שאלה לגבי שמירה וביטוח לאומי

שאלה לגבי שמירה וביטוח לאומי

שלום לכולן אני בשבוע 31 עם עובר גדול וריבוי מי שפיר. הריבוי גורם לי לקשיי נשימה וללחץ גדול על הסרעפת ובנרתיק. בנוסף יש צירונים. הרופא שלי ממליץ על שמירה מהראשון לחודש. לאור ההודעות שאני קוראת אני מבינה שביטוח לאומי עושים בעיות.... האם ריבוי מי שפיר היא סיבה מובהקת לשמירה? אין התקצרות של צוואר הרחם, רק המון אי נוחות ועייפות. הבנתי שאני מדווחת לביטוח לאומי רק אחרי חודש שאני בבית ואם הם לא מאשרים אז הלך עליי, אף אחד לא משלם על החודש שהיה. אם אני יודעת מראש שהשמירה היא עד הלידה אפשר להגיש את הטפסים קודם ולקבל תשובה קודם? תודה

Honey Annie

New member
קודם ימי מחלה

את צריכה לבדוק עם המעביד כמה ימי מחלה יש לך ולנצל אותם עד תום ואז מתחילה ספירת 30 הימים של בט"ל. תשמרי טוב על כל מסמכי האשפוז והבדיקות למקרה שבט"ל יבקשו הבהרות. גם אני לחוצה מזה מאוד צריכים לאשר לי רק אחרי החמישה בינואר וזה חודש שאין לי בו משכורת. בנוסף - לאחר האישור - לוקח להם לפחות חודש וחצי להעביר את הסכום. עד אז חיים מאוויר.

הכל תלוי במה שהרופא כותב

ריבוי מי שפיר כשלעצמו לא יתן לך שמירה, אבל הרופא יכול לכתוב "המטופלת סובלת מלחץ ניכר על צוואר הרחם בשל גודל העובר שנמצא באחוזון 80 ומריבוי מי שפיר, כמו כן ייתכן וקיימת סוכרת הריון לטנטית" ועוד כהנה דיבורים מפוצצים בנוסח שרופאים כל כך אוהבים, וזה בהחלט גורם לאותו מצב עצמו להראות הרבה יותר חמור. אם הרופא שלך הוא רופא מומחה להריון בסיכון, הוא כנראה כותב שני מכתבים כאלה עוד לפני ארוחת הבוקר, כך שהוא מן הסתם יודע מה לכתוב. לגופו של עניין, אני לא חושבת שאפשר לבקש אישור מראש לשמירת הריון, ואני מסכימה איתך שיש כאן אלמנט של סיכון, אבל אין לי שום עצה לאופן שבו ניתן להתגבר על הבעיה, פרט להנחה שהרופא שלך לא היה ממליץ בכזו קלות על שמירה אלמלא היה חושב שככל הנראה יאשרו לך אותה. ואגב, עד כמה שידוע לי, ההכרח לנצל קודם ימי חופשה קיים רק עבור עובדות של מערכת החינוך, או אולי גם של הסקטור הציבורי, אבל בשום פנים ואופן לא נכונה עבור כלל הנשים העובדות. מאחלת לך המון
עם השמירה, עתליה

Honey Annie

New member
על פי האתר של בט"ל

יש לגמור את ימי המחלה לכל הנשים העובדות לפני שמירת ההריון של בט"ל.

לדעתי, זה לא עומד במבחן בית הדין

לעבודה, מכיוון שאם עובדת גומרת את כל מכסת ימי המחלה, כלומר, נשארת עם אפס ימים, אזי אחרי חופשת הלידה, אם תחלה לא יהיו לה ימי מחלה ןזן פגיעה בזכויותיה! (אגב, יש הנדפקות יותר. אני, למשל, עובדת במקום עבודה בו אין ימי מחלה. מקסים. (אם כי, בהקשר של שמירה זה יתרון).

למעלה