אפשר להקפיא מחדש אבל...
מכיוון שפילו מתייבש בקלות , הפשרה והקפאה מחדש עלולים להאיץ את התהליך. לכן מציעה שכשעלי הפילו חצי מופשרים (במקרר כמובן ובאריזה הסגורה, נסה להפריד את הכמות שאתה זקוק לה. ארוז היטב את מה שנשאר והקפא מחדש מייד.
אני עושה זאת מדי פעם וגם כעת יש לי חצי חבילת עלי פילו במקפיא שממתינים לשימוש.
זה מה שעשיתי עם חצי חבילה שבה השתמשתי:
פשטידת פילו במלית בשר
מצרכים:
8 עלי פילו מופשרים.
תרסיס שמן קנולה
1 בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום כתושות
500 גר' בשר צלעות עגל טחון
1 כפית מלח
1/4 פלפל טחון
1 כפית פפריקה מעושנת
50 גר' צנוברים קלויים
חלמון טרוף במעט מים
ההכנה:
במחבת יבשה להניח בצל ולאדות מעט בחום גבוה (לא הוספתי שמן כי השתמשתי בבשר שמן דיו). להוסיף את השום הכתוש ולערבב. לאחר שתי דקות להוסיף את הבשר ולפרק לפירורים תוך טיגון וערבוב כ 10 דקות עד שהבשר כולו משנה את צבעו ואינו גושי. להוסיף תיבול, לטעום ולתקן לפי הצורך. לרפד תחתית ושולי תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ בנייר אפיה משומן. להניח עלה פילו אחד על משטח עבודה ולרסס שכבה דקה של תרסיס שמן. להניח עליו עלה נוסף ולרסס גם אותו. להניח עליו עלה שלישי ולהעביר את העלים לתבנית כששולי העלים נשארים מחוץ לתבנית. להדק את העלים לתחתית ושולי התבנית. להעביר את מחצית הבשר לתבנית וליישר. לפזר מעל מחצית מהצנוברים. להניח על משטח העבודה עלה פילו ולרסס בשמן. להניח עליו עלה נוסף. לגזור במספריים את שולי העלים לקבלת עיגול בקוטר התבנית. להניח את העיגול על מלית הבשר ולמלא בשארית המלית. לפזר צנוברים מעל. להכין שוב שכבה של 3 עלים שביניהם תרסיס שמן. לקפל את שולי הפילו מהשכבה הראשונה על המלית, להניח את שלושת העלים האחרונים על המלית ואת השוליים לדחוף לשולי התבנית ולתחתית. (עטיפה) למרוח על הבצק חלמון טרוף. לחתוך מהמרכז כלפי השוליים רק את השכבה העליונה בסכין חדה ל 8 פלחים, אפשר השאיר מהצנוברים ולזרות מעל או לזרות שומשום או להשאיר כך. לאפות בתנור מחומם מראש ל 200 מ"צ עד שהמאפה מזהיב. להגיש חם.
אפשר להמיר את המלית במלית חלבית של גבינות, פיטריות או כל מלית אחרת שאוהבים. ברומניה מכינים מאפים דומים במלית מתוקה של גבינות וגם במלית דלעת מתוקה.