנות לגורם מקצועי ע"מ לרשום מדגם, ולכן אקח את הסיכון ואציג את דגמיי במייל. כי כמו שאמר עו"ד זיסו, לא להציג חומר פרסומי מחשש להעתקת מדגמים, קצת פוגע במאמצי השיווק. בכל זאת, לא מדובר באיזה פטנט. זהו מוצר שקיים מאז ומתמיד. תודה רבה לכם ויום נפלא

למעלה