שאלה לגבי שיטת בר-טוב

יעל30

New member
שאלה לגבי שיטת בר-טוב

(השם סמלי או מה?!) יש לנו בעיית זרע בגלל וריקוצלה, והרופא המליץ לנו להתחיל בהזרעות ובמידה וזה לא ילך לעשות "תיקון וריקוצלה". ממה שקראתי פה על שיטת בר-טוב נראה לי נורא ברור שזה הדבר שמתאים לנו ואם כך, למה לעבור את כל הדרך היותר ארוכה של הרופא מישהי יכולה להסביר לי קצת יותר? תודה.

מרב.

New member
הייתה התכתבות ממש ארוכה בנושא לפני

ימים ספורים- חפשי אותה בדפים הקודמים, או פשוט בחלונית החיפוש בפורום. מרב

באאבו

New member
יעלוש...

לא כ"כ יודעת מה סוג הבעיה שלכם, אבל בהחלט נראה לי מתאים לבדוק את השיטה של בר-טוב. בדיוק הבוקר דיברתי עם חני, המזכירה שם. היא הסבירה לי שיש בדיקה ויש טיפול. בבדיקה בודקים את הזרע ברמה הרבה הרבה יותר גבוהה ממה שבודקים בדרך כלל בקופות. (מיקרוסקופ המגדיל את הזרעונים במשהו כמו פי 6000 במקום פי 250). בכל מקרה, קחי את הטל´ של חני (היא כבר מכירה את הפורום): 5343328, אזור חיוג 03
. היא (חני) שלחה לי פקס שבו מאמר שפורסם באחד המגזינים היוקרתיים בחו"ל (המאמר באנגלית ומאד לא ברור) - אם תרצי אפקסס לך. (אגב, די קיבלתי את הרושם שהיא מנסה למכור לי את השיטה, אבל מה אכפת לי שיעשו כסף על חשבוני, אם זה יביא לי תוצאות, לא??) אפרופו
: הבדיקה עולה 500 שקלים והטיפול משהו כמו 1000. לא נורא בשביל זעטוט...

באאבו

New member
יאאאא.. מאיפה לך?

מאיפה אתן יודעות לעשות את כל הדברים המתוחכמים האלה??????????

מרב.

New member
תמורת סכום סמלי גם את תדעי ../images/Emo8.gif

כדי להעתיק כתובת, את מסמנת את הכתובת שמופיעה בחלון הלבן, עושה COPY עם העכבר הימני, ואז בהודעה עצמה יש לך אפשרות או שתופיע הכתובת בתחתית ההודעה (תחת "כתובות אינטרנט נילוות"), ואז את פשוט מדביקה אותה בחלון (מוחקת לפני כן את ה-HTTP שמופיע שם וכותבת את התיאור. אפשרות שניה היא לשבץ את הכתובת ב"קישורים בתוך ההודעה", שוב- להדביק את בהכתובת עם ה-PASTE בעכבר הימני, (לפני כן למחוק את ה-HTTP שנמצא שם) ואז לכתוב את המילה או מחרוזת המילים שאליה את רוצה שהכתובת תהיה מקושרת. ואז זה נראה צמד מילים כחולות, שעליהן לוחצים ונפתח עמוד האינטרנט אותו רצית להכניס. קצת מסובך להסביר, אבל אם מישהו יסביר לך אחד על אחד- זה מה-זה פשוט
מרב

באאבו

New member
מירב, בואי נסכם..

שכשאני אצטרך לעשות את זה פעם, אבקש ממך????? נראה לי הרבה יותר פשוט...
אבל.. תודה

יעל30

New member
מרב ובאאבו/באבו היקרות,

מרב: גם אני מתפעלת מידענותך, ומנסה הפנייה לאתר blife. במידה וזה יצליח, נתקדם צעד, ונבקש הסבר מה זו מחרוזת.... באאבו: זו אותה באבו (מהשמות עם הע´) או במקרה מישהי בחרה את אותו כינוי?

מרב.

New member
לא הצליח, יעל, האם מחקת את

ה-HTTP שכבר מוכנס לתיבה באופן אוטומטי לפני שהדבקת את הכתובת? נסי שוב... ובאאבו היא אותה באבו- אחת ולא אחרת. יום מתוק, מרב

באאבו

New member
באבו = באאבו... ../images/Emo98.gif

אתמול עם הבאלגן של הרשת, המערכת זרקה אותי החוצה, ונאלצתי להיכנס שוב תחת שם חדש...

יעל30

New member
לא מצליח

זה שולח אותי לblife שבתוך תפוז, (אך כמובן אין דבר כזה) עכשיו אנסה כן להשאיר את ה http (או שפשוט תעיפו אותי לאתר מחשבים...)

מיכל @

New member
יעל, עם כל ההתרשמות שלי מהאומץ שלך

ללכת ישר על IVF, הייתי אומרת שהקדמת קצת את המאוחר. חשוב לזכור שהזרעה היא תהליך הרבה יותר קל והרבה פחות טראומטי לגוף, הן מבחינת ההורמונים והן מבחינת הפולשנות. מכאן, תהליך פחות מסוכן מ-IVF. חשוב להיבדק אצל אורולוג ולראות האם לבעלך אכן יש וריקוצלה. אם כן, שיעשה את הניתוח לתיקון. זה ניתוח קטן ופשוט (ומכיוון שהבעיה אצלו, למה שהגברים לא יסבלו פעם אחת במקומינו
), ובהרבה מקרים מעלה פלאים את ספירת הזרע ואת איכותו תוך 3-6 חודשים. אני מבינה מאוד את הלחץ. גם אנחנו לא רצינו לחכות חצי שנה כדי לראות אם הניתוח שיפר את הזרע (ובמקרה שלנו הוא לא הצליח לעשות זאת
), והמשכנו עם הטיפולים. אבל אנחנו גם עשינו 4 הזרעות לפני שעברנו ל-IVF, ועשינו עוד IVF עם איקסי לפני שעברנו לשיטת ברטוב. אני לא אומרת שבמקרים מסויימים לא עדיף לקצר את הדרך וללכת ישר לשיטה עם הסיכוי הכי גבוה, אבל בכל זאת נראה לי שרצוי למצות את כל האופציות האחרות לפני שמתחילים עם IVF. מיכל

יעל30

New member
עכשיו הבנתי מה לא הבנתי

זו היתה השאלה שלי מלכתחילה, אם שיטת ברטוב היא עם סיכויי הצלחה הרבה יותר גבוהים למה לא לעשות אותה במקום הזרעות אבל כשאת כותבת שזה בעצם כמו הפריית מבחנה (האם זה באמת כך?...) ברור שעדיף לעבוד בצורה מדורגת השאלה אם אי אפשר לבחור את הזרעים המוצלחים בשיטת ברטוב ואיתם לעשות הזרעה

מרב.

New member
את שיטת ברטוב מבצעים רק בהפריה

והיא נעשית על ידי מיקרו מניפולציה, היינו: החדרת הזרע לתוך הביצית. זה בחירה של אחד אחד לפי כמות הביציות שנשאבה, ומטבע הדברים אי אפשר לעבור אחד אחד על מליונים של זרעונים טיפול הזרעה. מרב

למעלה