שאלה לגבי שכר

rut2020

New member
שאלה לגבי שכר

התחלתי לעבוד ב- 13/3 בחברת בניה, ( אני גרה במרחק של 30 ק"מ לכל כיוון - גרה בהתיישבות הכפרית). כשהגעתי לראיון העבודה, סוכם איתי בעל - פה ( אין מסמך כתוב) על שכרי. בקשתי 21 ש"ח לשעה אולם סוכם על 20 ש"ח לשעה + נסיעות ( כשמחיר הנסיעות לא צויין) בחודש שעבר קיבלתי משכורת לפי שכר המינימום 19.30 וללא נסיעות וכשהערתי על כך נאמר לי שאקבל אותם החודש. היום ה- 15 לחודש קיבלתי את משכורת חודש אפריל , שכר העבודה הושאר 19.30 ( למרות שעלה ל- 19.95) ונסיעות לפי 13 ש"ח ליום , כששאלתי מה עם הנסיעות מהחודש שעבר , אמרו לי שלא משלמים נסיעות בתחילת העבודה. שאלתי היא : האם חובה לשלם נסיעות מהיום הראשון לעבודה? נסיעות באוטובוס עולות לי 34 ש"ח ליום, עד כמה שאני יודעת מקסימום הנסיעות שהחוק מאפשר למעסיק לשלם הוא 21.14 ש"ח, האם זכותי לדרוש זאת והאם המעביד חייב לשלם לי את הסכום הזה, ( בפועל ברכבי הנסיעות עולות לי - 22 ש"ח ליום ). שאלה נוספת בבקשה: אני עובדת 5 ימים בשבוע , 3 ימים משעה 08:00 - 16:00 = 8 שעות ויומיים משעה 08:00 - 18:00 = 10 שעות. האם חובה על המעסיק לשלם עבור שעות נוספות - בפועל אני מקבלת שכר שעה רגילה. תודה על תשובה, כדי שאדע מה לעשות ?

naf86

New member
בעיקרון יש פורום לדיני עבודה

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1088 אבל בכל מקרה: 1. הוא חייב לשלם לך 20 שקל לשעה כי כך נקבע בחוזה. 2. נסיעות זה מקסימום של 21 שקל ליום. במקרה שלך הוא חייב לשלם את המקסימום. 3. אין דבר כזה לא משלמים נסיעות בתחילת העבודה. הוא חייב לשלם לך שכר מלא+נסיעות. 4. כן, השעתיים נכשבות שעות נוספות. תרשמי את השאלה שוב בפורום שבקישור, והם יתנו לך פרטים יותר מלאים ומקצועיים.

למעלה