שאלה לגבי שימוש בחיות

maiodo

New member
שאלה לגבי שימוש בחיות

הי לכולם, מאחר והחלטתי (החלטנו) שלא להשתמש בחיות למזון, ביגוד וכו אלא רק כדי לאהוב אותן

יש לי 2 שאלות בנושא:
1. סוסים - האם אתם חושבים שזה בסדר לרכב על סוסים?? לא מדברת על המסכנים האלו של העלטאזעכן בתל אביב אלא סוסים של רכיבה בחוות, קפיצות וכו
אני תמיד שואלת ואומרים לי 'בטח!! הסוסים אוהבים שרוכבים עליהם!' משום מה קשה לי לקבל את זה. מה דעתכם?

2. טיפול באמצעות בעלי חיים - אני מכירה מישהו שעוסקת בזה ולאחרונה ביקרתי במקום העבודה שלה וראיתי המון חיות מסכנות ובודדות בכלובים קטנים! גרוע מכך - הם ככלי בידיהם של ילדים שלא תמיד נוהגים בהם ממש בכבוד. מה דעתכם על הנושא?

אשמח לשמוע :)

marx04

New member
הערה

שלום לך,

ראשית אדגיש כי זכותך המלאה כמובן להעלות נושאים אלה לדיון כאן בפורום.
יחד עם זאת, נדמה לי שיש סיכוי שהנושא הזה יעורר עניין ותגובות רבות יותר בפורומים שמתמקדים בשאלות הללו כמו פורום זכויות בעלי חיים ופורום טבעונות וצמחונות.

בברכה,

אורי.

ladybug6

New member
ברוכה הבאה!

ומזלטוב על ההחלטה המבורכת

סוסים הם אכן שטח אפור שכזה, גם כי ברוב החוות מטפלים בהם אנשים שאוהבים אותם וקשובים להם ולא רואים בהם רק מוצר, מצד שני כמו שכתבה יפה הבחורה בלינק של עופר מעלי - לסוסים אין ברירה.
אם נשווה את זה רגע לכלבי שירות/נחייה נוכל למצוא הרבה קווי דמיון, אבל ההבדל העיקרי הוא שכלבי שירות ונחיה ועבודה לא מכריחים להיות כאלו, והם מתפקדים ככאלו רק אחרי שעברו מיונים בהם נמצא שהם נהנו מזה ורצו לעבוד ושיתפו פעולה. אצל סוסים לא שואלים אותם, מאלפים אותם לזה כך או אחרת. וגם השימוש עצמו לא תמיד נעשה בתיאום מלא לצרכים והרצונות של הסוס, והרבה פעמים צריך "לאלף" את הסוסים שיתנהגו יפה ולא יעשו בעיות לאנשים שמשלמים כסף כדי לרכב עליהם.

בפן הטיפולי אני בעד להתמקד בבע"ח שנהנים מהפעילות ההדדית ואוהבים אותה, כמו כלבים (ובמקרים מסוימים חתולים) מהסיבה הפשוטה שאלו חיות מבויתות שממילא חיות איתנו, לעומת מכרסמים, תוכים, זוחלים ויונקים אחרים שנלקחים מהטבע או מורבעים בשבי ונמכרים לתעשייה.
וכמובן שכלל הברזל הוא שהטיפול תמיד נעשה בליווי והדרכה תוך תשומת לב למגע עדין ושיתוף פעולה ותשומת לב גם לכלב/חתול.
זה נכון שלפעמים אפשר להפיק תועלת הדדית, אבל חשוב להקפיד שלא לראות בחיות "כלי" או "מוצר", כי אז נופלים למלכודת של התפישה הנצלנית ששורה ברוב התעשיות מהחי.

למעלה