שאלה לגבי שינוי בהתנהגות
אני יודעת לפעמים לאוטיסטים קשה להפנים שיש משמעות נוספת למילה או לזהות ציניות וכד'. אבל עד לאחרונה זה לא בלט אצל בני.
כשעשו לו מבחנים עם הבנת המשמעויות הכפולות, הוא הצליח מאד (היינו אצל קלינאית, חצי שנה לפני האבחון, והיא אמרה שאין לו אוטיזם - בעיקר בגלל ההבנה הזאת). הוא לא יודע להיות ציני, אבל לרוב מבין אותי כשאני משתמשת בציניות.
קורה ששואל לוודא - אמא, זה נאמר בציניות, נכון? והוא תמיד צודק. לרוב הוא אפילו לא צריך לשאול.
לכן כל כך מוזר לי השינוי שחל בו:
לאחרונה כל פעם שאני אומרת לו "תעוף מפה", הוא עושה תנועות כאילו הוא עף.
או שאני אומרת לו: תזיז את עצמך מפה - אז הוא מתחיל להזיז את הגוף בסוג של ריקוד.
אז קודם כל, אני יודעת שהוא מבין למה אני מתכוונת, זה לא משהו שמסובך להבין (כמו ציניות, לדוגמה).
מה שמוזר לי עוד יותר, שזה התחיל רק לפני חודש.
למה זה קורה, לדעתכם?
אני יודעת לפעמים לאוטיסטים קשה להפנים שיש משמעות נוספת למילה או לזהות ציניות וכד'. אבל עד לאחרונה זה לא בלט אצל בני.
כשעשו לו מבחנים עם הבנת המשמעויות הכפולות, הוא הצליח מאד (היינו אצל קלינאית, חצי שנה לפני האבחון, והיא אמרה שאין לו אוטיזם - בעיקר בגלל ההבנה הזאת). הוא לא יודע להיות ציני, אבל לרוב מבין אותי כשאני משתמשת בציניות.
קורה ששואל לוודא - אמא, זה נאמר בציניות, נכון? והוא תמיד צודק. לרוב הוא אפילו לא צריך לשאול.
לכן כל כך מוזר לי השינוי שחל בו:
לאחרונה כל פעם שאני אומרת לו "תעוף מפה", הוא עושה תנועות כאילו הוא עף.
או שאני אומרת לו: תזיז את עצמך מפה - אז הוא מתחיל להזיז את הגוף בסוג של ריקוד.
אז קודם כל, אני יודעת שהוא מבין למה אני מתכוונת, זה לא משהו שמסובך להבין (כמו ציניות, לדוגמה).
מה שמוזר לי עוד יותר, שזה התחיל רק לפני חודש.
למה זה קורה, לדעתכם?