שאלה לגבי שלט למכירת דירה

dory141

New member
שאלה לגבי שלט למכירת דירה

לא בטוח שזה שייך לפורום, אבל אנסה. אבא שלי הציע את הדירה שלו ושל אמי למכירה, לפני כמה חודשים. הוא תלה מודעות ובהן בכניסה לבניין, שהולך לקראת בנייה והריסה (תמ"א). אחד הדיירים בבניין, מתווך שיזם למעשה את הפרויקט, ניסה לשכנע אותו לאורך כל התהליך שלא יתלה שם, כדי שהפרויקט יתקדם בלי הפרעות. הרעיון הוא להכניס במקומו דייר, שיחתום ובכך יהיה רוב מקסימלי למימוש הפרויקט. בינתיים, המודעות הורדו מספר פעמים. היום בבוקר שכנה תפסה את היזם מוריד בעצמו. אבא שלי התקשר אליו ואיים, שיפנה למשטרה ויגיש תלונה אם ימשיך להוריד.
האם הוא מתנהל נכון? ואם לא, מה עליו לעשות? אשמח לקבל עצת מומחה, או לכל הפחות של בעל נסיון.

dory141

New member
השלמה לפוסט

השלטים שהוצבו היו בגדר חיצונית לבניין, על גבי עצים סמוכים וכן על גבי גדר שמגדרת בשכונה מגרש משחקים שנמצא בבנייה. השלטים לא נתלו בתוך הבניין עצמו או בחדר המדרגות.

פרסום דירה למכירה

אין שום רשות או זכות למתווך להוריד לך או לאביך את ההודעות שלו וזו חוצפה מצידו. התנהגות כזו צריכה גם לעורר נורה אדומה אצל בעלי הדירות האחרים לגבי עצם ההתקשרות עם אותו "יזם". בכלל בעלי דירות אינם בני ערובה לשום יזם או קבלן או מתווך. חוץ מזה תמליץ לאביך על דרכי פרסום נוספות למכירת הדירה כגון יד2 ופייסבוק וכו'. לגבי תלונה במשטרה אפשרי אבל פחות יעיל במקרה זה.

dory141

New member
ראשית, רוב תודות על תגובתך.

שנית, בבניין עצמו אבא שלי הוא היחיד שלא חתם על הפרויקט (כל השאר כבר חתמו) ויש אחד נוסף בבניין שכן, שגם שותף בתמ"א. אבא שלי אמר לי שאין לו בעיה להכניס לנעליו דייר שיחתום. המודעה מפורסמת מזה כמה חודשים גם באפיקים נוספים, כולל אלו שציינת. בינתיים, נציג ועד הפעולה שמתגורר בבניין הסמוך, פלש לבניין שלו, לחצר של שכן ותועד ע"י אותו שכן (שעובד בהאזנות סתר, לצערו של הפולש) תולש את השלט וצועק בפראות. השכן ואבא שלי צפויים ללכת ביחד ולהגיש תלונה במשטרה נגד השכן. הם דיברו אגב עם האיש, באדיבות אך בתקיפות. זה איש מעורער בנפשו, שנשלח מטעם עצמו ולא מטעם היזם. האם נכון יהיה להעלות את התקיפה המתועדת ליוטיוב או פייסבוק ולבצע לו שיימינג? יש עוד דרכי פעולה מומלצות?

למעלה