שאלה לגבי שימוש במסקרה

בת1 האחת

New member
שאלה לגבי שימוש במסקרה

אני ובתי חולקות את אותה מסקרה (רבלון) לאחר שימוש תקין של כחודש הבחנו בימים האחרונים כי אחרי כמה שעות של מריחת מסקרה מהבוקר
העיניים שורפות לנו ולי אף כואבות העיניים.
שאלתי היא...האם נכון המיתוס שאין להעביר מסקרה מאחת לאחת? ואם כן אשמח לשמוע למה ממישהו שמבין בזה (אציין כי אין לנו מחלות עיניים כלשהן ורק במסקרה של החברה הזו זה קרה)
תודה

lilo4

New member
תשובות

אני לא יודעת למה בדיוק זה קורה עם המסקרה הזו, אני לא רופאה אז אני גם לא רוצה לאבחן. זה יכול להיות רגישות או זיהום, או שהמסקרה פשוט מקולקלת. לגבי זה- תעיפו את המסקרה לפח ואל תשתמשו בה יותר. אם אתן רואות שהתופעה הזו לא עוברת תגשו לרופא כדי לקבל טיפול.

באופן כללי לא כדאי להעביר מוצרי איפור מאדם אחד לשני בלי לחטא את המוצרים האלה קודם, בגלל שזה באמת יכול להעביר חיידקים, וירוסים ושאר זיהומים.
ההיגיון אומר שאם שתיכן בריאות לא תהיה בעיה, מצד שני- אני חושבת שזה משהו שלא כדאי לקחת בו סיכון. עיניים זה מקום רגיש, ויכול להיות מצב שבו יתפתח זיהום אצל אחת מכן, עדיין לא יהיו סימפטומים אבל הזיהום כבר יעבור לשנייה. וגם יכול להיות מצב שזיהום שיתיישב בעין של אחת לא יגרום לשום תופעה כי המערכת החיסונית תספיק להתמודד עם זה מהר, אבל אצל השנייה זה כן יופיע.
אני אישית לא אוהבת להעביר איפור מאחת לשנייה... אפשר למצוא מסקרות במחירים לא גבוהים, חברות כמו רבלון למשל אפשר גם להזמין מאיביי ולחסוך עוד כסף, ואז לקנות שתי מסקרות, אחת לכל אחת.

tempush

New member
המיתוס נכון

הסיבה היא שחיידקים שטובים לגוף שלי, לא בהכרח יהיו טובים לגוף שלך, וככה יכולה להתפתח דלקת. מה גם שהעין היא איבר רגיש במיוחד לזיהומים. ככה הרופאה הסבירה לי כשהשתמשתי באיפור עיניים של חברה והתפתחה לי דלקת בעין. לא חייבת להיות דלקת אצל אחת מכן כדי שתתפתח רגישות אצל השניה. אני לא יודעת לגבי המקרה הפרטי הזה, אבל באופן כללי לא מומלץ לחלוק איפור עיניים, ולא משחקים עם עיניים :)

למעלה