שאלה לגבי שינה

שאלה לגבי שינה

האם הילדים שלכם נרדמים במיטתם, או בסלון או איתכם? האם תהליך ההרדמה הוא ארוך וממושך ומיגע או שאין בעיות. הבת שלי אף פעם לא נרדמת במיטתה. או בסלון מול הטלויזיה או במיטה שלנו עם אחד מאיתנו.

תירתיר2

New member
במקרה שלנו

זה מצחיק, אבל אני מחלקת את הבעיות העיקריות בגידול ילדים צעירים לשלוש: בעיות באכילה, בשינה, ובגמילה. (בדברים אלו, יש לילדים כישרון לעשות צרות צרורות להורים). אז אצלנו, אין בעיות בשינה ובאכילה, ויש בגמילה. שחר הולך לישון במיטה שלו, בלי שום קושי, ונרדם בקלות. אף פעם לא היו קשיים סביב הנושא הזה. להעיר אותו בבוקר זה כבר סיפור אחר. אבל נדמה לי שיריתה, שאצלך העניין בכללותו מורכב הרבה יותר. מעניין לראות תגובות של הורים אחרים.

משה147

New member
הרדמות של PDD-ים

שלום זו הפעם הראשונה שלי בפורום זה. אני אבא של ילד המוגדר כ PDD, בן 18. לנושא השינה - אריאל נרדם במיטתנו תוך צפיה בטלוויזיה (בדר"כ חדשות). אין לו בעיות הרדמות מיוחדות. חשבתי שהוא אוהב לראות טלוויזיה לפני שינה, אבל משאלתך אני חושב שאולי יש כאןתופעה המשותפת לילדים כמוהו. משה

yonitbrk

New member
בעיות שינה

הי שיריתה. קודם כל דבר משמח לא יודעת אם כל כך מעניין אותך אך השביתה של מחר נדחית ב-24 שעות . לא יודעת אם מדובר היה בחינוך המיוחד או לא נקווה שלא. בכל אופן לענייננו. כן גם אצלי יש בעיה עם השינה לפחות אצל אחד מהקטנים. גם הוא מסרב להירדם בחדרו ובמטתו מה שגורם לתגובות קנאה רציניות וקיצוניות מצד אחיו ששותף לו לחדר. הגדול למד לקבל את הבעיה ולחיות איתה בשלום הוא פשוט השלים עם זה ולא עושה בעיות אלא פשוט לוקח את עצמו למיטה שנמצאת בחדר נפרד ונרדם אם או בלי צפיה בטלויזיה. אחיו התאום של הבן הבעייתי עושה בעיות ומסרב להיכנס לחדר בטענה שהחדר ריק והוא מפחד להישאר לבד ויש לנו בעיות רבות כל ערב מחדש. מה פותר אצלך את הבעיה?

שביתה + שינה

בנושא השביתה, אם יש שביתה במשק, ביה"ס שלנו לא נפתח. כך אמרה לי עכשיו אחת המורות בטלפון. היא גם ביקשה שאקשיב מחר בבוקר לחדשות ליתר ביטחון, אם דוחים או לא דוחים את השביתה. בקשר לשינה, אין לי פתרון לגבי האחים שלה. הקטן בכלל מקנא בה נורא, וכל דבר שהיא עושה גם הוא רוצה. אז גם איתו ההרדמות היא אותו הדבר. הגדול, שהוא באמת כבר גדול, גם הוא רוצה לישון איתנו אבל אנחנו שולחים אותו למיטה שלו. הוא מקטר שכולם ישנים ביחד , במיטה שלנו או בסלון ורק הוא "מסכן" צריך ללכת לישון לבד במיטה שלו. האמת? אני מתחילה לחשוב על לינה משותפת, נראה לי שזה יכול לפתור הרבה בעיות, מצד שני, זה גם יכול לעורר בעיות חדשות. למי שמעונין פתחתי שרשור בנושא בפורום "חינוך ביתי וחלופי" וקיבלתי המון תגובות מעניינות. לילה טוב.

למעלה