שאלה לגבי שיפור בגרות באנגלית

dandobin

New member
שאלה לגבי שיפור בגרות באנגלית

שלום,

סיימתי תיכון ב2008 עם ציון של 89 באנגלית ברמת חמש יחידות.
אני זכאי לתעודת בגרות ומעוניין לשפר את הממוצע האקדמי.

אם ארשם מחר עד 9 בבוקר ואעשה את שלושת הטפסים מחדש ב8.7 במועד ב'
(לא ניגשתי למועד א' אבל עשיתי- אם זה חשוב- כמה בגרויות דרך המרב"ג הקיץ)
האם הציונים שייחשבו לי יהיו הגבוהים או האחרונים? והיכן אבחן- בבית הספר שבו
למדתי או במקום אחר? והאם יש אפשרות לדעת כמה קיבלתי בזמנו בכל טופס (אין לי
ססמה או משהו)- אולי בכלל אין סיבה שאגש לשלושתם?

תודה.

תלמיד10

New member
תשובות

אתה רשאי להיבחן בבגרות באנגלית במועד ב' ללא קשר להיבחנות במועד א' או בבחינה כלשהי במועד קיץ. עליך רק להירשם עד תום מועד הרישום. פרטים בדף ההרשמה:
https://meyda.education.gov.il/tsiyuney_bagrut/
ובדף ההנחיות:
http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Exams/HanchayotVenehalim/Chozrim/HozerMoedB2013.htm

הציון הסופי הגבוה הוא שייחשב עבורך. כלומר, תעודת הבגרות אינה נלקחת ממך, ואתה רשאי בכל מקרה להחשיב את הציון המופיע בה (ניתן להעבירה לאוניברסיטאות במידת הצורך). לכן אין סיכון שהציון הסופי שלך באנגלית יירד מתחת ל-89.

ההיבחנות בבית הספר. המרב"ג אינו פועל במועד ב'.

הציונים בכל שאלון אינם מופיעים יותר באינטרנט: באינטרנט מופיעים רק הציונים במועד הבחינות האחרון - כרגע, למשל, מופיעים רק הציונים ב-5 יחידות במתמטיקה במועד א' האחרון. תוכל לקבל ציונים אלה באחת משתי דרכים:
1. אם קיבלת בעבר מסמך עם ציונים אלה. למשל, בוגרי בית ספר צריכים היו לקבל, במקביל לתעודת הבגרות ואף לפניה, מסמך שכותרתו "תוצאות בחינות תשס"ח" במקרה שלך (מכונה גם "גיליון ציונים"), המפרט את הציון הסופי בכל שאלון בנוסף לציון הסופי בכל מקצוע.
2. אם לא קיבלת אותו או שאין לך אותו כעת, תוכל לבקש מבית הספר מסמך זה או אישור אחר על ציוניך. בבית הספר מופיעים כל הציונים שלך. במקרה הזה לוח הזמנים קצת דחוק, כי בית הספר כנראה כבר נסגר היום, ומחר מועד סגירת ההרשמה מוקדם מדי.

יצוין שאם לא תיגש לבחינה מסוימת על אף שנרשמת אליה, לא יינתן בה ציון כלשהו, כאילו לא נרשמת כלל (במקרה זה, הציונים החדשים שלך ישוקללו עם הציונים מתקופת בית הספר, בתוספת הבגרות בעל-פה - יצוין שהבגרות בעל-פה תושמט רק אם תיגש לכל שלושת השאלונים). עם זאת, דמי ההרשמה לא יוחזרו.

למעלה